Přivýdělek na ÚP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@roksy25 píše:
Aha, ale když by na ní nastoupila před vyhazovem? Sice by jí skončil pracovní poměr, ale nemocenskou by měla ne?
ano, pokud by to bylo před vyhazovem, i u zrušení ve zkušební době bývá zvykem dát ho den, dva, tři předem, tak má nárok na nemocenskou. Na té nemocenské pak zůstává až do porodu a ještě 6týdnů po porodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrzana2 píše:
@terinka4444 holky odpracovano mám. 12let, teď jsem chtěla hledat něco jinýho a ono těhotenství. Díky všem.
Tak když ti vyjde ta práce, tak se musíš udržet tak, aby si od případného skončení nastoupila do 180dnů na mateřskou…ty dva měsíce teď na pracáku by se v tom ztratili, ale musíš sehnat pracovní poměr alespoň 2-3měsíce se udržet, držím pěstě, ať to vyjde..když né, tak když teď vezmeš tu brigádu, tak po skončení, najedeš na pracáku na ty zbývající měsíce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jalisca No, ale to ještě neznamená, že ji testují na těhotenství… a dá se tomu lehce vyhnout tak, že se domluví, že dojdeš přímo do laborky s žádankou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
Pokud jí ve zkušebce vyhodí, ochranná lhůta na neschopenku se nevztahuje.
Není pravda, ochranná lhůta se vztahuje na každé ukončení pracovního poměru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
no, mně právník na úřadu práce před měsícem řekl, že nikoliv. Že zrušním pracovního poměru ve zkušební době tím dnem končí a zaměstnanec(který byl den před tím jako rybička a s úsměvem mi do obličeje řekl, že teď si půjde marodit)´, co mi druhý den přinesl neschopenku, nemá nárok čerpání nemocenské na můj úkor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 No, na tvůj úkor ne, ty mu těch prvních 14 dní platit nebudeš, ale od 15 dne má nárok na platbu od OSSZ a vyřídit mu to povinnost máš - myslím posílání na OSSZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@terinka4444 No, na tvůj úkor ne, ty mu těch prvních 14 dní platit nebudeš, ale od 15 dne má nárok na platbu od OSSZ a vyřídit mu to povinnost máš - myslím posílání na OSSZ.
ano, to je správná interpretace, nenáleží mu náhrada mzdy, ale pak sociálka platí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Jojo, přesně tak
ale technicky je i těch 14 dnů na neschopence (i když nic nedostává) a tedy mu to řeší zdravotní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@terinka4444 Jojo, přesně takale technicky je i těch 14 dnů na neschopence (i když nic nedostává) a tedy mu to řeší zdravotní.
to jo, to máš pravdu
takže teoreticky těhotná, co je vyhozena ve zkušebce, dojde k doktoru a 14 dnů zadarmo, ale pak až do konce šestinedělí má alespoň neschopenku. Správně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Správně, pokud tey doktor usoudí, že tu neschopenku potřebuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někdy ti mám pocit, že kdokoliv může jít ke kterémukoliv doktorovi a dostane neschopenku. Až mi to leze krkem, ta nemožnost se proti tomu ohradit. Víš, že ten zaměstnanec není nemocný, řekne ti to do očí, směje se ti do očí a obvoďák ho klidně nechá 14 dnů marodit se zádama. A on plynule přinese v pondělí ukončení k neděli a od pondělí novou od psychitra, že se necítí dobře a dokonce předpokládaná neschopnost je tam2 měsíce
to ti tam švihne na stůl s drzým šklebem, že on si bude marodit, jak dlouho bude chtít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja neschopenku nepotřebuju a ani marodit nechci. Nicméně pokud nastane ta situace, tak asi půjdu. I když upřímně můj dr teda neschopenku bez důvodu nenapíše. Holky mám za sebou jeden pohovor, ale zaměstnávají na dpc. Hpp tak za dva mesice a to už půjde vidět. Je tam kromě toho, že není dovolena nějaký rozdíl? Vydelek by měl být 15hrubeho
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše:
@terinka4444 píše:
Pokud jí ve zkušebce vyhodí, ochranná lhůta na neschopenku se nevztahuje.
@terinka4444 píše:
no, mně právník na úřadu práce před měsícem řekl, že nikoliv. Že zrušním pracovního poměru ve zkušební době tím dnem končí a zaměstnanec(který byl den před tím jako rybička a s úsměvem mi do obličeje řekl, že teď si půjde marodit)´, co mi druhý den přinesl neschopenku, nemá nárok čerpání nemocenské na můj úkor
Vztahuje - nevztahuje? Co je to vztahuje?
V ochranné době platí zákaz výpovědi ze strany zaměstnavatele.
Neplatí zákaz jiných způsobů ukončení PP, než výpovědí ze strany zaměstnavatele.
Zrušení PP ve zkušební době není výpověď. Takže zaměstnavatel smí zrušit PP ve zkušební době, i když je zaměstnanec v ochranné době.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě pro upřesnění: Zákaz výpovědi kromě výpovědi z důvodu zrušení podniku či provozovny, tuším, ale to se tohohle netýká. Zrušení PP ve zkušební době není výpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit