Nezaměstnaná a rodičák
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
pokud si sama nechceš platít pojištění, nebo si neseženeš práci (no já měla v plánu, ale je to vcelku utopie) tak běž na UP, byla jsem na tom podobně…povedou tě v evidenci až do porodu. pak si zažádáš o rodičák.
Zdenik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rada
Ale mě asi nikdo nezaměstná,když jsem těhotná a tudíž asi nemám ani nárok na PPM,že?asi až na ten rodičák,že?
- Citovat
- Upravit
Ahojky,
určitě se zaregistrovat na ÚP. A co vím, tak pokud není z čeho vyměřit PPM, tak ta je ve výši RP a ve Tvém případě by jí měl vyplácet ÚP. Po 1/2 roce PPM se zase přihlásit o RP. To vše by Ti měli vysvětlit na ÚP. Každopádně můžeš být v klidu, těhotnou Tě nikdo nezaměstná, tudíž si budeš pobírat podporu v nezaměstnanosti až do nástupu na mateřskou, pokud to ÚP neřeší jinak. Z čeho budou podporu počítat taky nevím. V registraci žen po RD zkušenosti nemám. A ráda se to dozvím.
Tak hodně štěstí!
Petra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a ještě mi napadá, neotálet a jít tam jak píšeš, pár dnů před vypršením toho RP. Sice je tam nějaká 6denní ochranná lhůta, ale aby sis nakonec nemusela doplácet zdr. a soc. poj. za těch pár dnů… Jednou se mi tak stalo a kvůli 2dnům a desetikorunovejm položkám jsem měla docela lítání…
P.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak z čeho mi počítali podporu? (taky jsem v září loni byla těhotná (TP únor2007) a bez práce (pracovat jsem chtěla i těhotná, ale je to nereálné)..původní zaměstnavatel zrušil činnost takže jelikož jsem nebyla v evidenci zaměstnavatele ani zaměstnaná, 270 dní před registrací na up jsem nebyla plátcem pojištění neměla jsem nárok na podporu počítanou ze mzdy, ale na minimální podporu..dělalo to cca 2100kč a tuším po nějaké době 1900 (přesně si to nepamatuju). zbytek do minima??? by měla doplatit sociálka..nevím kolik - já byla líná v těhotenství obíhat úřady takže toto jsem nechala státu..
šlo mi nakonec jen o to pojištění a taky o školku (naposlední chvíli mi vzali holky do školky (jako zázrakem se uvolnila dvě místa), ale jen na celodenní, abychom o školku nepřišli tak jsem se vzdala RD - udělala jsem dobře - letos s malým prckem doma by mi je, i když jsou už 4leté nevzali…na 1místo do školky se tu hlásí 2děti) no i takové jsou důvody pro evidenci na UP ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rada
Ale mě nejde o to jestli se mi chce pracovat s prvním prckem jsem pracovala do poslední chvile než jsem nastoupila na mateřskou,pak jsem byla doma to je jasny,pak po 3,5 letech jsem dostala výpověd,snížoval se počet a já byla navíc,no a pak jsen zjistila,že jsem opět neplánovaně těhotná,jde mi o to jak a kdy se mám kam hlásit.Peníze jsou taky duležité,ale hlavně at jsou děti zdravé ![]()
- Citovat
- Upravit
asi reaguješ na mě…jejej tohle ne.....asi to blbě vyznělo, ale vůbec jsem nepomyslela na to, že bys nechtěla pracovat......nebo tak něco - já jen zmínila, že jsem byla tak naivní, že práci bych mohla najít, když chci.haha.. prostě jsem jen psala asi mimo otázku, ale třeba si někdo přečte zkušenost…Jsi naprosto ve stejné situaci jako já, jen s tím rozdílem, že u nás se rušilo při mém nástupu na MD před 4lety.
hodně štěští.
Zdenik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli mám nárok na mateřskou,když jsem momentálně nezaměstnaná a těhotnou mě do práce už ani nikdo nevezme.Jak to v letošním roce vůbec funguje?
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli mám nárok na mateřskou,když jsem momentálně nezaměstnaná a těhotnou mě do práce už ani nikdo nevezme.Jak to v letošním roce vůbec funguje?
Kolik jsi odpracovala v posledních dvou let do doby případného vzniku PPM? Pokud to nebylo 270 dné, nárok na PPM nemáš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Po škole jsem nastoupila na rekvalifikaci asi na 9 měsíců a pak hned do zaměstnaní asi 1 rok. Teď jsem 1,5roku nezaměstnaná a vzhledem k tomu,že jsme v lokalitě s vysokou nezaměstnaností,nemůžu si sehnat práci. S přítelem bychom chtěli,ale miminko a já nevím jestli budu dostávat nějaké peníze a jestli mám nárok na mateřskou nebo alespoň na nějakou dávku. Předem dškuji za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, vypadla jsem stoho a tak prosím o radu.Jsem již dva roky na UP nepobírám nic ale opravdu nic, jen alimenty na děti. Žádnou podporu atd…
momentálně jsem těhotná a chci se zeptat na co mám nárok a na co ne. Neschopenku jistě brát cenu nemá ale jak je to s MD a rodičovskou??
díky za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,holky písi tady poprvé a zaroven prosím o radu,Jinak vaše příspěvky čtu pravidelně.Jsem na rodičáku,ale maly bube mít v říjnu 4roky,takže pak to zaniká.V práci jsem dostala k 31.3 2007výpověd,takže jsem momentálně nezaměstnaná a ve 3 měsící těhotná.Chci se zeptat jesli se mám hĺásit koncem září už na UP,nebo jak vubec dál postupovat.Termín 2porodu je koncem unora 2008..a jesli mám nárok na nějaké penízky a kdo je bude vyplácet.Děkuji moc.