Přivýdělek, když jsem na Úřadu práce

Anonymní
14.9.12 16:30

Přivýdělek na úřadu práce

Ahoj holky,

chtěla bych se poradit. Třeba tu je někdo kdo téhle problematice rozumí.

Jsem rok a půl na ÚP. Jsem z malého městečka a práce tu prostě není a ani v okolí. Žádné dávky nepobírám. Naskytla se mi možnost práce na zkrácený úvazek a pracovně právní vztah je dohoda o provedení práce. Jak je to s výdělkem když jsem hlášená na ÚP. Kolik si můžu vydělat. Nevím jestli by mi to dali jako zaměstnanecký poměr.

Předem díky moc za info

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101642
14.9.12 16:40

Můžeš si vydělat max 4000,– měsíčně, pokud by to mělo být víc, tak se musíš z UP odhlásit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.12 16:44

Tak to mám radost teda, zkusím se domluvit jestli by mi příjem nenapsali do 4000,– nebo jestli by mi nedali zaměstnanecký poměr

• Citovat
  • Upravit
72725
14.9.12 19:39

Musí to být max 4000,– hrubého… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2511
14.9.12 22:06

Na jednu stranu je to docela nefer, kdyz prace na zamestnanecky pomer neni a kdyz jsou finance treba a clovek si muze privydelat tak malo kdyz nebere podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
14.9.12 22:51

@kačkamala Na druhou stranu proč nefér… pokud má člověk vyšší přivýdělek, tak se prostě z UP odhlásí, není povinností tam být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2511
15.9.12 07:44

Ja tim nemyslim 10 tisic. ale kdyby si mohla privydelat dejme tomu 6 tisic cisteho tak se prece nebude odhlasovat z evidence. Zaplati si zdravotni a moc ji toho nezbyde. Navic nikde neni jisty na jak dlouho ta dohoda je.Se treba odhlasi na 3 mesice a pak s ni dohodu ukonci a vezmou ji zpatky na pracak hned? Myslim, ze az po pul roce nejdriv. Treba se anonymni s nima nejak domluvi. Holt to s nima bude muset probrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
15.9.12 08:36

@kačkamala Pokud se člověk odhlásí sám, tak se může přihlásit zase kdykoliv… a pokud si někdo vydělá 6 tisíc čistého, tak mu po zaplacení zdravotního zbude 4920,– tudíž víc než si může vydělat při registraci na UP. A nevidím důvod, proč bysme někomu, kdo si přivydělává měli platit zdravotní pojištění my…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat