Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla bych se Vás zeptat, jak to momentálně funguje. Myslela jsme, že si žena na rodičovské může neomezeně přivydělávat, aniž by ztratila rodičák, ale zdá se, že už to tak není? Jakou smlouvu můžu uzavřít? Mám tříletý rodičák a zároveň bych nechtěla ztratit místo, které mi ze zákona drží můj bývalý zaměstnavatel. Popř. to už si moc fandím, bych chtěla „na brigádu“ i tam. ![]()
Při rodičáku si můžeš přivydělávat naprosto bez omezení, pouze dítko nesmí chodit do jeslí / školky na déle než je povoleno.
Smlouvu taky můžeš uzavřít naprosto jakoukoli, rodičák to nijak neovlivňuje.
Akorát myslím, že s brigádou u tvého zaměstnavatele může být problém, protože abys u něj mohla mít jinou smlouvu, tak bys musela dělat jinou práci, pokud bys chtěla dělat stejnou, tak musíš pracovat na tu svoji původní a tím pádem už ti 3 roky nedrží ze zákona místo, protože už nejsi na RD.
Na tohle téma už toho tady bylo napsáno… stačí hledat.
Přivydělat si můžeš kolik chceš, pokud nebude dítě celodenně hlídáno ve školce, jeslích. Můžeš ukončit RD a pracovat na původní smlouvu, nebo můžeš pracovat na jakoukoliv jinou, když to tak se zaměstnavatelem budete chtít. Můžeš pracovat u svého zaměstnavatele, ale také u kohokoliv jiného.
J.a.n.i byla rychlejší ![]()
Ó díky. Hledala jsem témata, ale nebyla jsem si jistá jejich aktuálností. Ještě jednou dík
Ahoj, chtela sem se zeptat zda nevite o brigade operatorka z domova zda se to i da delat z domova dekuji