Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte/Dobrý den,
s přítelem se něco málo přes měsíc snažíme o miminko. Antikoncepci jsem vysazovala na konci ledna. Jsem teď 28 den cyklu a už čtvrtý nebo pátý den mám menstruační bolesti (menstruace má přijít ode dneška až za 7 dní). A normálně mám bolesti nejvíc den/dva před. Test jsem si dělala a byl negativní. Ovulace to není, tu jsem měla před týdnem. Měla jste některá něco podobného? Pokud ano, jak vám to dopadlo? Nechci zbytečně na gynekologii, protože to může být normální a nechci ze sebe dělat blba, že mi něco je, když to nic nebude 😄
Děkuji všem za reakce 🙏🏻
Vysadila jsi antikoncepci, tělo si může chvíli dělat co chce. Nemusíš mít 28 denní cyklus. Výkyvy jsou normální a není důvod běhat na gynekologii.
Tak z mojí zkušenosti- min leden jsem vysadila po roce braní anti, půl roku vše v normě skoro jako hodinky, poté 2 měsíce jen jednodenní lehké špinění, pak 3 měsíce bez menstruace. Nakonec, protože na gynekologii to nijak neřešila a stále se čekalo až mi MS přijde, jsem zašla na kliniku, probrala to s lékařem, nasadila mi norethisteron, etruzil a nakonec Ovitrelle injekci. Druhý měsíc - a zatím menstruace i bez léků přichází sama. Měla jsem tam nějak špatně hormony, takže bych čekala do nekonečna byt moji gynekoložkou. Ale měla jsem problémy s MS už před antikoncepcí a bohužel to žádný z doktorů neřešil. Řešila jsem, že mám příznaky MS, přesně v tom čase kdy jsem MS měla mít, ale nekrvácela jsem a neprobíhal ten proces, který probíhat má.