Jak se žádá o alimenty? Kolik na roční dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1811
9.3.13 11:04
@G12 píše:
To teda nezávidím, nemít dořešený rozvod a alimenty a už být těhotná s novým přítelem. Nemá přítel třeba strach, že vás všechny neuživí a proto na to tlačí?

Ma dobry plat. V tom neni problem.Ale taky se boji, ze nebudu rozvedena do porodu a malej bude mit v RL byvaleho.Ty alimenty co mu vymeri treba 500 nebo 1000kc nas nespasi.Jen shj myslim, ze by me nemel takhle nervovat. Cekame dite, jsme spolu pres rok.Ale o rozvod jsem pozadala az v rijnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
9.3.13 11:09

@Wennulka no ale pokud vás rychle nerozvedou, tak prcek bude mít jako uvedeného tvého ex, ne? Někde jsem o tom něco takového četla. Ale nevím jak to přesně je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
9.3.13 11:11

@Lenule213 Jo je to tak. Proto se chceme pred rozvodem vzit aby jsme se vyhli popirani otcovství a litani po uradech.Kdyz jsem se ptala na soude tak tam meli jen navrh na upravu pece a vyzivy. A muj pravnik rikal, ze to bude urgovat.Vic s tim neudělam. Termin mam 4.zari tak se to snad do te doby stihne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
9.3.13 11:12
@Lenule213 píše:
@Wennulka no ale pokud vás rychle nerozvedou, tak prcek bude mít jako uvedeného tvého ex, ne? Někde jsem o tom něco takového četla. Ale nevím jak to přesně je.

Myslím, že když se narodí do 300 dní od rozvodu, tak se bere, že je manžela

• Citovat
  • Upravit
G12
9.3.13 11:15
@Wennulka píše:
@Lenule213 Jo je to tak. Proto se chceme pred rozvodem vzit aby jsme se vyhli popirani otcovství a litani po uradech.Kdyz jsem se ptala na soude tak tam meli jen navrh na upravu pece a vyzivy. A muj pravnik rikal, ze to bude urgovat.Vic s tim neudělam. Termin mam 4.zari tak se to snad do te doby stihne.

A jak to chceš stihnout? Pochopila jsem, že ještě ani rozvedení nejste :think:

• Citovat
  • Upravit
1811
9.3.13 11:21
@G12 píše:
A jak to chceš stihnout? Pochopila jsem, že ještě ani rozvedení nejste :think:

Tak rok ten rozvod trvat nebude. Slibil nam, ze to bude urgovat. Majetek nemame, na vsem jsme domluveni. Cekame jen na soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
9.3.13 14:36
@Wennulka píše:
Tak rok ten rozvod trvat nebude. Slibil nam, ze to bude urgovat. Majetek nemame, na vsem jsme domluveni. Cekame jen na soud.

Píšou, že 300 dní od rozvodu. I kdyby vás rozvedli v pondělí, tak do září je to 180 dní. Tak nevím, jestli to blbě počítám já nebo ty :think:

• Citovat
  • Upravit
1811
9.3.13 14:40
@G12 píše:
Píšou, že 300 dní od rozvodu. I kdyby vás rozvedli v pondělí, tak do září je to 180 dní. Tak nevím, jestli to blbě počítám já nebo ty :think:

Psala jsem ze se pred porodem vezmeme. Takze je fuk jak pocitas :think: Miminko bude mit prijmeni noveho manzela a take ho bude mit v rodnem liste. Pocitat muzes jak chces :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
9.3.13 14:45
@Wennulka píše:
Psala jsem ze se pred porodem vezmeme. Takze je fuk jak pocitas :think: Miminko bude mit prijmeni noveho manzela a take ho bude mit v rodnem liste. Pocitat muzes jak chces :pankac:

Jasně, já jen abyste si nepřidělali další starosti, myslím, že jich už tak máte dost :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1811
9.3.13 14:47
@G12 píše:
Jasně, já jen abyste si nepřidělali další starosti, myslím, že jich už tak máte dost :kytka:

To mame.Snad uz to pujde rychle. Musim tam asi porad volat a otravovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.14 11:56

Dobrý den, prosím o zachování anonymity. Rodina ještě o našem rozvodu neví.
Mám dotaz kolik bych asi dostala na alimentech když manžel bere cca 24500,– hrubého? Synovi je 6 let a v září jde do školy. Předem děkuji za odpověďi.

• Citovat
  • Upravit
Padre Paolo
4.2.14 12:10
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím o zachování anonymity. Rodina ještě o našem rozvodu neví.
Mám dotaz kolik bych asi dostala na alimentech když manžel bere cca 24500,– hrubého? Synovi je 6 let a v září jde do školy. Předem děkuji za odpověďi.

Alimenty záleží na tom, jaké příjmy mají oba rodiče a jaký mají podíl na péči. Pokud bude dítě svěřeno do péče otce, pak soudy zpravidla alimenty ve prospěch matky neurčují, i když existují případy, kdy by měly (např. výrazně vyšší příjem otce a významný podíl péče matky). Při střídavé péči se zpravidla vyměřuje výživné oběma rodičům s přihlédnutím k jejich příjmům, podílu na péči (nemusí být nutně stejný) a nákladům na péči o dítě. Takže pokud bys chtěla podrobnější odhad možné výše alimentů, měla bys napsat více info, zejména tvůj plat, komu bude dítě svěřeno do péče nebo zda bude ve střídavé. Podstatné také je, zda příjmy jsou průkazné nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
20767
4.2.14 12:18

Já bych ještě dodala, že je hodně důležité, jestli manžel nemá vyživovací povinnost i k jinému dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3149
4.2.14 13:44

Vyživovací povinnost jen jedno dítě 6 let. můj plat hrubého 15600,– otce 24500,– dítě by bylo v mé péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padre Paolo
4.2.14 14:37
@kolmenka píše:
Vyživovací povinnost jen jedno dítě 6 let. můj plat hrubého 15600,– otce 24500,– dítě by bylo v mé péči.

3500 Kč odpovídá vašim příjmům, věku dítěte a tomu, že jsou to jediné vyživovací povinnosti, dále za předpokládaného podílu péče otce 2 dny za 14 dní.
Soud ale může stanovit výživné v rozmezí klidně od 500 do 6000. Pokud by soud stanovil výživné menší než 3500, klidně napiš, připravím ti argumenty pro odvolání proti výši výživného.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat