Nový rodičák
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
RAchel no pokud by to bylo jak ty pises..... tak treba kdyz byl rodicak 3696 a pak od ledna 2007 byl zvysen na 7582 tak by to meli pobirat jen maminky deti co se narodili po 1.1.2007
a to je taky kravina, zejo????
Takze to ze to bude 3 rychlostny se tyka vsech deti ktere 1.1.2008 nedosahnou 18 mesicu...... tusim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechápu, jakto, že mi nejde se přihlásit… že by mi někdo ukradl nick???? ![]()
Rachel
- Citovat
- Upravit
| Ahoj Katko, jasně, to zní logicky… máme se na co těšit, že… doufám, že asopn ty 2 nebo 3 nebo i ty 4 roky nám maminám už žádné překvapení vláda nenachystá… i když..... možné je vše, že...... Papa Rachel |
- Citovat
- Upravit
Me bavi vsecky ty diskuze, jak si ponadavame, jaci jsme tady v CR chudaci. Vite, jak je to v okolnich statech? … Myslim, ze jsme tady na tom jeste dobre.
- Citovat
- Upravit
Re: Nový rodičák
tania píše:
Ahoj holky,
o nových změnách ve vyplácení rodičáku jsem už četla hodně.. ale přece jen mi malý detail vrtá hlavou… zákon by měl platit od ledna 2008, že… nemělo by tedy platit, že když se mi dítě narodí v prosinci 2007, tak bych měla právo ještě pobírat normálně rodičák na 4 roky za těch nynějších 7.600,– Kč?
Vím, že se to asi nedá srovnávat, ale když uzavřu třeba pojištění,at se časem změní podmínky jakkoliv, budou platit podmínky platící v daném roce a změny se nedotknout… no napsala jsem se to asi chaosově, ale snad chápete, jak to myslím, že..... hold jestli to tak prostě nebude, tak stát je pěkný............. (no víte co, že).
Díky za odpověd a pokusme se nenechat zkazit si náladu, jak tam ti s náma nahoře zametají....... manželky těch poslanců co si to odhlasujou tu mateřskou ani nepotřebujou, tak to se jim to střílí potom, že....... sorry, jsem dost rozčílená z té ČR.
Pa
Rachel
Rachel, ale podle týhle logiky by se tě pak netýkalo ani zvyšování rodičáku. A to by se ti asi moc nelíbilo, kdybys třeba nastoupila na rodičák den před tím, než by ho zdvojnásobili a tys pak měl celý 4 roky poloviční rodičák než ostatní, ne?
Jinak já ten návrh neobhajuju, přijde mi přinejmenším nedomyšlený.
P
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Petuldo,
díky,ale už mi stejnou odpověd zaslala Katka
chápu chápu, jen jsem se ptala… nebudem přece zasmušilé matky, ne??? ![]()
Pa
Rachel
- Citovat
- Upravit
Výňatek pro ty, co k 1.1.2008 už dítě mít budou:
Rodič, pečující o dítě, které bude v době účinnosti zákona starší 3 let, bude pobírat rodičovský příspěvek ve snížené výměře do 4 let věku dítěte.
Rodič, pečující o dítě, které bude v době účinnosti zákona starší 18 měsíců a mladší 3 let věku (a tudíž si rodič nemůže ze zákona zvolit možnost čerpání rodičovského příspěvku), bude pobírat rodičovský příspěvek v základní výměře do 3 let věku dítěte a následně rodičovský příspěvek ve snížené výměře do 4 let věku dítěte.
- Citovat
- Upravit
Mně ten nový systém přijde docela spravedlivý. Všechny mamky dostanou totéž, i když nastoupí do práce dle vlastního uvážení.
Já si asi zvolím tu variantu na tři roky, ale obávám se, že ve třech letech Ondru do žádné školky nenacpu. Vidím, jaká je situace dnes a za tři roky??? To bude ještě o dost horší. Možná ho neudám ani ve čtyřech letech a to pak fakt nevím, co budu dělat.
No co, budu to řešit, až to nastane.
M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
medůzo plně s tebou souhlasím i když já asi budu volit variantu 2 roky, ale samozřejmě to je moje nynější myšlenka, třeba pak od malé nebudu chtít jít, ale to je už můj problém. třeba si zkusím penízky odkládat a pak jako když najde ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem se chtěla zeptat - když nahlásím 3 roky a pak mi dítko nevezmou do školky - budu něco dostávat ten 4 rok? Nebo už to bude pasé…? To budu muset na pracák?
Nevíte někdo?
Jinak k tématu- ještě není nic schváleno- plašit můžeme až pak ne? ;O)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahooj holky
přesně tak.. nechápu jak to tak můžou udělat když školky už ted praskají ve švech:o((( já bych klidně šla do praáce až budou malýmu 3, ale tady mi ho fakt nikdo nevezme… letos odmítli 35 dětí ze 140!!!!!! (a to tu od září bude fungovat další nově postavená školka)
A zvlášť nápad (bohužel nevímkoho) dávat dítě nějaké známé za úplatu… to bych v životě neudělala… nevím kdo to navrhoval, ale už bych je chtěla vidět jak by své dítě svěřili někomu, kdo není pedagog, nemá nebo nemusí mít 100% zázemí.. ten nápad mě fakt naštval.. možná někdo si to dokáže představit, ale já ne, protože myslím že v domácnosti může být daleko víc nástrah než v MŠ..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Meduza píše:
Mně ten nový systém přijde docela spravedlivý. Všechny mamky dostanou totéž, i když nastoupí do práce dle vlastního uvážení.
Já si asi zvolím tu variantu na tři roky, ale obávám se, že ve třech letech Ondru do žádné školky nenacpu. Vidím, jaká je situace dnes a za tři roky??? To bude ještě o dost horší. Možná ho neudám ani ve čtyřech letech a to pak fakt nevím, co budu dělat.
No co, budu to řešit, až to nastane.
M.
No mě to právě přijde nedomyšlený, protože není kam děti dát. Já jsem kdysi plánovala být s dítětem doma max 2 roky. To jsem byla ještě naivní a bezdětná. Realita je bohužel jiná a jelikož nemám babičky v důchodu, tak mám prostě smůlu
. A budu ráda, když se do práce dostanu v Mišákovo 3 letech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky,
nevím zda to chápu dobře, jsem ze všech těch reforem úplně blbá!!! Takže když si vyberu že chci být doma 3 roky, tak dostanu cca 7600kč? No a když mi pak dítě nevezmou do školky, jako že jsou přecpané, tak nedostanu ten 4.rok nic? nebo je to nedomyslelne?
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky,
o nových změnách ve vyplácení rodičáku jsem už četla hodně.. ale přece jen mi malý detail vrtá hlavou… zákon by měl platit od ledna 2008, že… nemělo by tedy platit, že když se mi dítě narodí v prosinci 2007, tak bych měla právo ještě pobírat normálně rodičák na 4 roky za těch nynějších 7.600,– Kč?
Vím, že se to asi nedá srovnávat, ale když uzavřu třeba pojištění,at se časem změní podmínky jakkoliv, budou platit podmínky platící v daném roce a změny se nedotknout… no napsala jsem se to asi chaosově, ale snad chápete, jak to myslím, že..... hold jestli to tak prostě nebude, tak stát je pěkný............. (no víte co, že).
Díky za odpověd a pokusme se nenechat zkazit si náladu, jak tam ti s náma nahoře zametají....... manželky těch poslanců co si to odhlasujou tu mateřskou ani nepotřebujou, tak to se jim to střílí potom, že....... sorry, jsem dost rozčílená z té ČR.
Pa
Rachel