Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A na dovče nemají doktory? Že by sis tam skočila?
Tady ti to opravdu nikdo nevyvěští. Je to prostě 50:50. Špinění nemusí být problém, ale taky může … Buď počkej a nebo jdi k dr. ![]()
Ono se stejně nic moc dělat nedá.
@Anonymní píše: Více
Takhle na začátku nemá smysl jezdit k doktorům, nic s tím nejsou schopni udělat. Pokud nekrvácíš jasnou krví nebo nemáš velké bolesti, tak to může být i v pořádku. Já špinila asi 3 týdny a byl to hematom a dopadlo vše v pořádku. Pokud budeš mít velké bolesti, tak vyhledej doktory.
A kde jsi? Hnědá krev není stejná jako červená, většinou to může dopadnout dobře. Záleží možná na destinaci, kde jsi…? Byt tebou, tak bych zasla do lekarny. Krvácení může třeba zastavit Ascorutin, což je vysoké množství vitaminu C. Cecko je asi všude na světě. Nebo to může být nízká hladina progesteronu, na což by byl dobrý Utrogestan, ale ten je bohužel na predpis. Na gyndu sis nevolala? Třeba by něco poradili i na dálku.
Já bohužel začla nejdříve lehce špinit, a po týdnu se objevila už i krev, a za dva týdny mi doktor sdělil že se jedná o potrat. Špinění v těhotenství ale nemusí hned znamenat potrat, bohužel takhle na začátku je to buď anebo. Tohle neovlivníš, jen by ses neměla přepínat a na dovolené co nejvíce odpočívat a uvidíš. Nikdo ti neřekne jak to dopadne. Někdo má v těhotenství krev, a donosí zdravé dítě, pro někoho to prostě znamená potrat.
Holky, odletěla jsem na 14 dní na druhý konec zeměkoule, cca týden před dovolenou jsem měla lehce pozitivni tt, za pár dní pak jasná „dálnice“. K doktorce jsem objednaná hned po dovolené. Teď mám několik dní hnědé špinění, internet říká - stará krev. Myslíte, že jsem o to přišla? Vím, že nejste věštkyně, ale jsem na dovče a nemyslím na nic jiného
. Chat gpt říká, že na tt se pokles hormonu-potrat projeví až za 1-3 týdny, takže to mi nepomůže…
těhotenské příznaky jsem neměla žadné, nebo malinké, takže podle nich se také nelze řídit…