Výdělek kreslením
- Fotoalbum (10)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Sylvusína píše:
Chci se tedy taky poradit, pokud maluju na obličej, taky nepotřebuju živnostenský list?
Zeptej se na ŽÚ, podle mne je jedno, jak efemerní nebo trvanlivé dílo je.
Ale problémem by mohlo být, že je to na obličej (takže to souvisí s neškodností barev, a tak). Tak se raději zeptej na ŽÚ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
@Marki1985 Nemusíš mít živnostenský list k tomu, abys prodávala vlastní obrázky!Prodej vlastních obrázků není živnost, ale využívání autorských práv autorem!
Příspěvek upraven 05.10.17 v 10:20
jojo, měla jsem dojem že kdo prodává na fleru tak musí mít ŽL, pardon za mystifikaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co autorská práva? Já myslela, že kreslíš vlastní obrázky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obrázky hezké, ale bála bych, se aby tě někdo nezačal prudit kvůli autorským právům atd…Poradí někdo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
jojo, měla jsem dojem že kdo prodává na fleru tak musí mít ŽL, pardon za mystifikaci.
Tak to nevím, jaké jsou podmínky fléru.
Je možné, že flér je papežštější než papež a bude po ní chtít živnostenský list i na činnost, která živností není.
Ale živnostenský úřad na ni za prodej jejích vlastních obrázků nevlítne (a kdyby se tam vyskytl někdo nevzdělaný, tak jej zakladatelka odkáže na mnou citované ustanovení živnostenského zákona).
Příspěvek upraven 05.10.17 v 10:36
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jestli to budeš kreslit na zeď, tak je to spíš služba, takže na fleru to asi nepůjde ![]()
Co inzerovat na FB?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
Tak to nevím, jaké jsou podmínky fléru.Je možné, že flér je papežštější než papež a bude po ní chtít živnostenský list i na činnost, která živností není.
právě že kamarádka tam prodává nějaké šperky, kabelky atd a musela si udělat ŽL, proto sjem to hned psala jako odpověď na ten Fler.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
právě že kamarádka tam prodává nějaké šperky, kabelky atd a musela si udělat ŽL, proto sjem to hned psala jako odpověď na ten Fler.
A ty šperky a kabelky ale nevyrábí sama jako výtvarná díla, viď?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
A ty šperky a kabelky ale nevyrábí sama jako výtvarná díla, viď?
Vyrábí si to sama doma, kabelky šije. šperky taky z fimo hmoty nebo korálků
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:Šperky - to fakt nevím. Od kabelek se ale očekávají nějaké užitné vlastnosti, takže je to taky řemeslo.
Vyrábí si to sama doma, kabelky šije. šperky taky z fimo hmoty nebo korálků
Obrázky jsou vyloženě autorské dílo, ostatně: Můžeme se podívat do autorského zákona.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marki1985 píše:
@aiwwa ja to mam nalepene na zed
aha, tak to je v poho. Koukám na to z mobilu, tak to nevidím tak detailně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:Úvodní příspěvek zakladatelky:
A co autorská práva? Já myslela, že kreslíš vlastní obrázky.
@Marki1985 píše:
Ahojky chtela jsem se zeptat jestli si nektera z vas privydelava kreslenim treba portretu nebo pohadkovych postavicek?uvazuju ze bych to zkusila diky za nazory muzu kdyztak pridat fotky svych kreseb
Takže jde o vlastní obrázky zakladatelky.
@aiwwa píše:
Obrázky hezké, ale bála bych, se aby tě někdo nezačal prudit kvůli autorským právům atd…Poradí někdo?
Prudit kvůli autorským právům by mohla autorka těch obrázků, pokud by je někdo jakkoliv využíval bez jejího svolení. Autorský zákon chrání autory.
Ať se na ně někde šikovně podepisuje. Za autora se považuje ten, kdo je na díle podepsán, pokud není prokázáno něco jiného.
A pokud by na fléru nebo kde měli pochybnosti, tak ať jim napíše toto prohlášení:
„Prohlašuji, že budu nabízet výhradně díla, jichž jsem sama jediným autorem. Současně se zavazuji nést všechny právní důsledky případné nepravdivosti tohoto prohlášení“.
Ostatně, i kdyby měla živnostenský list, tak by to nijak nezaručovalo, že prodává díla jiných autorů (či jejich kopie) bez jejich svolení. Tak jaképak copak?
Příspěvek upraven 05.10.17 v 11:04
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ale jestli bude užívat registrované licenční motivy (třeba ten Garfield), tak tam už se v rámci zákona přesouváme jinam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon
Raději se zeptám, kreslím vlastní tvorbu na obličej, ale jak říkáš ty barvy můžou mít svůj význam. Pozjišťuju si to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit