OSVČ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
OSVČ
Dobrý den maminky chtěla jsem se zeptat zda máte stejný problém jako já.Jsem OSVČ a na konci června budu muset pozastavovat živnost protože nemůžu vykonávat tento druh zaměstnání..Jsem těhotná.(Term.porodu mám 13.12).Tudíž se budu odhlašovat z VZP a OSSZ.Moje kroky povedou na prac.úřad.Potřebovala bych vědět co mě tam čeká a jestli mám nárok na podporu.Nebo popřípadě nějaké jiné řešení.Děkuji za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Končíš kvůli mateřské? Nemusíš přerušovat ani ukončovat, lze do vyřešit dohodou o provedení práce nebo zaměstnancem.
Klidně písni SZ, vysvětlím víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já bych se dohodla s Dr. a pokud sis platila nemocenské, tak šla na nemocenskou, taky to tak budu mít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
OSVČ
Děkuji za odpovědi.Na nemocenskou jít nemohu protože se mi nevyplatilo platit pojištění.Podnikám sama na sebe a nemám za sebe náhradu.Pronajímám si prostory.Takže se snažím najít někoho kdo si místnost pronajme a bude za mne platit nájem.A až někoho najdu tak ukončím živnost a půjdu na pracák:O(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvám se, že jsem nevytvořila nové téma a píšu to sem, ale mám vážný problém a nevím jak ho vyřešit tak Vás všechny chci požádat o radu. Jsem OSVČ platís ZDR a SOC a platím si i zdravotní připojištění 140kč měsíčně po dobu delší 240 dní. Za dva měsíce mám nastoupit na mateřskou, ale podnikám jako kadeřnice a salón mám psaný na sebe. Mám sepsanou smlouvu s družstvem na své jméno a já dále pronajímám prostory dalším 5 dívkám. Bojím se a nevím jak mám vyřešit odchod na mateřskou, protože jsem se dověděla, že když mám salon napsaný na sebe, že bych po dobu mateřské musela platit ZDR a Soc pojištění což neni zrovna malá částka. Dělá to asi 3000 a já dostanu maximálně 6000 tak vůbec nevím jak to vyřešit a ani na úřadech si asi nevědí rady, protože mě posílají od čerta k ďáblu. Za každý nápad kam se mám obrátit nebo za každou radu budu moc vděčná. Nerada bych platila nějaké pokuty. Děkuji za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
Mel bych otazku? Jak se při Osvč platí daň z příjmu při paušálních výdajích? Zálohově měsíčně nebo za rok? Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, chtěla bych se zeptat mám možnost pracovat jako OSVČ v nemocnici když si udělám novou živnost budu muset platit sociální a zdravotní nebo se mě to netýká a budu platit až příští rok. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jarka521 píše: Více
Záleží na tom, zda budeš mít podnikání jako hlavní nebo vedlejší činnost. www.jakpodnikat.cz tam najdeš základní info.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit