Jak se žádá o alimenty? Kolik na roční dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23081
12.4.14 21:09
@196Anna píše:
Ahoj ja vam dam taky jeden přiklad od roku 2008 sem rozvedena mam v peči 4 děti vyživne my soud vymeřil 6,200 na všechny děti dnes dluch na vyživnem je 300000 tisic mam exekučni přikas na mzdu byvaleho kde strhnou jen 1600 mesičně a 13000 mu nechavaj unas neni naně bič :nevim:

Tak to je masakr… Strhávají jen těch 1600? Nebo běžné výživné a plus na „umoření“ dluhu tuto částku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
12.4.14 21:51

Strhávají jen těch 1600na umoření dluhu tuto částku běžne vyživne neni strhavano jelikož je nedostačuji ci plat byvaly dal hned navrch na sniženi vyživneho ale soud řek že nato ma dost prostredku tudiž muže splacet i dluh a navrch mu zamitl tudiš nechapu učetni jak to počita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
12.4.14 21:56
@196Anna píše:
Strhávají jen těch 1600na umoření dluhu tuto částku běžne vyživne neni strhavano jelikož je nedostačuji ci plat byvaly dal hned navrch na sniženi vyživneho ale soud řek že nato ma dost prostredku tudiž muže splacet i dluh a navrch mu zamitl tudiš nechapu učetni jak to počita

Tak bych podala opakovanou stížnost, to přeci není normální, že to má nařízené a neakceptuje to a strhává, co se jí zlíbí 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
12.4.14 22:02
@Xiraxinek píše:
Tak bych podala opakovanou stížnost, to přeci není normální, že to má nařízené a neakceptuje to a strhává, co se jí zlíbí 8o

tak ono je zákonem dané, kolik se smí ze mzdy maximálně strhnout, ať už je výše alimentů (nebo jiného dluhu) jakákoli :nevim: ale co jsem to letmo prohnala kalkulačkou na netu, tak mi to spíš přijde, jako kdyby mu účetní uplatňovala děti jako vyživované? což tedy by neměla, pokud je exekuce na jejich výživné. nebo jako kdyby měl povinnost vyživovat jiné čtyři osoby (třeba novou manželku, nové děti?). anebo těch třináct, co mu vychází jako peníze pro něj, jsou včetně třeba diet, které by se do exekucí počítat tuším neměly?

Příspěvek upraven 12.04.14 v 22:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
12.4.14 22:02

To pravě soud tet poradil jen jedno at zajdu na policie a dam tresni oznameni na nedodrženi exekučniho přikazu a umyslne neplaceni vyživneho vysledek je takovy že do 60 dni musi uhradit dluch nebo bude odsouzen nic vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
12.4.14 22:04

Nema jinou manželku ani jine deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
13.4.14 09:03
@196Anna píše:
To pravě soud tet poradil jen jedno at zajdu na policie a dam tresni oznameni na nedodrženi exekučniho přikazu a umyslne neplaceni vyživneho vysledek je takovy že do 60 dni musi uhradit dluch nebo bude odsouzen nic vic

Tak je to sice blbé, ale aspoň, že tak, ikdyž co si budeme povídat, vazbou se neřeší nic… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.2.17 07:45

dluzne alimenty

Maminky potrebuju poradit. Byvaly pritel mi dluzi alimenty za jeden rok ktere jsou ale soudne dane. Nabyly pravni moc. Kdyz jsem byla na policii podat trestni oznameni rekli mi ze ty penize co jsou dany sousem nemuzu zadat u nich. Jen penize ktere ma platit ted. Musim jinam na spravni…ale nevim presne kam?? Muzete prosim poradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
7.2.17 13:01

@Madison19 Dlzne alimenty musis vymahat prostrednictvom exekutora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
26.6.18 19:20

Znovu k soudu?

Ahojte maminky :),
Jsem tady nová a mám dotaz.
S bývalým přítelem máme 4 ročního syna.
Náš vztah byl šílený, asi 100× za 5 let jsme se rozešli a dali dohromady. Nakonec proběhl soud, kde mi syn byl svěřen do péče a má mi posílat alimenty 2000,– měsíčně.
Problém je v tom, že jsme se k sobě zase po nějaké době vratili a žili ve společné domácnosti. :( Takže se ten rozsudek tim anuloval a budu muset k soudu znovu? Opět od nás odešel v dubnu 2018, klasicky před výplatou. Poraďte mi prosím. Bydlí od té doby u rodičů. Taky mi psal, že když mi tam nechal pračku, kterou mi dal k vánocům, že mi nepošle peníze na malého, že na to nemá a že se stěhuje do noveho bytu s novou přítelkyní, která má dítě. DĚKUJI ZA RADY .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twixinka
26.6.18 19:37

@E-V-C-A 30 rozsudek stále platí .. nebo aspoň to takhle měl známý a myslel si, že když s matkou dítěte opět žije, tak jí nemusí platit alimenty a ona ho pak po dalším rozchodu z mnoha žalovala, že neplatil alimenty .. s tou pračkou bych ho poslal někam, dostala jsi ji k Vánocům a nemá to nic společného s alimenty na syna!!

• Citovat
  • Upravit
76
26.6.18 19:43

@Twixinka
Takže mám rovnou zajít k soudnímu exekutorovi a říct, že mi neposilal alimenty od dubna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twixinka
26.6.18 19:47

@E-V-C-A 30 já bych to být Tebou rozhodně udělala .. a jak to bylo když bydlel s Vámi? Platil něco nebo Ti dával na syna peníze?

• Citovat
  • Upravit
76
26.6.18 19:53

@Twixinka
Nedával mi nic, vše jsem platila ja. Udělal 3 nakupy a tím to pro něj haslo. Ještě jsem mu dávala peníze, když něco dlužil v bance. Nájem a vše z mých peněz na domacnost dal jednou do skleničky 9 tis. Ale každý den to přepočítával a nakonec při první hádce vzal peníze a odešel do hodpody. Byla jsem věčně bez peněz. Pujcovala jsem si od rodiny a co mě nejvic mrzí, že heho matka a otec ho živí, ma celou vyplatu pro sebe a na malého mi nic nepošle ani nekoupí. A on bude muset nějak dokázat, že mi platil alimenty? I kdyz jsme spolu nějak zili - nezili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
26.6.18 22:38
@Twixinka píše:
@E-V-C-A 30 rozsudek stále platí .. nebo aspoň to takhle měl známý a myslel si, že když s matkou dítěte opět žije, tak jí nemusí platit alimenty a ona ho pak po dalším rozchodu z mnoha žalovala, že neplatil alimenty .. s tou pračkou bych ho poslal někam, dostala jsi ji k Vánocům a nemá to nic společného s alimenty na syna!!

Samozřejmě, že rozsudek stále platí. Musel by ho zrušit soud, aby přestal platit. A pračka je pračka a alimenty jsou alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat