Přivýdělek na RD a finanční úřad

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
37
24.5.10 16:49

Přivýdělek na RD

Dobré deštivé odpoledne,
jdu si pro radu, nevím jak to napsat, ale snad to bude srozumitelné. Chtěla bych se zeptat, jaký můžu mít finanční přivýdělek za měsíc/případně rok, když jsem na rodičovské (a jsem vedena na ÚP) a jestli to musím hlásit na finančním úřadě (případně jestli to hlásit hned nebo až příští rok). Napíši raději přesně příklad. Otec na moje jméno s rod.číslem něco prodal - takže to jako prodávám já. A ta částka je 8tis. Je to na jednu složenku v tomto měsíci. A já teď nevím jestli je to problém nebo ne.Případně pokud by tak chtěl prodávat dál,tak jaká je hranice. Dřív to bývalo nějk omezené´,ale pořád nevím zda se to někam hlásí… nebo až od určité částky za měsíc/rok.....Díky moc za radu, mám z toho těžkou hlavu :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101533
24.5.10 16:54

Ahojky, nemůžeš být zároveň na rodičovské dovolené a na UP, to je vylučuje… takže předpokládám, že bereš rodičovský příspěvek a při tom si na UP. Při pobírání RP žádná omezení ohledně výdělku nejsou, ohledně UP omezení ale já je neumím, ale to co píšeš každopádně problém není, protože náhodné příjmy do 20 000,– ročně se nijak neřeší, nedaní ani nemusí nikde uvádět. Pokud by to byla opakovaná činnost, tak už bys na ní měla mít ŽL a pak zas nesmíš být vedena na tom UP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
24.5.10 17:04

Díky za odpověď. Já měla strach co teď s tím - otec si něco prodá, a pak mi oznámí, že to napsal na mě,aby nemusel platit daně :-? Tím uřadem práce jsem myslela, že vlastně nejsem zaměstananá, měla jsem slmouvu na dobu určitou :-(. Teď pobírám jen ten rodičov.příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.10 12:12

Přivýdělek

Ahojky a Hezký den, chtěla bych se zeptat na to zda-li bych si mohla přividělat k MD: když nepobírám žádné soc: dávky, jsem zaměstnaná a tak zaměstnavatel by mě vzal zpět do práce,jelikož nevim jestli je možné když sem tam měla „13.000kč“ Zuzka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
26.5.10 13:12

Ono je otázkou zda si opravdu na MD, pokud si na MD, tj. těch 28 týdnů tak nesmíš na původní smlouvu pracovat. Pokud už si na RD, tj. od necelého půl roku dítka do 3 let, tak to jde bez omezení, pokud máš hlídání pro dítko nebo to zvládneš s ním.

Občas jsou správné pojmy důležité ;-) to spíš jen pro rejpaly, proč to pořád opravuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.14 16:35

Dobrý den maminky.. byla bych ráda za každou korunu navíc. Rodičovský příspěvek je malý, však to znáte.. neznáte nějakou brigádu formou přivýdělku na RD (plneni obálek, lepení, roznos letáků) co bych proste mohla dělat s miminkem? Vim ze truxa, Markova, atd jsou podvodníci, myslela jsem zda tu není někdo, kdo nezná nebo neděla něco co zrovna podvod není?

• Citovat
  • Upravit
72725
13.1.14 16:38
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky.. byla bych ráda za každou korunu navíc. Rodičovský příspěvek je malý, však to znáte.. neznáte nějakou brigádu formou přivýdělku na RD (plneni obálek, lepení, roznos letáků) co bych proste mohla dělat s miminkem? Vim ze truxa, Markova, atd jsou podvodníci, myslela jsem zda tu není někdo, kdo nezná nebo neděla něco co zrovna podvod není?

podívej se na stránky marketů - roznos letáků většinou zajišťuje mediaservis (nebo ranní vození novin). Napiš jim, oni Ti dají adresu na distributora, můžeš tam zkusit napsat. Jinak dělej, co umíš - něco vyrábět, prodávat atd.. obálky a pod, to jsou podvody :think: neumíš třeba jazyky, že bys doučovala? je spousta věcí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.14 16:40
@martina.se píše:
podívej se na stránky marketů - roznos letáků většinou zajišťuje mediaservis (nebo ranní vození novin). Napiš jim, oni Ti dají adresu na distributora, můžeš tam zkusit napsat. Jinak dělej, co umíš - něco vyrábět, prodávat atd.. obálky a pod, to jsou podvody :think: neumíš třeba jazyky, že bys doučovala? je spousta věcí..
Říkala jsem si že mohu doucovat, ale mám doma miminko a nemam hlídání… takže jak to pak skloubit s tím?
  • Citovat
  • Upravit
1685
13.1.14 16:40

Ja roznasela letacky s kocarem :palec: pozdeji jsem chodila na inventury do kauflandu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.1.14 16:46
@Anonymní píše: Říkala jsem si že mohu doucovat, ale mám doma miminko a nemam hlídání… takže jak to pak skloubit s tím?

a co chlap? na hodinu by nepohlídal? nebo to domluvit např na odpol spánek atd.. :think: chce to popřemýšlet.. určitě se to skloubit dá. Já jezdila fotit ;) taky se to dalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
13.1.14 17:29

Co kdyby chodili na doucovani k Vam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie