Přivýdělek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.3.22 09:53

Přivýdělek

Zdravím, nějakou dobu si zahrávám s myšlenkou, že bych zkusila šít oblečení na zakázku. Viděla bych to spíš na příležitostný přivýdělek. Tudíž určitě ne jako hlavní činnost ( nevím jak se tomu přímo říká). To by tedy pro mě znamenalo, co? Že bych byla někde zaměstnaná, zaměstnavatel by za mně odváděl daně a v tomto „podnikání“ bych odváděl jen něco za prodej dané věci? Chápu to správně? Případně existují nějaké weby, kde mohu zkusit nabídnout svůj výrobek ještě před tím, než bych měla oprávnění? Přeci jen nemůžu absolutně rušit, zda se uchytnu…snad já vše napsala srozumitelně…děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
52
24.3.22 10:44

Ze začátku možná zkusit šít pro známé/rodinu. Vypočítat si cenu zboží, kolik jsou za výrobek ochotni lidé zaplatit (i ti co vás znají), jestli se jedná o něco mimořádného o co bude zájem…
Možná by se ze začátku vyplatilo najít si někoho kdo již dělá nějaké podobné výrobky a oslovit ho, jestli by nemohl prodávat i vaše výrobky, samozdřejmě s tím, že by z toho měl nějakou marži. Takto byste pracovala pro někoho na dohodu, když to bude myslím do třiceti tisíc za rok nemusíte to přiznávat (zařadil by vaše zboží na svůj eshop, jezdil by po trzích a prodával i vaše výrobky).
Pak je možnost OSVČ na vedlejší činnost, s tím, že si zařídíte živnostenský list a platíte minimální zálohy na sociální pojištění (měsíčně kolem 1200Kč), společně s výdělky ze zaměstnání pak podáte daňové přiznání a dopočte se vám dle výdělků kolik doplatíte na sociálním a zdravotním (je potřeba si průběžně vést nějaké účetnictví a odkládat si stranou finance co budete doplácet, nezapomínat že vše co vyděláte není jen zisk).

Než se do něčeho vrhnete, chce to počítat…
Dám příklad, když budete třeba šít po večerech kuchyňské chňapky…každý den 4ks, kus prodáte za 70Kč (náklady na materiál 20Kč, cena vaší práce 50Kč včetně energií a času stráveným sháněním materiálu a distribucí hotového výrobku), ve výsledku měsíčně vyrobíte třeba cca 80ks (4ks x 20dní), zisk při zanedbání energií je 4000Kč. Ale zaměřila bych se hlavně na otázku, jestli během měsíce dokážete prodat 80Ks zboží a další měsíc zase. Za chňapky si doplňte jakýkoliv výrobek a vypočtěte si cenu.
Podnikání je hlavně o takovém počítání a zhodnocení, jestli se mi to vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.23 13:46

Ahoj! Jdu pro radu :-D
Jsem na RD a ještě rok a půl budu. Ráda bych přispěla do rodinného rozpočtu. Na své původní místo se budu vracet, ale není tu možnost si tam občasně přivydělat. Vyplňuji nějaké dotazníky, ale to jsou částky max do 100,–Kč za měsíc.

Přivydělává si tu někdo na internetu? Něco odzkoušeného? V okolí není možnost žádného přivýdělku - žádný úklid, balení, doplňování zboží…takže bych ráda něco na internetu. Možná jsem úplně mimo a nic takového bez vstupních poplatků, nutnosti pravidelných objednávek…třeba neexistuje?

• Citovat
  • Upravit
11559
19.5.23 14:29

Hele, takových dotazů je tu 100+. Proč je nejdřív nehledat a nepročíst? Proč se musí pořád psát to samé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35434
19.5.23 15:13
@Anonymní píše:
Jsem na RD a ještě rok a půl budu. Ráda bych přispěla do rodinného rozpočtu. Na své původní místo se budu vracet, ale není tu možnost si tam občasně přivydělat. Vyplňuji nějaké dotazníky, ale to jsou částky max do 100,–Kč za měsíc.Přivydělává si tu někdo na internetu? Něco odzkoušeného? V okolí není možnost žádného přivýdělku - žádný úklid, balení, doplňování zboží…takže bych ráda něco na internetu. Možná jsem úplně mimo a nic takového bez vstupních poplatků, nutnosti pravidelných objednávek…třeba neexistuje?

Ne, nic takovýho není. Pokud chceš nějakou práci na doma, tak musíš něco aspoň trochu umět, mít co nabídnout. Hledat v nabídkách seriózních firem, poptat se u známých atd atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
19.5.23 16:09
@Anonymní píše:
Jsem na RD a ještě rok a půl budu. Ráda bych přispěla do rodinného rozpočtu. Na své původní místo se budu vracet, ale není tu možnost si tam občasně přivydělat. Vyplňuji nějaké dotazníky, ale to jsou částky max do 100,–Kč za měsíc.Přivydělává si tu někdo na internetu? Něco odzkoušeného? V okolí není možnost žádného přivýdělku - žádný úklid, balení, doplňování zboží…takže bych ráda něco na internetu. Možná jsem úplně mimo a nic takového bez vstupních poplatků, nutnosti pravidelných objednávek…třeba neexistuje?

Napiš mi sz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
19.5.23 17:03
@Lucius08 píše:
Napiš mi sz :)

Jestli je za psaní SZ nějaký výdělek, můžu taky napsat? Jaká je sazba? 5Kč/ SZ? Je nějaký povinný text?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
20.5.23 00:43

Záleží kde člověk bydlí, já dělám bezinvesticni výdělek z domova jako brigádu, i ty dotazníky rozdíl je, že na nich vydělam někdy i 300 liber za měsíc, Anglie a Kanada je na takové přivýdělky stavěna, ty české dělam taky, a tam to je několik tisíc za rok, třeba to co na anglických mnohdy za měsíc. Dělám toho mraky, ale zbytečné je posílat více info, když bydlíš v ČR, každopádně pozor na vstupní poplatky z 99% to sou podvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
7.12.23 10:07
smazáno adminem

Tý vado, to vůbec nevypadá jako reklama webu na prodej věcí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová