OSVČ

11
18.5.10 13:50

OSVČ

Dobrý den maminky chtěla jsem se zeptat zda máte stejný problém jako já.Jsem OSVČ a na konci června budu muset pozastavovat živnost protože nemůžu vykonávat tento druh zaměstnání..Jsem těhotná.(Term.porodu mám 13.12).Tudíž se budu odhlašovat z VZP a OSSZ.Moje kroky povedou na prac.úřad.Potřebovala bych vědět co mě tam čeká a jestli mám nárok na podporu.Nebo popřípadě nějaké jiné řešení.Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
18.5.10 13:52

a nemůžeš jít na nemocenskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
18.5.10 14:23

Končíš kvůli mateřské? Nemusíš přerušovat ani ukončovat, lze do vyřešit dohodou o provedení práce nebo zaměstnancem.
Klidně písni SZ, vysvětlím víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4359
18.5.10 15:01

já bych se dohodla s Dr. a pokud sis platila nemocenské, tak šla na nemocenskou, taky to tak budu mít :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.5.10 19:54

OSVČ

Děkuji za odpovědi.Na nemocenskou jít nemohu protože se mi nevyplatilo platit pojištění.Podnikám sama na sebe a nemám za sebe náhradu.Pronajímám si prostory.Takže se snažím najít někoho kdo si místnost pronajme a bude za mne platit nájem.A až někoho najdu tak ukončím živnost a půjdu na pracák:O(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.6.13 17:42

Omlouvám se, že jsem nevytvořila nové téma a píšu to sem, ale mám vážný problém a nevím jak ho vyřešit tak Vás všechny chci požádat o radu. Jsem OSVČ platís ZDR a SOC a platím si i zdravotní připojištění 140kč měsíčně po dobu delší 240 dní. Za dva měsíce mám nastoupit na mateřskou, ale podnikám jako kadeřnice a salón mám psaný na sebe. Mám sepsanou smlouvu s družstvem na své jméno a já dále pronajímám prostory dalším 5 dívkám. Bojím se a nevím jak mám vyřešit odchod na mateřskou, protože jsem se dověděla, že když mám salon napsaný na sebe, že bych po dobu mateřské musela platit ZDR a Soc pojištění což neni zrovna malá částka. Dělá to asi 3000 a já dostanu maximálně 6000 tak vůbec nevím jak to vyřešit a ani na úřadech si asi nevědí rady, protože mě posílají od čerta k ďáblu. Za každý nápad kam se mám obrátit nebo za každou radu budu moc vděčná. Nerada bych platila nějaké pokuty. Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.18 11:36

Dobrý den,

Mel bych otazku? Jak se při Osvč platí daň z příjmu při paušálních výdajích? Zálohově měsíčně nebo za rok? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
9.9.24 22:05

Dobrý den, chtěla bych se zeptat mám možnost pracovat jako OSVČ v nemocnici když si udělám novou živnost budu muset platit sociální a zdravotní nebo se mě to netýká a budu platit až příští rok. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
10.9.24 05:56
@jarka521 píše: Více

Záleží na tom, zda budeš mít podnikání jako hlavní nebo vedlejší činnost. www.jakpodnikat.cz tam najdeš základní info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat