Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj snažilky.
Já se tedy o miminko nesnažila, spíme s partnerem s kondomem - tedy mne přivede k orgasmu bez kondomu a na svůj si jej vždy nasadí. Letos v červnu jsem řešila, zda jít na potrat, nakonec jsem samovolně potratila po jedné události… Každopádně potom jsem odjela na tábor a cca 3 měsíce jsme spolu nespali, potom s kondomem, jak jsem popisovala.
No ale proč sem píšu - když jsem byla těhotná prvně, všimla jsem si zvětšených prsou - takových plnějších. Vlastně díky tomu jsem si šla pro test a viděla //. Teď jsem si všimla opět nakynutí prsou, neadekvátně k tomu, jak přibírám (pracuji za kasou, tedy jen sedím a jím
). No a tak jsem si hned šla koupit test. Já vím, ukáže se mi to až den po zmeškané MS, ale potřebovala jsem být v práci klidná a vidět negativní test. Chtěla bych se zeptat, mohlo by mé nakynutí prsou znamenat i něco jiného? Svého doktora, kterému důvěřuji, neboť mne hodně podpořil, mám daleko a tedy návštěva mne zasekne na celý den. Kdybych byla těhotná, byla bych neskutečně šťastná! Ovšem ve své práci jsem spokojená, miminko jsem neplánovala. Každopádně obrázek maličkého by byl skvělý dárek pro babičku
a pro mne ten největší dar ![]()
@dahija Já mám od těhotenství prsa vždycky po ovulaci až do ms větší. Třeba jsi konečně „hormonálně dospěla“.
S těhotenstvím to může a nemusí souviset. Test se ti ukáže pozitivní už 10-14 dní po styku.
Ahoj.. No kazdy to ma jinac…pokud se to uz jednou stalo stat se to muze…ale me se treba praa zvetsuji pravidelne od ovulace do ms snad o cislo a pul a tehotna nikdy nejsem..ac bych teda moc chtela…ale jak rikam, kazda jsme jina…pockej na ms kdyz neprijde testuj drzim paleck
Větší prsa nemusí znamenat těhotenství, může se to dít i před ovulací, před menstruací atd.
Ale promiň, nedá mi to. V červnu jsi řešila, jestli nejít na potrat a teď bys byla za dítě „neskutečně šťastná“? Nějak tohle nepobírám…
@Verca1989 píše:
Ale promiň, nedá mi to. V červnu jsi řešila, jestli nejít na potrat a teď bys byla za dítě „neskutečně šťastná“? Nějak tohle nepobírám…
Za půl roku se v tomhle ohledu může člověk hodně změnit. Asi jako se říká, že nepoznáš co máš, dokud to neztratíš…
Cyklus mám jako hodinky a nikdy předtím mi prsa nenarostla.
Omlouvám se za změnu. Není to k chlubení, jak naivní a hloupá jsem byla. Pokud se vyskytnou podobné „nevěřící Tomášky“, ráda jim to znovu vysvětlím ![]()
Příspěvek upraven 02.12.14 v 12:53
@Litta píše:
@dahija Třeba jsi konečně „hormonálně dospěla“.S těhotenstvím to může a nemusí souviset.
To je rozkošné, to mne potěšilo ![]()
@dahija fajn, to chápu. Každopádně jak píšu, já mám větší prsa před menstruací, v těhotenství to bylo taky ale až později. Teď to mám taky tak, 3 dny zpoždění, prsa větší, je mi blbě ale zároveň začínám špinit, bolí mě břicho, takže taky vím prd, na čem jsem. ![]()
@Verca1989 A při druhém těhotenství se prvotní příznaky opakovaly? Nebo i tohle je u každé ženy těžce individuální? ![]()
@dahija já jsem si druhé těhotenství bohužel moc dlouho neužila, přišla jsem o miminko v 10.týdnu, letos v únoru, od té doby se snažíme. Každopádně první těhotenství bylo skvělé, nevolnosti jsem měla od 7 do cca 13tt a pak přešly, naštěstí jsem nezvracela, jen mi bylo ze všeho zle. Jinak bolesti v podbřišku, prsou atd. Druhé těhotenství bylo podobné, bolesti prsou, nevolnosti už od 4tt a ty tedy přešly ve chvíli, kdy miminku přestalo bít srdíčko. Ale je to individuální, někdo má každé těhotenství super, někdo každé šílené, někdo 50:50, nedá se to dopředu říct ![]()
@Verca1989 No doufám, že pokud jsem nastávající maminka, mine mne předešlá nevolnost
Mohla jsem jíst jen rohlíky a Veselou krávu a pít Cocacolu
Bylo mi tak zle, že jsem ani z postele nemohla… Do toho stres. Snad to bylo vše jen stresem a napříště to bude perfektní! Neskutečně si to užiju!
Já měla rozhozené hormony, přesněni vysoký prolaktin a prsa mi rostli co měsíc tak minimálně o velikost až 2. z velikosti C jsem skončila na F
Když se to srovnalo tak už nerostli ale zůstali. Do doby těhotenství to vyrostli opět o 2 velikosti a pak se smrskli zpět na F jen změnili stanoviště. ![]()
@Syringa No on mne na to teď tak nějak upozornil taky můj chlap
Předtím jsem si to nějak nepřipouštěla, ale když mne na to upozornil i on… ![]()
@Litta A jak jste reagovala, čekala jste to? Já když to zjistila poprvé, tak jsem se složila s brekem volala mamince, že nevím, co mám dělat ![]()