Nová mateřská a porodné

238
19.5.10 19:58

Nová mateřská a porodné

Za týden nastupuju na další mateřskou a zajímalo by mě, jestli dostanu ještě míň peněz, jako to bylo od letošního ledna, když zákon o nové mateřské bude platit až od června. Maminky, co nastoupili na mateřskou od letošního ledna, tak prý dostanou rozdíl letošní a loňské mateřské zpětně vyplacený, to se bude týkat i mě? Nevíte jak je to s porodným? To zůstalo na 10000? nebo to vrátili na loňských 13.000?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9094
19.5.10 20:04

Mateřskou dostaneš od června ve zvýšené výši kterou včera schválili a ten rozdíl za květen ti vrátí v říjnu. Porodné je 13000 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17984
19.5.10 20:04

Zrovna říkali ve zprávách, že to budou zpětně od toho ledna doplácet, takže o penízky nepřijdeme :palec: A pro nový nástupy na mateřskou to bude taky vyšší, je jedno kdy nastupuješ, jestli jsem to dobře pochopila. Takže my za květen dostaneme míň, ale pak nám to taky doplatěj. Porodný je 13000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.10 20:42

Jackie - to budou vracet až v říjnu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
19.5.10 20:49

Jak až v říjnu? Vždyť musí OSSZ krom průběžného zpracování mateřských a nemocenských přepočítat veškeré mateřské od nového roku a rozeslat to, to není za den hotové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
19.5.10 20:54

Bude se muset o doplacení nějak speciálně žádat nebo to pošlou automaticky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.10 20:56
j.a.n.i1 píše:
Jak až v říjnu? Vždyť musí OSSZ krom průběžného zpracování mateřských a nemocenských přepočítat veškeré mateřské od nového roku a rozeslat to, to není za den hotové…

Jj to je pravda :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
19.5.10 20:58

Né až v říjnu, dneska ve zprávách říkali že sice je to platný od 1.6. ale vzhedem ktomu že mají už teď zpoždění ve vyplácení mateřské se čeká že se to stihne až v srpnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
19.5.10 21:55
Callamaika píše:
Bude se muset o doplacení nějak speciálně žádat nebo to pošlou automaticky?

automaticky. Není třeba žádat. Z těch papírů by se asi zbláznili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
20.5.10 07:39
PETRUCHA píše:
Né až v říjnu, dneska ve zprávách říkali že sice je to platný od 1.6. ale vzhedem ktomu že mají už teď zpoždění ve vyplácení mateřské se čeká že se to stihne až v srpnu.

Ne, je to tak, že zákon bude platný od 1.6. nebo od 1.7., podle toho kdy vyjde ve sbírce zákonů. Od toho data by se měli začít vyplácet zvýšené ty aktuální mateřské, je možné, se to díky přepočtu bude zase zdržovat.
Ale doplácení těch za první pololetí se opravdu počítá až od října, právě proto, že se musí přednostně odbavit ty aktuální a pak najedou doplatky. Alespoň tohle jsou poslední informace CSSZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pí.Kubiasová
12.8.10 22:24
Ivy.mystery píše:
Jackie - to budou vracet až v říjnu??

dobry den chtela jsem se zeptat zda se to tyka i me i kdyz jsem na materske uz tri a pul roku zda mi bude neco vraceno ci ne jelikoz uz od 21mesicu veku meho syna pobiram pouhych 3800 dekuji

• Citovat
  • Upravit
Ivi
1839
13.8.10 09:42
Pí.Kubiasová píše:dobry den chtela jsem se zeptat zda se to tyka i me i kdyz jsem na materske uz tri a pul roku zda mi bude neco vraceno ci ne jelikoz uz od 21mesicu veku meho syna pobiram pouhych 3800 dekuji

Pí.Kubiasová, nejste bohužel na mateřské, ale už na rodičovské, takže se vás nic z toho netýká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
13.8.10 10:49
Ahoj porodne se rusit nebude?
Jackie píše:
Mateřskou dostaneš od června ve zvýšené výši kterou včera schválili a ten rozdíl za květen ti vrátí v říjnu. Porodné je 13000 Kč.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
14.8.10 11:19

Porodné mají v plánu rušit, nebo tedy předělat tak, že na něj nikdo z pracujících nebude mít nárok :poblion:
Tedy plošné zrušení by mi až zas tolik nevadilo, ale to co vymysleli je hnus.
Ale záleží jak rychle se to povede schválit, první termín, od kdy by to mohlo platit je 1.1.2011.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8078
14.8.10 13:38
j.a.n.i1 píše:
Porodné mají v plánu rušit, nebo tedy předělat tak, že na něj nikdo z pracujících nebude mít nárok :poblion:
Tedy plošné zrušení by mi až zas tolik nevadilo, ale to co vymysleli je hnus.
Ale záleží jak rychle se to povede schválit, první termín, od kdy by to mohlo platit je 1.1.2011.

Přesně tak!to,co teď vymysleli je humus.Vím,že šetřit se musí,ale buď všude,nebo nikde.a ne dělat rozdíly,tak,že nemakačenko(určo víte,na co narážím) dostanou a my obyč.lidí nic!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat