Jak se žádá o alimenty? Kolik na roční dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@kolmenka nevím,jestli je nájemní, nebo v OV(ohl. příspěvků),každopádně dokud budetet pod jednou střechou, tak náklady společně. TAK TO BUDE POČÍTAT I SOCIÁLKA, JEHO I TVŮJ PŘÍJEM.
Jinak asi netuším, co chceš vědět… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 Je v OV.Jeho koupil ho půl roku předtím než mě poznal. Jde mi o to zda proběhne svěření do péče a určení alimentu když budem stejně bydlet spolu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolmenka to na to nemá vliv. Akorát nejspíš budeš muset časem vyklidit pole a najít si byt. Takže šetřit na kauci, první 3 nájmy a energie platit ze svého, než ti naběhne nárok na příspěvek.
Na tom by jste se měli dohodnout. Měl by ti pomoct, když se chce rozvádět… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 Chci mu to zítra nabídnout. Budu mu dávat půlku z nákladů na byt a jídlo si bude kupovat a dělat každý sem.
Právě že by mí to dalo šanci něco málo nešetřit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolmenka to je automatické. Taky praní, žehlení, toaletáky, jary nádobáí apod každý sám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 No já počítám s tím že prát a žehlit budu pořád já jen si řeknu o půlku peněz za práci prášek a nádobí řeší myčka a o tablety ty taky podělíme. WC papír jednou koupím já a jednou on.
Nechce se mi to hrotit do úplně na 100% ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolmenka aby se ti to nevymstilo
No uvidíš. Ale já tvého muže neznám, jen vím, že dál bych tomu svému služku nedělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 Kdyby to nefungovalo změním to.Ale myslím si že s mým mužem se dá dohodnout a rozumě řešit vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
HOlky, jdu pro radu… Známá má s ex 12ti letou dceru, on jí asi podle tři roky starého rozsudku stále platí 3tis měsíčně, s tím, že poslední půlrok je na UP, takže příjem kulový a posílal jí alim z toho, co měl našetřené, ale že úspory došly, tak přišlo na řadu, že bude muset požádat o snížení výživného… Na kolik mu to mohou snížit, když je na hmotné nouzi 3410Kč a příspěvku na bydlení 4816 Kč? Ona má ověřené, že fakt víc nebere, že nekecá… Ale on to chce snížit soudně, což mi přijde rozumné, než jen tak platit prostě méně, aby tam byl dluh… Díky za názory
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Xiraxinek a co chces vlastne poradit, pises o zname a rada by se spis hodila jejimu ex. No jednu radu bych mela, at si najde praci nebo brigadu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janha píše:
@Xiraxinek a co chces vlastne poradit, pises o zname a rada by se spis hodila jejimu ex. No jednu radu bych mela, at si najde praci nebo brigadu…
Jí zajímalo, na kolik jí to vlastně můžou až snížit, když má tohle jako příjem… Jinak on má nárazové brigády, ale není to nic pravidelného a „vejvar“ to prý taky není… Nicméně dotaz je na to, jak moc může jít výživné dolu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Xiraxinek píše:
Nicméně dotaz je na to, jak moc může jít výživné dolu?
tak to samozřejmě záleží jednak na potřebách dítěte (a jak je bude matka obhajovat), jednak na soudci. někteří jsou na otce dlouhodobě na pracáku alergičtí a alimenty nesnižují, neb potřeby dítěte dítě musí být uspokojeny, jiní je litují a povinnosti živit vlastní děti je prakticky zbavují ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina píše:
tak to samozřejmě záleží jednak na potřebách dítěte (a jak je bude matka obhajovat), jednak na soudci. někteří jsou na otce dlouhodobě na pracáku alergičtí a alimenty nesnižují, neb potřeby dítěte dítě musí být uspokojeny, jiní je litují a povinnosti živit vlastní děti je prakticky zbavují
Co mi řikala, tak on o práci přišel ze zdravotních důvodů, ne že by dal výpověď sám a tak, ale „byl odejit“… A je fakt, že se snažil platit tuto částku do posledního momentu, čerpal z úsporů atd. V týdnu se spolu sešli a od toho ona přemýšlí nad tím, jak to vlastně může dopadnout
Že to záleží na jednotlivém soudu jsem jí řikala právě též.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj ja vam dam taky jeden přiklad od roku 2008 sem rozvedena mam v peči 4 děti vyživne my soud vymeřil 6,200 na všechny děti dnes dluch na vyživnem je 300000 tisic mam exekučni přikas na mzdu byvaleho kde strhnou jen 1600 mesičně a 13000 mu nechavaj unas neni naně bič ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit