vyplati se jit mezi 2 detmi do prace

1
14.8.07 16:03

vyplati se jit mezi 2 detmi do prace

ahoj,
vyplati se jit mezi 2 detmi do prace, vekovy rozdil 2 roky, druhe nenarozeno, manzelka v 2. mesici? Popripade muze jit manzel na rodicovskou a kolik by mel?
 Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
14.8.07 16:16

Finančně ti to vyjde skoro nastejno, když nebudu počítat výdělek v zaměstnání - ovšem za předpokladu, že máš smlouvu na dobu neurčitou.

Manžel na rodičovskou dovolenou jít může, ale také nemusí - rodičák můžeš čerpat na sebe i když pracuješ. Souběh PPM a rodičovského příspěvku možný není.

Pokud chceš konkrétnější rady napiš víc podrobností.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
14.8.07 23:45

Manželka si může i velmi krátkodobým pobytem v práci ovlivnit výši PPM, kterou bude pobírat u druhého dítěte. PPM se vypočítává z posledních 12 měsíců před nástupem na MD (u zaměstnankyně, nikoli OSVČ), takže pozor na hůře placené práce! Naopak stačí jeden jediný den ve zmíněných 12 měsících, který byl královsky zaplacen a dosáhnete na maximální výši PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1651
26.8.07 13:37

Ahojte,
já teď v souvislosti s reformou také přemýšlím, jak to příští rok udělám. Malá bude mít v květnu 3roky, školku zatím nemám a práci také ne. Měla jsem smlouvu na dobu určitou a ta skončila 4měsíce před porodem - byla jsem na nemocenské. Zajímalo by mě, kdybych otěhotněla znova, z čeho se mi pak bude počítat mateřská na 2.dítě? Případně jak dlouho bych musela pracovat a kolik vydělat, abych dostala víc než toto.
Děkuju moc za odpovědi.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
14.9.07 12:48

Janinečka - tak to jsme na tom úplně, ale úplně stejně. Já jsem si případný druhý dítko posunula až na pozdějš, znamená to, že nejdřív se budu snažit upíchnout dcerku do školky, pak nástup do práce, pokusím se pracovat tak ten rok minimálně a pak se rozhodnu, jestli pořídíme sourozence. Ještě diskutujeme s manžou, kdo zůstane na mateřské. Ale vzhledem k tomu, že si musím hledat novou práci, si nedělám iluze na nějaký dobrý místo :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat