Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Přečetla jsem si tento článek i různé diskuze na facebooku. Překvapilo mě, kolik lidí má nábytek přivrtaný ke stěně. Mě to nikdy ani nenapadlo, několikrát do roka nábytek v bytě stěhuji na jiná místa. A co vy? Máte nábytek přivrtaný?
Je to chyba rodičů a ne komody, stejně na dítě může spadnout i židle, křeslo od gauče atd… chudák ikea
Tak ten článek je teda smutný. I když si myslím, že 22 měsíční dítě by určitě nemělo být bez dozoru právě kvůli takovýmto nehodám. Co to mělo za postýlku, když se z ní v pohodě dostalo? Mě by popravdě taky nenapadlo nábytek přidělávat ke zdi.
Ne, u několika kusů to bylo napsané, ale nepřivrtávala jsem, neboť to neumím a přijde mi zbytečné vrtat do zdi, když třeba ten kus budu za chvíli stěhovat (třeba vyšší knihovna). Ale asi nemám žádné velké kusy nábytku, kdybych si nebyla jistá tím, že to nespadne, asi bych přivrtala…
Nikdy nám ale nic nespadlo, ono asi záleží na tom, co to je za nábytek…
Mám přivrtané police které jsou 1,80 vysoké a pak skříň v které má dcera hračky, kdybych je přivrtané neměla tak bych se bála že na ní spadnou.
Od te doby, co na synovce malem spadla komoda (ne nase, jejich
) -zustala zaklinena o postel a on pod ni, tak hustim do manzela, at vsechno pripevni na zed. ale na vsechno zatim nedoslo..
Konkretne tato komoda nam udelala totez. Tenkrat mel syn rok a neco, otevrel vsechny supliky a zavesil se na ne- nastesi z boku. Rana jako prase, ale nic se nestalo- dekuji bohu. Uz je privrtana. Predtim me to proste nenapadlo
Doma ne. Doma, když děti byly ještě malé, jsem byla jedno velké oko. Na druhou stranu jsem se s přivrtaným nábytkem setkala v zařízeních, kde jsou větší skupiny malých dětí, což na druhou stranu chápu a beru jako určitou ochranu před úrazem.
@Tamtama Poté, co těsně po přestěhování spadla na dceru v předsíni skříň ( jen otevřela dvířka a chtěla tam uložit oblečení ), tak máme přivrtané všechny skříňky. Tenkrát manžel říkal, že to stačí jen vypodložit. Nestačilo, dcera to odnesla otřesem mozku a naštípnutou klíční kostí.
Mame privrtany skoro vsechno. Jednou jsme zapomneli na botnik a kdyz se malej stavel na nohy a oprel se o nej, zavalil ho.(ja byla na wc).Nastesti se mu nic nestalo, ale od te doby mame vsechny skrine, komody poradne privrtany.
Máme přivrtaný botník, došlo na to poté co spadnul na dceru, která se pověsila na dvířka. Naštěstí se jí kromě vytržených několika vlasů nic nestalo. Ostatní nábytek přivrtaný není, i když tu máme takovou stěnu/knihovnu, která má hloubku jen 30 cm a u té jsem měla ze začátku docela obavy. Tak jsem vždy aspoň hlídala, aby po ní děti nelezly nahoru.
Mame privrtane vysoké botniky z ikey, komody vypodlozene. Zbytek je bytelny ![]()
Vím, že už v době, kdy byly naše děti malé, tak si lidé okolo stěžovali, že si musejí dávat pozor na komody z IKEA, protože když se dítě na šuplík pověsí, tak se komoda převrátí. My měli komodu bytelnou, těžkou, bez zmíněného problému. Nicméně od loňského roku vlastníme jednu knihovničku, kterou máme v dětském pokoji a mám ji přichycenou provazem k patrovce (jen pro jistotu) - nemá široký základ. Dříve se prostě dělaly skříně s pořádnou základnou a ne nějaké o 20-30cm šířky/hloubky.
A jinak ikea ma tu „smulu“, ze je to nejrozsirenejsi nabytek na celem svete. ony ty nehody s nabytkem vzdycky byly a stavaji se (pamatuji nedavno, ze zabila skrin chlapecka na Slovensku), Ikea si v tomhle akorat vybira dan za vysoky pocet prodanych kusu…
@Tamtama
Neco mame. Vsechno ne. Hlavne to, kde lezou deti.. A kdyz u Malmu otevres 4 a vic (plnych)supliku, prevrati se. Ja u toho naseho nastesti stala, jinak bylo mojinko ve zpravach taky.