Jak se žádá o alimenty? Kolik na roční dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Alimenty
ahoj maminy samoživitelky, jak je to s alimentama, to se musí nějak žádat a mít to doložený u sociálky,kdybych případně žádala o nějaké ty dávky, že mi je chlap platí? a kolik vám dává na 1 dítě? díky za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No když už alimenty dostáváš tak na sociálcě když budeš vyplňovat papíry tak je tam na to kolonka. Jinak na 1 předškolní dítě je takový průměr 1500,– ale vše se odvíjí od příjmu otce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
čau, moc jsem tvůj dotaz nepochopila…chceš se rozvádět nebo jen jdete od sebe bez zásahu soudu? na tohle téma je tu hodně diskusí ve foru „manželství a partnerství“
Pokud dostáváte soc. dávky-na ÚP dávky SSP (přídavky a další), popř. pokud bys chtěla žádat na měú dorovnání do živ. minima, musíš to mít soudně. Tzn. podat návrh na úpravu práv a povinností ke nezl. dětem, kde soud stanoví opatrovníkem oddělení soc.pr. ochrany dětí příslušněho měú, proběhne jednání soc. pracovnice s tebou i mužem, pokud se dohodnote na tom, komu děti připadnou, na styku toho druhého s nimi a na výši výživného,nikdo problémy dělat nebude, opatrovnické odd. příslušného okr. soudu to v podstatě odklepne.
Výživné záleží na mnoha věcech, především na výši mužových příjmů. neádá se přesně říct-děti mají tolik let, tak bude platit tohle. Děti by se měly podílet na živ. úrovni svých rodičů. navíc dokud budeš na MD bude muž muset platit výživné i tobě. To je v kostce vše.
Pak teprv u soudu na civilu následuje samotný rozvod a majetkové vypořádání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no asi jsem to napsala zmateně, nejsme manželé, přítel od nás odešel a teď nevím, jak postupovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nejdřív si zažádej o svěření dětí do tvojí péče a zároveň se vyřeší i alimenty. Když zajdeš na sociálku tak ti poradí, sepíšou to s tebou a půjdou s tebou i k soudu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no ajste domluvení an tom, kdo bude mít v péči děti a kolik na ně-.předpokládám tedy otec-bude dávat?
Zajdi na příslušný městský úřad, oddělení soc.právní ochrany dětí, tam by ti měli poradit, jak sepsat Návrh na úpravu práv a povinností k nezl. dětem, jak jsem psala výše. Pokud se nedohodnete na výši výživného, tak si nech poradit tou soc. pracovnící, kolik máš asi uvést-co teda on vydělává je důležité. a podáš to na soud a budeš čekat na stání…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, chtěla bych oživit diskusi.Jsem vážně vytočená. Přítel se se mnou každý den hadá pořád na stejné téma. Už mám fakt nervy. O rozvod jsem požádala v říjnu, zatím je na soudu terpve uprava péče a výživného. Byla jsem na soudu i u právníka jestli to nejde nějak urychlit, ale odpověděl, že nemůže nic dělat a že je to na soudech. Bývalí manžel nepravuje a na malou nic neplatí. Ještě nemá ani určenou výši alimentů to bude až o soudu.Mimo soudy jsme se domluvili na 2000kč. Nežijeme spolu od května, od té doby zaplati jednou 2000kč jinak nic. Nepracuje, žije s matkou a má dluhy. Nemá z čeho platit alimenty, já to chápu, ale štve mě to. Přítel na mě neustále křičí, že na to kašlu a že za to můžu já, že to tak dlouho trvá. Já to nemůžu urychlit, nic s tim neudělám. O rozvod jsem požádala, všechny papíry jsem vyřidila, tak už jen čekám. Pořád mi tvrdí, že za něj má alimety platit stát. Tak to jsem teda nikdy neslyšela. To by si všechny maminky mohli pískat. Za nikoho neplatí stát alimenty nebo snad jo? Že si to prý neumím vyběhat, ale neni co.Nic s tim nenadělám. Nemá ani soudně nic určené. Jsem z něj už vážně na nervy. Nemůžu za to, že neplatí. To z něj mam vymlatit když nic nemá. Prý mu nemám pujčovat malou dokud nebude platit.Ale to se mi nelíbí. Bývalí manžel malou miluje, má k ní krásný vztah. Nechci mu brát jeho právo s ní být. I malá je s ním ráda. Kdyby měl z čeho platit tak platí, ale prostě nemá. A ja to každý den schytávám jak jsem neschopná a že jiným ženským platí alimenty stát a že ostatní byli rozvedený za 5 minut.No holky kvetu…fakt…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to mam doma podobne.Vi o tom ho*no.Mam vylitanou exekuci na majetek, ktery nema, na plat, ktery nema.Bylo mi receno, ze z davek socialky mu to stahovat nemuzou. Posle jednou za x mesicu a nikdo s nim nehne.Ale pritel se mysli, ze nedelam nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, je to strašný, já vím, sama jsem rozvedená, mám alimenty na dítě a víš co je nejhorší, že on, když nemá práci, tak i když mu soud něco určí, tak stačí, aby ti platil třeba 200 Kč a nic s tím nenaděláš, prostě ti řeknou, má snahu platit a víš co je ještě horší, že on, jelikož nemá příjem, může zažádat alimenty od tebe na něj, fakt hnus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wennulka je a u soudu mu daj jen podminku za neplaceni a nic se nedeje. Tatinek se nestara dal.Na druhou stranu jsem rada, ze mam klid. O maleho nejevi zajem uz 9 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No u nás, jelikož na syna ex také prdí, to dospělo tak daleko, že syn prohlásil, že ho nenávidí. A to opravdu nemá ode mě, naopak se ho já husa, snažím bránit. Syn už je skoro dospělý a tak už si prostě umí dát vše dohromady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Akimenty vyplácené přes stát jsou při pěstounské péči. Moje macecha měla v pěs. péči svého vnuka. Alimenty jí chodili od socky a rodiče vnuka museli platit státu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gábííí ten muj to tvrdi taky a taky to nema ode me.Ja o nem nemluvim.Ale tomu memu synovi je 10 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak malou si bere dvakrat do tydne na hodku. Zajem o ni jevi, mala ho miluje.Ale ani ji nic nekoupi, nezepta se jestli neco nepotrebuje.To je fakt na nic.Stat s tim nic neudela a ja taky ne.Doma se kvuli tomu jen hadame.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit