Přivýdělek na ÚP

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3157
21.2.15 13:05
@terinka4444 píše:
Ano, vydělat si smí za měsíc hrubého polovinu minimální mzdy, pak je dále v evidenci ÚP. Ona jí ta podpora není sebrána, jen po dobu, kdy vlastně brigádničí je jí pozastavena, jakmile skončí s brigádou, zase ta podpora pokračuje. Nic jí neseberou, nic jí nekrátí. V podstatě správný výraz je, že po doby brigády je podpora přerušena. Jakmile skončí s brigádou, nahlásí to a podpora opět běží do vyčerpání podpůrčí doby. Nepřijde ani o korunu. Není to úplně špatné, když vím, že práci nemá, těch 5 měsíců není extra slavná doba, azrovna se mi namane brigáda, tak neberu podporu, ale vydělám si brigádou, která za měsíc nebude, ale mám stále celou nevyčerpanou dobu podpory.

O nic nepřijde? No čistě teoreticky ne.. Ale za to že si vydělala usmolený dvě stovky je v podstatě bez příjmu ten měsíc. Tak víš co ti lidi udělají? Prostě na ty brigády na DPP nepůjdou, vždyt by byli padlí na hlavu :zed: A já se pořád divím že nemůžu sehnat brigádníky. Že je to tady takhle postavené na hlavu by mě nikdy nenapadlo. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.2.15 13:14

Já netvrdím, že to není postavené na hlavu, já jen píšu, jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
3.9.15 14:19

Kočky, vy tady víte vše..jde o to, že mi končí RD, pracuji na živnost a o bych ráda dělala i nadále, ale jestliže zůstanu jako osvč, bez 4000 měsíčně na soc. a zdrav. budu na tom docela blbě :-(, a na úp mě neregistrujou. Tak mě napadá, kdyby si můj zaměstnaný manžel udělal živnosťák a "zaměstnal mě u sebe, mohla bych i nadále pracovat do 4000 a přitom být vedena na úp bez nároku na podporu a platili by mi alespoň to zdrav. pojištění? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
3.9.15 14:35

Manžel nemůže manželku zaměstnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
3.9.15 14:50

@Hanula1212 Proč by nemohl? Známý má svou manželku zaměstnanou ve firmě a problém to není 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
3.9.15 14:56

@Hanula1212 Tak se omlouvám, je u něho jako OSVČ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
3.9.15 14:59
@Dianela píše:
@Hanula1212 Proč by nemohl? Známý má svou manželku zaměstnanou ve firmě a problém to není 8o

Tak ono pokud by ta firma byla s. r.o. a on nebyl jejím přímým nadřízeným, tak by to šlo, ale napřímo to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
3.9.15 15:11

Přesně tak, jedině pokud by šlo o pr. osobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
3.9.15 20:23

Aha, děkuji, tak to banán no :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
4.9.15 14:32
@Amy88 píše:
Aha, děkuji, tak to banán no :-(

Ano, právě kvůli takovým vychcánkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.15 16:44

Ahojte,
jde to nějak udělat, abych si mohla přivydělávat a nepřišla úplně o podporu v nezaměstnanosti? V září mi skončila smlouva na dobu určitou a v zaměstnání věděli, že jsem těhotná, tak mi ji neprodloužili. Teď mi chtějí nabídnout nějakou spolupráci, jenomže mně se to přece nevyplatí, ne?

1. přijdu o podporu, rosím v březnu, takže bych to už nestihla dočerpat
  2. zkrátí se mi výše mateřské dovolené, protože jsem v ochranné lhůtě, ale MD se počítá z posledního zaměstnání. Kdyby mi tedy nabídli nějaký poloviční úvazek, tak se mi mateřská strašně zkrátí, protože se už bude počítat z toho polovičního úvazku.

já prostě nevím, jak pracovat, abych na tom nebyla nakonec hůř, než když jsem nepracovala :zed:

• Citovat
  • Upravit
sunshinegirl
16.11.15 17:09
@Anonymní píše:
Ahojte,
jde to nějak udělat, abych si mohla přivydělávat a nepřišla úplně o podporu v nezaměstnanosti? V září mi skončila smlouva na dobu určitou a v zaměstnání věděli, že jsem těhotná, tak mi ji neprodloužili. Teď mi chtějí nabídnout nějakou spolupráci, jenomže mně se to přece nevyplatí, ne?
  1. přijdu o podporu, rosím v březnu, takže bych to už nestihla dočerpat
  2. zkrátí se mi výše mateřské dovolené, protože jsem v ochranné lhůtě, ale MD se počítá z posledního zaměstnání. Kdyby mi tedy nabídli nějaký poloviční úvazek, tak se mi mateřská strašně zkrátí, protože se už bude počítat z toho polovičního úvazku.
já prostě nevím, jak pracovat, abych na tom nebyla nakonec hůř, než když jsem nepracovala :zed:

Nepracovat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14
16.11.15 17:14

Taky bych neriskovala a pracovat nešla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.15 17:18

Ještě mě napadlo nechat si vyplatit odměnu až poté, co začnu čerpat mateřskou…?? Ale jak by se to sepsalo?
Já opravdu pracovat chci, ale nebudu zas dělat blbce státu

• Citovat
  • Upravit
3711
16.11.15 20:59
@Anonymní píše:
Ještě mě napadlo nechat si vyplatit odměnu až poté, co začnu čerpat mateřskou…?? Ale jak by se to sepsalo?
Já opravdu pracovat chci, ale nebudu zas dělat blbce státu

Na černo.
Tady nejde o to, kdy ti je vypláceno, ale kdy pracuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat