Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den spadnul vám někdy kojenec a nebo padá na hlavičku nebo se boucha? Mamsyna 11m a každý den se aspoň jednou bouchne a já mám pak celý dny strach máte to taky?
@Sanem23 píše:
Dobrý den spadnul vám někdy kojenec a nebo padá na hlavičku nebo se boucha? Mamsyna 11m a každý den se aspoň jednou bouchne a já mám pak celý dny strach máte to taky?
Syn v té době chodil. Na roce lítal. Otlučený byl dost.
@Russet píše:
Syn v té době chodil. Na roce lítal. Otlučený byl dost.
To já se vždycky bojím 😀 a je mi pak uzko nikdy nespsdnul ale teď jak leze stoupá. si tsk se každý den jednou praští urcite
Od té doby co jen neleží a sami se pohybují to je úplně normální. Samozřejmě je dobrý nějakým větším pádům zamezovat, ale musí se naučit nějakou sebereflexi.
@Sanem23 píše:
To já se vždycky bojím 😀 a je mi pak uzko nikdy nespsdnul ale teď jak leze stoupá. si tsk se každý den jednou praští urcite
Ostré hrany odstranit, hlídat, aby si neublížil. Nenechávat na posteli nebo samotného na židli. Ale jinak jsou na to děti dělané. Jsou gumovější a padají z malé výšky.
Od půl roku co lezli se mlátili do hlavy pořád někde, jak si to zacne stoupat a chodit, tak to byla rána za ránou. Někdy ťuknutí, někdy ošklivá rána treba o hranu stolu, mladší padnul na kostku dupla, měl ji obtisklou na hlavě, kolem modřinu a tekla i trochu krev. Starší zas padnul 3× po sobě na stejne místo a měl obří duhovou bouli, byl jak jednorožec. Stane se, s tím se počítá, děti jsou gumové a když ti nepadne fakt vyloženě blbě, třeba zadní částí hlavy na nejaky roh nebo hranu, tak se nic nestava, nesmí teda padat z nějaké velké vysky, ale když padají ze sve výšky, jakože stojí a padne, tak je to dobrý.
Naše mládě si s rohy a hranami celkem poradilo. Ošklivější byly ty úrazy, když ji napadaly hobloviny. Jednou měla super nápad si stoupnout do golfek pro panenky. A to jsme na ni koukali. Ale bylo to takový to, co s tím vymýšlíš? A šup a bác. Otočila se s tím tak, že ji to udělalo šlicnu vzadu na stehně a dodnes tam má znatelnou jizvu.
Ale přesně, ty děti si potřebují dávat trochu na pusu, jinak se nenaučí si dávat pozor.
Stalo, mockrát. Spadli odněkud, třeba z gauče, padali ze stoje na hlavu, samozřejmě jsem vždycky měla strach.
Dcera začala brzy lézt a než se naučila pořádně chodit, tak pády na hlavu byly na denní bázi ![]()
Syn byl o trošku lepší, ale ne o moc ![]()
Naštěstí se nikdy nic vážnějšího nestalo.
@Kriss Tina no většinou říkají že právě na zadní čas hlavy nevadí tak teď nevím haha
@Kriss Tina nemyslím Teda na roh a podobně myslím na rovnou zem doma
@Sanem23 píše:
@Kriss Tina no většinou říkají že právě na zadní čas hlavy nevadí tak teď nevím haha
Zezadu to vadí víc, nejvíc odolne máš čelo.