Přivýdělek na RD a čestné prohlášení?

5533
25.9.07 11:19

Přivýdělek na RD a čestné prohlášení?

Ahoj holky,
jsem na mateřské, vím, že si mohu přivydělat (bohužel zatím se nenaskytla možnost), ale zaráží mě jedna věc. Manželův zaměstnavatel po mně chce dvakrát ročně čestné proshlášení, že jsem si po dobu rodičovské dovolené nepřivydělávala. K čemu je to dobré? Má to něco společného s nižšími daněmi nebo proč to chtějí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
334
25.9.07 13:56

Ja myslim, ze ano. Protoze si manzel za tebe snizuje danovy zaklad ( odpocitatelna polozka za manzelku, ktera si nevydelava). Presne nevim, kolik to je… ale urcite to chce kvuli tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
25.9.07 13:59

Možná je to z toho důvodu, že manžel si při výpočtu daní může uplatnit nezdanitelnou položku na manželku, pokud manželka nevydělá víc než nějakou určitou částku. Myslím si to proto, protože jsme na jaře vyplňovali společné zdanění a tam byla nějaká kolonka, že právě když manželka nevydělá za rok víc než x Kč, manžel si mohl uplatnit nějakou tu nezdanitelnou položku. Ale netuším, proč by to chtěli mít 2× ročně, když se daňové přiznání dělá jen 1× za rok. Ode mě tedy z manželové práce nic takového podepsat nechtějí. Možná tu píšu nesmysly, ale prostě mě tenhle důvod napadl. Každopádně nebude nic jednoduššího, než když se manžel na důvod zeptá v práci účetní/ho :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat