Rodičovsky příspěvek - kam na sociálku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Rodičovsky příspěvek
Ahoj maminky
Potřebuji poradit.My jsme se přestěhovaly a všechno musíme na socialku psát.Jsem na rodičovským přispěvku.Socialka chce přijmy od přítele jenže přitel nepracuje a ani neni nikde veden na uřadu práce.Myslíte že stači jen napsat že neni zaměstanani a ani ve evidenci na uřadu práce a že si zdravotní a socialní plati sám?Díky za odpovědy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dobrá otázka, jen aby nechtěli vědět z čeho si ho platí sám když nepracuje, protože práce načerno je snad nelegální, jen si nejsem jistá jestli vždy, nebo pouze když je i na ÚP…
Proč to neuděláte tak jak jste to měli na sociálce předtím? Nebo to teprve zařizujete ten rodičák?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
před tím v rodném listu nebyl uveden a až těd před měsicem jsme to udělaly.Zdravotni a socialní platíme z rodičaku.Proto se ptám jestli stači napsat že nikde neni na uřadu práce a ani zaměstnani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nejsem si jistá a asi sem ani nepochopila zda jde pouze oo rodičák nebo i o jiné sociální dávky…ale pokud není nikde vedený tak asi na nic nárok mít nebudete ![]()
- Citovat
- Upravit
Každy tři měsice musíš vyplnit Příspěvek na bydlení a každy rok musíš vyplnit Žádost o přídavek na dítě
a tam chtěji vedět přijmy proto se ptám jak máme postupovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přítel to měl taky tak.Na sociálce ti dají papír pro osoby bez příjmu.Tam potvrzuje že neměl žádný příjem.
Připrav se na nepříjemné ženské na sociálce které se budou vyptávat z čeho si platí zdravotní.Sociální povinné není.Každopádně jsem ráda že má přítel práci protože jsem si vždy připadala jak u výslechu a jako příživník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a to stači jít kamkoliv na socialku vyzvednout ten papír?Jelikož my jsme se přestěhovaly a všechno posiláme poštu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já myslím že ne,že musíš v místě bydliště.My jsme se přestěhovali z Olomouce do okresu Prostějov a musela jsem jít do Prostějova.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no uvidíme zítra se zeptam tady na socialce a uvidím co mi řeknou při nejhorším to jen napišem a pani která nás ma nastarost tak určitě pošle ten papír poštou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha jsem si to blbě přečetla,vyzvednout papír můžeš snad kdekoliv,nemyslím že každé město tam má svou hlavičku.Ale poslat na sociálku v místě trvalého pobytu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ok stane se takže ten papír mužu vyzvednout kdekoliv?Já vím pak to musím poslat tam kde mám trvale bydliště .)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
schválně jsem se šla na ty formuláře podívat a není tam žádné jejich razítko a nic jiného.Takže si to můžeš vyzvednout kdekoliv.Dokonce si to můžeš stáhnout i z netu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kacudka píše:
Přítel to měl taky tak.Na sociálce ti dají papír pro osoby bez příjmu.Tam potvrzuje že neměl žádný příjem.
Připrav se na nepříjemné ženské na sociálce které se budou vyptávat z čeho si platí zdravotní.Sociální povinné není.Každopádně jsem ráda že má přítel práci protože jsem si vždy připadala jak u výslechu a jako příživník.
Jo tak na to fakt bacha, protože známá takhle na sociálce řekla, byla to teda jiná dávka, tuším na postižené dítě, že nemá na nájem, když se příspěvek zpozdil a málem jí to sebrali, protože je to dávka pro dítě a ne na nájem. Rodičák teda snad sebrat nemůžou, ale stejně bych byla opatrná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit