Styk otce s dítětem - dohoda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
57
10.1.16 14:20

Styk otce s dítětem-dohoda

Maminky, mám dotaz…Donedávna jsme s otcem mé dcery vycházeli vcelku bez problému, když nám to vycházelo časově, viděl malou třeba i 7× týdně. Teď mu ale bohužel asi přeskočilo a začal vyhrožovat soudama apod., protože nemohl malou vidět o víkendu, už jsme měly jiné plány. Mám uschované veškeré sms zprávy, kde lze vidět, že jsem mu v kontaktu s dcerou nikdy nebránila a snažila se přizpůsobit život tak, aby se spolu viděli co nejčastěji. Po posledním rozhovoru s ním, ale uvažuji, že bude lepší obrátit se na OSPOD a soud, aby určil dny a hodiny, kdy se budou moci vídat, a tím se budeme oba řídit a snad už nebudou probíhat žádné hádky a dohady. V žádném případě nemám v plánu mu v kontaktu nějakým způsobem bránit. A teď už k mé otázce…Dceři je 11 měsíců, je na mě hodně fixovaná a proto bych chtěla navrhnout nějaký rozumný kontakt, aby tím dcera moc neutrpěla. Mám na mysli toto: Každý lichý týden, pondělí, středa, pátek, cca od 3 hodin(až se dcera po obědě vyspinká) do půl 7. Každý sudý týden úterý, čtvrtek, sobota, přičemž v úterý a čtvrtek opět od 3 do půl 7, v sobotu pak od 10 hodin do půl 7…
Zajímal by mě váš názor, zda je to moc nebo málo, a případné zkušenosti s tím, jak je to v tomto věku u vás…Díky moc za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
10.1.16 14:23

@lettynka jako návrh je to fajn, ale bude to pro Tebe strašně svazující, až trochu povyroste.. mít můj ex dítko takhle často, tak neudělam vůbec nic :nevim: :nevim: ale jako to, že mu vycházíš vstříct, je fajn..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
10.1.16 14:31

Jestli ti to takhle bude vyhovovat, tak je to fajn. Můžete sepsat dohodu na ospod, ale tu kdykoliv kdokoliv z vás může vypovědět, není nijak vymahatelná. Pak může upravit styk soud (pokud budete prezentovat, že jde o dohodu, tak to bude raz dva). Pokud by časem frekvence nevyhovovala, tak se podá nový návrh na úpravu styku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
10.1.16 14:33

Narušuje vám to hlavně víkendy, víkendy bych dala střídavě, jeden víkend vy, jeden víkend on so - ne třeba odpoledne. My to s ex máme podobně rozstrkané ty dny, podle jeho třísměnného provozu a není to moc dobrý. Nemůžu si kvůli tomu najít stálou brigádu a celej víkend je mám jednou za tři týdny. Ale mám děti dvě a jsem ráda, že nám dohoda funguje, tak to zatím neměním..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
10.1.16 14:34

@martina.se a můžu se zeptat, jak často má Váš ex dítko? a jak staré je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
10.1.16 14:38

@lesniboruvka Víkendy vlastně ani nenarušuje, budu ji mít každých 14 dní celý víkend…Já pracuji z domova, zatím, takže to vlastně ani nenarušuje nějaký pracovní nasazení ;) Myslím, že zatím je ještě moc malinká, aby mu jí soud nechal i přes noc, co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
10.1.16 14:39

@lettynka a proč by jí nemohl mít přes noc? To by se během jednání zjišťovalo, zda je schopná přespat, případně jestli by o to otec vůbec stál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
10.1.16 17:47

@Hadumi no, kamarád se minulý rok soudil se svojí expřítelkyní, která mu dítě nechtěla vůbec půjčovat, jediné čeho dosáhl, byly dva dny v týdnu odpoledne, jeho dceři jsou 3 roky a soudce řekl, že je ještě malá na přespávání…no, možná záleží na soudci…ale to je něco s čím bych opravdu nesouhlasila, ve styku nebráním, ale podle mého názoru je na přespávání ještě malinká a to nemluvím o tom, že celou dobu, co jsme ještě žili spolu, malou ani jednou nepřebalil, nevykoupal, v noci k ní nevstal, ani když viděl, že já už jsem úplně vyčerpaná, a najíst jí dal sám jednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.1.16 19:46
@lettynka píše:
@martina.se a můžu se zeptat, jak často má Váš ex dítko? a jak staré je?

já už mám starší dítko, 9 let. má ho jak to vyjde, většinou 3× víkend v měsíci, půlku prázdnin atd.. hlavně Ty víkendy vám časem začnou vadit. U nás ex s klukem zajde někdy na trénink, někdy třeba do kina - tedy v týdnu, ale ob den, to bych fakt nedala.. mmchdm, u takového prcka bych taky přespávat nenechala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
11.1.16 14:49

@martina.se právě, že to přespávání se mi taky nelíbí, až bude o něco větší klidně, ale teď si myslím, že je ještě moc brzo…byla jsem se dneska optat předběžně na sociálce, i tam paní říkala, že je ještě malá a že k tomu soudce málokdy přistupuje…máme se zkusit domluvit a pokud to nepůjde bohužel za nás bude muset rozhodnout soud…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.1.16 15:00
@lettynka píše:
@martina.se právě, že to přespávání se mi taky nelíbí, až bude o něco větší klidně, ale teď si myslím, že je ještě moc brzo…byla jsem se dneska optat předběžně na sociálce, i tam paní říkala, že je ještě malá a že k tomu soudce málokdy přistupuje…máme se zkusit domluvit a pokud to nepůjde bohužel za nás bude muset rozhodnout soud…

soud dá 1× tza 14 dní návštěvu a 1-2× v týdnu pár hodin :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
12.1.16 20:36
@lettynka píše:
@martina.se právě, že to přespávání se mi taky nelíbí, až bude o něco větší klidně, ale teď si myslím, že je ještě moc brzo…byla jsem se dneska optat předběžně na sociálce, i tam paní říkala, že je ještě malá a že k tomu soudce málokdy přistupuje…máme se zkusit domluvit a pokud to nepůjde bohužel za nás bude muset rozhodnout soud…

A nebylo by dobré se zeptat i tatínka, jak by on to chtěl? Roční dítě klidně může být dvě noci za sebou bez maminky. Kolik maminek dává dítě na víkend k rodičům. A chlap se naučí o dítě pečovat, pokud chce. Neboj se o dítě tolik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.1.16 07:33
@canaglia píše:
A nebylo by dobré se zeptat i tatínka, jak by on to chtěl? Roční dítě klidně může být dvě noci za sebou bez maminky. Kolik maminek dává dítě na víkend k rodičům. A chlap se naučí o dítě pečovat, pokud chce. Neboj se o dítě tolik…

je vidět, že víš pitchu.. já dát našeho na 2 noci v roce pryč, tak sešílí nejen tatínek, ale aji to dítě. Ono to chce použít taky mozek, než vypustíš takovou kravinu. Tady jde především a hlavně o to dítě. Né o tátu, ani o mámu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
13.1.16 21:17

@martina.se jasně, že jde o mámu i o tátu, nebudu tátovi rvát dítě, když o to nestojí a ne každé roční dítě nezvládne noc bez mámy. Dotaz @canaglia mi teda mimo nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
13.1.16 21:19
@canaglia píše:
A nebylo by dobré se zeptat i tatínka, jak by on to chtěl? Roční dítě klidně může být dvě noci za sebou bez maminky. Kolik maminek dává dítě na víkend k rodičům. A chlap se naučí o dítě pečovat, pokud chce. Neboj se o dítě tolik…

Dítě na víkend k rodičům? Neznám ani jednu.
U nás se čekalo až děti projeví zájem spát u babičky, u které to znaly, byla s nima od narození téměř denně.. U obou to přišlo ve 3 letech, a neobešlo se to bez poplakani a smutněni. Poprvé teda, pak už to bylo v pohodě.
Poprvé na noc byli beze mě kolem toho 15-16 měsíce, ale nikde mimo, ale ve svém, své posteli, svém prostředí. Takhle malé dítě bych jinam na spaní dala v případě, že je dlouhodobě v pohodě v tom prostředí, zvládá tam celý den, odpolední spánek a má silnou vazbu a důvěru v toho člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna