Výdělek kreslením

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
29.8.22 23:57

Kde a jak si přivydělat svými výtvarnickými výtvory?

Kde a jak si přivydělat svými výtvarnickými výtvory? :andel: :srdce:

Příspěvek upraven 30.08.22 v 14:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
30.8.22 07:04
@eumedon píše:
@Marki1985 Živnostenský zákon, § 3
(1) Živností není:
a) provozování činnosti vyhrazené zákonem státu nebo určené právnické
 osobě,

b) využívání výsledků duševní tvůrčí činnosti, chráněných zvláštními
zákony, jejich původci nebo autory,^2)

c) výkon kolektivní správy práva autorského a práv souvisejících s
právem autorským podle zvláštního právního předpisu,^2a)

d) restaurování kulturních památek nebo jejich částí, které jsou díly
výtvarných umění nebo uměleckořemeslnými pracemi,^2b)

e) provádění archeologických výzkumů.^2c)

Až na to, že to znamená, že živnosti není třeba puštěné rádio v hospodě. Musí mít živnostník, musí mít na něm uvedeno i prodej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
30.8.22 07:06
@aiwwa píše:
jojo, měla jsem dojem že kdo prodává na fleru tak musí mít ŽL, pardon za mystifikaci.

Musíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
30.8.22 14:21

@aneta00 zkus třeba aukro nebo online gallery. Ale chtělo by to teda lépe nefotit. Já si vůbec napoprvé nevšimla obrázku, ale ruky, srdíčka atd. A ten mramorový podklad a světlo taky nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
30.8.22 14:35

Nic ve zlém, ale ale ty obrázky nejsou dost profesionální na to, aby ses tím živila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.8.22 14:41

@iila já se tím nechci živit, jen si chci přivydělat tím, studuju zdravotnickou školu a budu se živit v oboru zdravotnictví :roll: :srdce:
A vím že to není profesionální kreslení, jen někomu se ten styl kreslení líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
30.8.22 14:49
@aneta00 píše:
@iila já se tím nechci živit, jen si chci přivydělat tím, studuju zdravotnickou školu a budu se živit v oboru zdravotnictví :roll: :srdce:
A vím že to není profesionální kreslení, jen někomu se ten styl kreslení líbí.

Hezky přivydělat si můžeš kreslením furry. Nemusí jít ani o nevhodné obrázky, i když za ty se platí lépe.
Najdi si nějakou furry komunitu a nabídni své služby :D

Asi to není to, co jsi chtěla. Můžeš zkusit nějaké aukro, jak už tu někdo zmínil, ale moc s tím nepočítej. :oops:

(tím neříkám že tvé obrázky jsou špatné, ale těžko se tímto vydělává)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
30.8.22 15:41

Mne se tedy tyto obrazky libi mnohem vice nez od puvodni zakladatelky. Treba by mohla na zakazku kreslit domy nebo jejich oblibena mista, kde se potkali apod.
:nevim:
@aneta00
Mas svuj ig? Tim bych zacala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.8.22 15:47

@zrnko ano mám svůj ig anetta. kosutova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
30.8.22 23:35
@aneta00 píše:
A vím že to není profesionální kreslení, jen někomu se ten styl kreslení líbí.

Jé, promiň, to bylo na původní zakladatelku! Nekoukla jsem na datum diskuze. Tvoje obrázky jsou úplně jinde, vypadají moc fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.8.22 23:39

@iila dobře v pohodě, Dekuji mockrát!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
2.9.22 09:29
@inkakřivák píše:
Až na to, že to znamená, že živnosti není třeba puštěné rádio v hospodě. Musí mít živnostník, musí mít na něm uvedeno i prodej.

No a? Proč to píšeš, s čím polemizuješ? Tvrdil jsem opak? Psal jsem o autorech děl, nepsal jsem o hospodských. Zakladatelka chce prodávat na fléru (nebo kde) svoje kresby, ne provozovat hospodu.

Takových mouder vymyslíš spoustu, akorát že nemají žádný vztak k dotazu zakladatelky.

Tvá poznámka je možná pravdivá, ale off topic, protože zakladatelka se nechce živit jako hospodská, ale jako výtvarnice:
"@Marki1985 píše:
Ahojky chtela jsem se zeptat jestli si nektera z vas privydelava kreslenim treba portretu nebo pohadkovych postavicek? :lol: uvazuju ze bych to zkusila diky za nazory muzu kdyztak pridat fotky svych kreseb

Napovědět by mohl i sám titulek vlákna.

Zakladatelce: U těch pohádkových postaviček bacha na plagiátorství: Nemůžeš jen tak beze všeho kreslit Krtečka nebo postavičky, které už někdo nakreslil a živit se tím! Mohla bys škaredě narazit právě kvůli autorskému zákonu: K podobě těch postaviček má autorská práva někdo jiný!

Pokud ale k pohádce (slovesnému dílu) vymyslíš postavičku, která se nápadně nepodobá postavičce, kterou vymyslel někdo jiný, je to asi OK, protože ty budeš autorem podoby té postavičky (můžeš ji samozřejmě odvodit z toho díla).

Seznam se s autorským zákonem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
2.9.22 09:48
@iila píše:
Nic ve zlém, ale ale ty obrázky nejsou dost profesionální na to, aby ses tím živila.

Proč? Ty to nekoupíš, ale kupce si to třeba najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat