Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Dobrý den, potřeboval bych poradit. S přítelkyní jsem byl 8 měsíců, pořád chtěla děcko tak jsme na něm pracovali
a úspěšně v srpnu mi oznámila že je se mnou těhotná. Před 2 měsíci ode mě odešla. Ted tvrdí, že to dítě nečeká se mnou. 1. Jak se mohu bránit, když o dítě mám zájem? 2. co dělat když chci testy DNA a ona nechce? 3. Kdo platí testy když by bylo moje? 4. jaká je cena testu v těhotenství a po narození? Děkuji
No ja si nechala delat u moji obvodacky ale v dospelosti a stalo me to 5500,–.. Ale jako otec jedine naridit soudem..a myslim ze v cr je to uz do 6 let veku ditete..drive to bylo do pul roku a byl to vcelku problem…tak drzim pesti..snad se mamina umoudri..
Já jsem někde našel, že v těhotenství stojí okolo 15-25000,–- a po porodu kolem 3500. Tedy mimo soudně. Já se o dítěte nechci vzdát pokud je moje krev ikdyž ona ode mne odešla.
Ona neumodří
, hlavně když tvrdí že si je 100% jista že není moje ikdyž se mnou pořád spala
Ale v tehu to jde jen urcite tydny..a riskujes predcasny porod atd..pockala bych po porodu..nebo se zkusila domuvit s partnerkou a pojistit si to smlouvou ze po porodu treba hned v porodce prckovi vemou trochu krve..
Vůbec se mnou nechce komunikovat, na ničem se domluvit. Až ted jsem se dozvěděl že prý udajně není moje a to ještě od cizího
Ahoj. Ano testy stojí soudně nařízený 15 000,– a platí ho prohraná strana. A je s tím docela obíhaček. Musí tam otec, matka i dítě. Čeká se na to zhruba 6-8 týdnů. Takže pokud bývalá přítelkyně nebude chtít testy jen mezi váma bez soudu, tak podej žalobu na určení otcovství. Soudní výdaje jsou co stání to cca 1 000,– a pokud je přítelkyně na mateřské bude z nich ušetřena.
V první řadě pokud to myslíš se soudem vážně, upozorni jí, že pokud podáš žádost k soudu, není cesty zpět a pokud ti lže, hodně si sáhne do kapsy a je to zbytečný.
Testy otcovství bez soudu stojí 5-8tis.
@Vladimirx píše:
Vůbec se mnou nechce komunikovat, na ničem se domluvit. Až ted jsem se dozvěděl že prý udajně není moje a to ještě od cizího
tak pokud tva pritelkyne nema podprumerne iq, je mozne, ze ti opravdu zahybala a ted odesla za pravym otcem. proc by nechtela komunikovat? prisla by o alimenty a penize na sebe, co bys musel platit.
Děkuji, snažil jsem se s ní domluvit, že to chci mimo soudně a ona místo toho pošle na mě toho udajně svýho s tím že jí mám nechat být, že si je 100% jista
@MarieOVMUC píše:
tak pokud tva pritelkyne nema podprumerne iq, je mozne, ze ti opravdu zahybala a ted odesla za pravym otcem. proc by nechtela komunikovat? prisla by o alimenty a penize na sebe, co bys musel platit.
protože chce ten druhej aby bylo napsané na něj
@Vladimirx píše:
protože chce ten druhej aby bylo napsané na něj
co by z toho mel? zivit cizi dna? leda, ze by se ji libil vice ten, za kterym odesla a chtela si ho pojistit
hele tady neni co resit, spekulace jsou jen na pobaveni. Proste po porodu ji rekni (klidne drive), ze se nechaji udelat narozenemu diteti testy a bud se dohodnete mimosoudne a nebo pri pripadne prohre u soudu, riskuje, ze zaplati 15000,–. Jednoduche, neni co dal resit. maximalne muzes novemu muzi rict o svych pochybach:D
Příspěvek upraven 10.01.16 v 21:31
@MarieOVMUC píše:
co by z toho mel? zivit cizi dna?
no je mu to je nejspíš jedno, dělá to kvůli ni, máho otočeného kolem prstu
Zkusila bych za ni…at se probere a jestli ne…soud..jestli jsi otec mas na to pravo! At se probere…asi by ji bylo lip kdyby jsi ji nechal s outezkem napospas…skoda mluvit… ![]()