Příznaky cukrovky

90
9.6.11 16:24

Příznaky ,,cukrovka

Ahoj jaké jsou první příznaky cukrovky?Máme ji několikrát v rodině ale zjištěné náhodou,a tak nevím jaké jsou její první příznaky,děkuji všem za odpověd. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4780
9.6.11 16:29

Zkopírováno z netu:
Diabetes mellitus 1. typu:

Nástup tohoto onemocnění bývá náhlý a poměrně dramatický a většinou se projevuje: •Abnormální žízní a suchostí v ústech •Časté močení •Značná únava / nedostatek energie •Neustálý hlad •Náhlý úbytek hmotnosti •Pomalé hojení ran •Opakující se infekce

Diabetes mellitus 2. typu:

Mohou nastat stejné příznaky jako u 1. typu, ale většinou jsou méně výrazné. Nástup diabetu 2. typu probíhá postupně a proto se špatně rozpoznává. U některých pacientů se z počátku neobjevují žádné příznaky. Správná diagnóza je však bohužel často rozpoznána až po několika letech, kdy už se vyskytují různé komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102464
9.6.11 16:30

Větší žízeň a zaschlé čůrání lepí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
9.6.11 16:30

No mezi ty základní příznaky patří:Hubnutí, častý pocit žízně. Hodně se čůrá a moč často zapáchá. U žen častý výskyt mykóz a záněty močových cest. Dále se může motat hlava. Každopádně Cukrovkou můžeš trpět a být dlouhou dobu bez prvotních příznaků. Pokud máš nějaké podezření není nic jednoduššího si zajít za obvoďákem na testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
9.6.11 16:35

Taky kdyz se diabetik vycura a podivas se do misy tak je to tam sama pena asi jako kdyz zatrepes ledovej caj v lahvi. Muj manza je diabetik typu jedna a je to castecne dedicne onemocneni,mame dve deti pediatr to vi a hlida to,ale ja to pro jistotu obcas rano zkontroluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
9.6.11 16:39

No ono nejde přímo o mne,ale o mého 8letého bratra,má stále žízen,hlad strašný,pak zvrací,a v noci se pomočuje a navíc dnes sem ho hlídala protože zvracel celou noc matka musela do práce a on že ho bolí jako tam kde je slinivka,tak sem si vzpoměla že cukrovku u nás v rodině mají tři,tak jesi to nemuže být ono,tak jí to řeknu at tam s ním de.děkuji vám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
9.6.11 16:43
evik178 píše:
Taky kdyz se diabetik vycura a podivas se do misy tak je to tam sama pena asi jako kdyz zatrepes ledovej caj v lahvi. Muj manza je diabetik typu jedna a je to castecne dedicne onemocneni,mame dve deti pediatr to vi a hlida to,ale ja to pro jistotu obcas rano zkontroluju.

Tak ted jsem za ním šla a řekla sem mu at se vyčůrá a má jí zpěněnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
9.6.11 17:29

Pokud máte v rodině diabetiky, jistě mají doma i testovací proužky DIAPHAN. Počůrají se a na krabičce je pak k porovnání barevná škála, která ti řekne, kolik cca cukru máš v moči. Pokud to nikdo v rodině nemá, pak jistojistě mají glukometr, zkuste mu změřit cukr z kapičky krve z prstu.
Pokud by to byla cukrovka a již zvrací a bolesti břicha, tak k doktorovi rychle. Může mít otravu acetonem (je to vedlejší produkt nedokonalého zpracování sacharidů a tuků v těle, když chybí inzulín)…nechci strašit, ale pak je to nebezpečné :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
9.6.11 18:08

Pardon musela jsem odbehnout,to s tou zpenenou moci nam poradil doktor uz kdysi davno,s tou otravou acetonem muze mit predchozi prizpevatelka pravdu,rika se tomu ketoacidoza a je to v podstate otrava organismu,nechci strasit ale je to moc nebezpecne, zpusobuje to dlouhodobe zvyseny cukr v krvi,a muze to vazne poskodit organy,nejcasteji ledviny.Ketony zase poskozuji mozkovou tkan.
Ta ketoacidoza se da nekdy poznat tak ze dotycnemu zapacha jakoby zkvasenym ovocem,takovy neprijemny smrad,nebo mu tahle pachne z ust.
Jestli zvraci a vyvrati kazde jidlo tak mu uz nic jist nedavej,jen se mu tim jeste muze zvysit cukt a zhorsit stav,radeji mazej k doktorovi,pokud je to to co tady rozebirame,tak se klidne muze stat ze zkolabuje.

Příspěvek upraven 09.06.11 v 18:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
9.6.11 18:29

Ahoj,nechci strašit ale opravdu hned mazejte k lékaři,muže a nemusí to být cukrovka,ale muj syn jí ma taky,dostál jí minulý rok v létě na dovolené v Bulharsku,hned jsem poznala oč jde,měl velkou žízen,pil i 8l vody deně,zhodil,byl unavený,pomočoval se v noci i 5 krát,hned jak jsme přijeli z dovolené jsme šli k lékaži,ta mu nabrala glikemku a měl 17 norma je po ránu 5-6-7 skončil hned na jice,byl tám asi týden než ho stabilizovali,snížili cukr,byl s něho cítit i aceton,pak byl asi 14 dní na děckém,než nám vysvětlili jak píchat inzulín,měřit glikemii,stravu atd atd..synovi bylo 9 let,dnes už si umí píchat inzulín,měřit glikemii a vážit stravu ulně sám,naučil se to asi za 4 měsíce,nepříjde mu to jiné,zvykli jsme si a cukrovku máme pod kontrolou,přeji hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
9.6.11 19:17

ševelka - šikovný chlapeček :palec: Tak hlavně hodně štěstí a zdravíčka i nadále :mavam:

• Citovat
  • Upravit
90
9.6.11 20:18

Tý jo to normálně čučím,to mi hned ráno půjdem,půjdu tam s mamčou ,všichni co u nás měli cukrovku tak zemřeli,tak změřit nemužem,nic nejí celý den má bolesti na pravo pod žebrem,jen tedy doufáme že snad ne ale je těch příznaků už dost,a s pusi cítím kyselo ,jako zkvašené jablka ,je bílej jak stěna,leží a dávám mu hořký čaj,tak doufám že to bude dobrý,je to můj brácha tak mám o něj velký strach.Ách jo.No sem zvědavá co u té mudry.Holky děkujeme. :kytka: :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
9.6.11 20:32

Vpravo pod žebrem je i žlučník, žlučovody apod.. Může mít problém s tím. To se taky nemůže nic sníst a zvrací se. Tím jak zvrací, nic nestráví, zakyseluje se organismus, tak mu pak je taky cítit z pusy. Jestli ta bolest pod pr. žebry na pohmat je výraznější, tak bych možná myslela na žlučník. Nic bych mu nedávala jíst a kdyby se mu ještě víc přitížilo, tak bych zajela na pohotovost hned. Snad to ta cukrovka nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
9.6.11 20:36

Zakladatelko,
pročítám tvou diskuzi, moje mamka má taky cukrovku. Podle toho, co píšeš, nevím, jestli bych čekala na ráno, možná bych navštívila pohotovost, pokud je mu zle, jak píšeš… :think: Přeju bráškovi, aby se mu udělalo lépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
9.6.11 21:10
patrika4 píše:
Tý jo to normálně čučím,to mi hned ráno půjdem,půjdu tam s mamčou ,všichni co u nás měli cukrovku tak zemřeli,tak změřit nemužem,nic nejí celý den má bolesti na pravo pod žebrem,jen tedy doufáme že snad ne ale je těch příznaků už dost,a s pusi cítím kyselo ,jako zkvašené jablka ,je bílej jak stěna,leží a dávám mu hořký čaj,tak doufám že to bude dobrý,je to můj brácha tak mám o něj velký strach.Ách jo.No sem zvědavá co u té mudry.Holky děkujeme. :kytka: :-(

Sakra už nevim co píšu ,,V LEVO POD ŽEBREM,,omlouvám se už ani nevím jaká je levá a pravá strana. 8-o :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí