Jak se žádá o alimenty? Kolik na roční dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
„Nakonec proběhl soud, kde mi syn byl svěřen do péče a má mi posílat alimenty 2000,– měsíčně.“ To je nějaké divné, jak může 4 leté dítě posílat alimenty?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luboš P píše:
„Nakonec proběhl soud, kde mi syn byl svěřen do péče a má mi posílat alimenty 2000,– měsíčně.“ To je nějaké divné, jak může 4 leté dítě posílat alimenty?
No, myslím, že každý alespoň malinko inteligentní člověk pochopí, jak je věta myšlena…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuji, dneska jdu k soudnímu exekutorovi. Jsem zvědavá jak dopadnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@E-V-C-A 30 tak to bych ho udala,ze neplati alimenty uz od doby,kdy jste spolu byli ..
- Citovat
- Upravit
@Twixinka
Mohla bych, ale nechci. Budu ráda za peníze, které mi dluží od dubna, kdy od nás odešel.
a hlavně budu ráda, když bude platit pravidelně každý měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:Nedával mi nic, vše jsem platila ja. Udělal 3 nakupy a tím to pro něj haslo. Ještě jsem mu dávala peníze, když něco dlužil v bance. Nájem a vše z mých peněz na domacnost dal jednou do skleničky 9 tis. Ale každý den to přepočítával a nakonec při první hádce vzal peníze a odešel do hodpody. Byla jsem věčně bez peněz. Pujcovala jsem si od rodiny a co mě nejvic mrzí, že heho matka a otec ho živí, ma celou vyplatu pro sebe a na malého mi nic nepošle ani nekoupí. A on bude muset nějak dokázat, že mi platil alimenty? I kdyz jsme spolu nějak zili - nezili?
No, myslím, že každý alespoň malinko inteligentní člověk pochopí, jak je věta myšlena…
každá alespoň malinko inteligentní žena by si s takovým kokotem především neudělala dítě. Pak by nemusela psát ani takovýhle věty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@samá práce já nechápu, že se vždycky najde někdo takový, kdo sníží tazatelky inteligenci a opře se do ní
prostě se to stalo, dopadlo to tak jak to dopadlo, člověk se z toho snaží dostat a místo rady se tady do něj někdo naváží ![]()
- Citovat
- Upravit
@Twixinka píše:
@samá práce já nechápu, že se vždycky najde někdo takový, kdo sníží tazatelky inteligenci a opře se do níprostě se to stalo, dopadlo to tak jak to dopadlo, člověk se z toho snaží dostat a místo rady se tady do něj někdo naváží
„A on bude muset nějak dokázat, že mi platil alimenty?“ Co říkáte např. této otázce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luboš P příspěvek nebyl mířen na Vás, ale nevadí .. a je to asi normální otázka někoho, kdo neví, jak to s alimenty chodí, když jsou s otcem dítěte zase spolu a pak se zase rozejdou, já na tom fakt nic špatného nevidím .. ale vsadím se, že vy jste světaznalý a nikdy jste neměl potřebu se na něco zeptat ![]()
- Citovat
- Upravit
Když má někdo něco platit, tak si je snad vědom, že to bude muset dokázat, k tomu slouží např. stvrzenky. To přece není otázka pro právníky, ale běžného každodenního života. Přečtěte si, prosím, otázku ještě jednou: „A on bude muset nějak dokázat, že mi platil alimenty?“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luboš P Podle mne to tazatelka (v souvislosti s nasledujici větou) myslela tak, zda je otce dítěte povinný (dle zákona) platit alimenty i za tu dobu, kdy s tázající se žil. Což je opravdu první otázka (i když asi patřící do základu práva). Ale i ta otázka stojící sama o sobě je právní otázkou. Jde o to, zda prokazuje vina nebo nevina. V tomto případě by otec dítěte byl skutečně povinný prokázat svou nevinu v případě podání TO, pokud by se mu to nepovedlo, tak má smůlu i kdyby řádně platil. V případě vymáhání výživného přes exekutora to je ale trochu složitější, tam se vlastně nejdřív koná a teprve následně by měl otec možnost dokázat svou nevinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že se původní problém následnou diskuzí nafoukl. Tedy zakladatelka má v ruce rozsudek, který platí (hodně volně řečeno: je na dobu neurčitou). A jestli s otcem dítěte nějakou dobu žila, tak je jen na ní, zda za tu dobu bude chtít výživné, nárok na něj má (rozsudek stále platí). I já jsem v minulosti platil alimenty a to trvalým příkazem, jednak jsem se nemusel o nic starat a jednak jsem měl doklad. Nájem a další platby platím SIPO, prostě každý plátce čehokoli musí být schopen prokázat, že zaplatil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit