potřebuji poradit

3
21.5.10 17:22

potřebuji poradit

ahoj maminky potřebuju poradit 15 února jsem nastoupila na neschopenku a od 1 března mi nebyla prodloužena smlouva.Takže OSSZ mi vyplácí nemocenskou.A proto se ptám jak to bude dál jestli dostanu mateřskou kterou vyplací také OSSZ kde jsem se dočetla.Nebo jak to bude když mi skončila smlouva.děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101622
21.5.10 17:25

To záleží na tom, jak dlouhá ta smlouva kterou ti neprodloužili byla a kdy máš termín porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
21.5.10 18:49

Od skonceni smlouvy jsi 180 dnu v ochranne lhute, pokud do te doby nastoupis na MD, tak mas narok na ppm.

mu trvá účast na nemocenském pojištění v den nástupu na mateřskou dovolenou (převzetí dítěte do péče), nebo jestliže trvá ochranná lhůta z dřívějšího pojištění ke dni nástupu na PPM (počátek 8. až 6. týdne před předpokládaným dnem porodu) nebo ke dni převzetí dítěte; ochranná lhůta u žen, jejichž zaměstnání skončilo v době těhotenství, je delší a činí 180 dnů, pokud pojištění trvalo po tuto dobu, jinak tolik dnů, co trvalo pojištění; obecná ochranná lhůta činí 7 kalendářních dnů,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.5.10 19:14

smlouvu jsem měla jenom na rok což bylo 28unora a 15 unora jsem šla na neshopenku protože jsem byla ve styku s chemičkou.termín porodu mám 17 října

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
21.5.10 19:47

No me to vychazi, ze 180 dnu ochrane lhuty uplyne 27.8.2010, nastoupit na MD muzes 8 tydnu pred terminem, coz mi vychazi na 22.8.2010.
Takze by ses do toho mela tip top vlezt. Doufam,ze nepocitam nejak spatne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.5.10 15:44

děkuji moc už jsem ztoho chytřejší aspon vim o co go než aby bylo pozdě.Nástup na mateřskou určuje doktotr?ten si to asi sám vypočitá že jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
23.5.10 19:45

Nastup se pocita dle TP. Ty si muzes zvolit jakykoli den mezi 8 tydnu a 6 tydnu pred terminem porodu.
Neni pravda, ze to urcuje dr, stejne tak neni pravda, ze z nemocenske se musi nastupovat presne 6 tydnu pred TP, to jen pro jistotu, kdyby ti nekdo tvrdil neco jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat