Styk otce s dítětem - dohoda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32924
21.1.16 09:06

@canaglia ale já vím. Setkáváš se s lidmi na špičce ledovce, kteří to dotáhnou až k tobě a snad jdou s dobrým úmyslem. Já mám kolem sebe ty běžné případy, kdy jsou matky zoufalé a chlapi idioti. Bohužel mých případů je víc než tvých. Zrovna jsem se dívala, a ve skupince kde jsem, a řešíme problémy dnes a denně, je nás 700.
Chlapi jdou na dohodu taky proto, že se jim to prostě nechce řešit, chtějí mít klid a prostor pro své nové zájmy (třeba nová baba) a až časem se proberou a buď o děti stojí (a to je ta lepší možnost), nebo si přijdou hrozně ublížení a dělají zle.
Jj, to co píšeš není fér, to se mi taky nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
21.1.16 09:20
@andelka83 píše:
@canaglia takže reálně to bylo tak, že byli domluvení, že děti budou u matky. Později podal tajně návrh na střídavou péči, která mu neprošla. Alimenty neplatil nikdy. Fakt otec roku. Jezdí pracovně i na 3 týdny pryč, pracuje od rána do večera. Práci by nezměnil. Péči by hodil na svou novou partnerku.
Pořád myslíš, že mu bylo chudáčkovi ublíženo?

To víš, že je to chudák, ten největší. A ten zlý nespravedlivý systém, který po něm chce alimenty…

• Citovat
  • Upravit
32924
21.1.16 09:24

@Kobea to víš že jo..exmanželka nechce pochopit, že té jeho nové dělá dobře vykládat, jak vychovává tři děti, světice hadra :lol: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
27.1.16 10:54

Nedá mi to, ale po tom, co jsem se tady dočetla, se s Vámi musím podělit o jednu zkušenost z mého blízkého okolí, co se týče styku otce s dítětem a výživném…
Po rozvodu byl syn přidělen do péče mé známé, otci bylo vyměřeno výživné ve výši 3000,–Kč a na styku se dohodli následovně-2× týdně si otec vyzvedával chlapečka po práci, vracel ho večer a 1× za 14 dní s ním trávil víkend (bez přespání, chlapeček u něj nechtěl přespávat, takže si ho otec vyzvedl ráno po snídani a vracel opět večer). Matka chlapečka vždy vypravila se vším všudy, pleny, jídlo, pití, náhradní oblečení, takže otce to nestálo ani korunu.
Přesto se tatínkovi zdálo, že soudem vyměřené výživné je přemrštěné a nechtěl platit. Maminka si byla moc dobře vědomá, že ty 3000,–Kč nepokryjí ani třetinu nákladů, kterou měsíčně vynaloží na péči o dítě. Svolila tedy k tomu, co navrhl otec, že bude schovávat veškeré účtenky za vynaložené náklady a po měsíci vždy vyúčtují a otec zaplatí polovinu.
Maminka tedy poctivě schovávala veškeré účtenky a na konci měsíce spočetli, kolik dělá polovina…a ejhle, bylo to přes 4000Kč, další měsíc skoro 5000Kč…
Jak rád a rychle se tatínek vrátil zpět k těm 3000Kč, které mu určil soud :D :D :D
Uplatňovat práva, to tatínkům jde, to jsou potom strašní chudáci, platit musí, dítě málo vídají…ale když dojde na lámání chleba, vidíte sami, jak to dopadá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
27.1.16 11:46

@lettynka a stejně by naprostá většina na ty účtenky ráda přistoupila. Normální zdravé dítě, pokud není brutálně rozmazlováno, tak takovéhle peníze nestojí. Navíc rozmazlovány bylo, když ani nechtělo spát u otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2687
27.1.16 13:26
@zoidberg píše:
@lettynka a stejně by naprostá většina na ty účtenky ráda přistoupila. Normální zdravé dítě, pokud není brutálně rozmazlováno, tak takovéhle peníze nestojí. Navíc rozmazlovány bylo, když ani nechtělo spát u otce.

Asi tak, jako 10 tisic mesicne za dite da malokdo. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
27.1.16 13:36
@zoidberg píše:

Pokud dítě někde nechce spát, ještě to neznamená, že je rozmazlovaný…Já bych svoje dítě taky nenutila…Ale to věc názoru…Až bude chtít samo od sebe přespávat, klidně prosím, ale nutit ho, musíš, musíš, a psychicky ho tím deptat, to by udělal, s prominutím, jenom deb#l :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
27.1.16 13:40

@lettynka No moje dítě taky nechce chodit do školy, ale musí, takže ho psychicky deptám. Mi se nechtějí platit daně, takže mě finanční úřad psychicky deptá? Pokud je jediný důvod, že se mu prostě „nechce“, tak je to pohodlnost a rozmazlenost. Klidně si ho k ničemu nenuťte, ale co pak z něho vyroste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
27.1.16 13:42

Ono totiž jaksi pozapomínáte, že děti hodně rychle rostou a oblečení není zrovna nejlevnější záležitost, boty skoro 1000,–Kč a to si nijak nevyskakujete se značkou apod., pokud samozřejmě nejdete a nekoupíte dítěti boty z druhý ruky, což by bylo pro jeho zdravý vývoj nohy naprosto ideální řešení, že? hlavně, že to bude stát co nejmíň…jídlo v dnešní době taky není zrovna levná záležitost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
27.1.16 13:48
@zoidberg píše:
@lettynka No moje dítě taky nechce chodit do školy, ale musí, takže ho psychicky deptám. Mi se nechtějí platit daně, takže mě finanční úřad psychicky deptá? Pokud je jediný důvod, že se mu prostě „nechce“, tak je to pohodlnost a rozmazlenost. Klidně si ho k ničemu nenuťte, ale co pak z něho vyroste?

Tak to už jdete trochu do extrému, ne? :D Srovnávat povinnou školní docházku s přespáváním :D
No, asi máme každý trochu jinak nastavený priority a očekávání…Já svý dítě nijak nerozmazluju, ale až vyroste, rozhodně ho ani nebudu nutit, aby spalo někde, kde nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
27.1.16 13:58
@lettynka píše:
Tak to už jdete trochu do extrému, ne? :D Srovnávat povinnou školní docházku s přespáváním :D
No, asi máme každý trochu jinak nastavený priority a očekávání…Já svý dítě nijak nerozmazluju, ale až vyroste, rozhodně ho ani nebudu nutit, aby spalo někde, kde nechce…

Klidně si ho nechávejte růst jako dříví v lese. Je to vaše věc. Mým dětem nastavuji pravidla já a ne oni mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
27.1.16 14:00
@Scarabeuss píše:
Asi tak, jako 10 tisic mesicne za dite da malokdo. 8o

No a já mám dvě, to by to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
27.1.16 14:07

Když to vezmu, jak píšete, tak co řeknete, to u Vás doma evidentně platí a bere se jako zákon, že? ;)
U mě doma, když jsem vyrůstala, byla taky pravidla, která byla jasně daná, ale taky spousta prostoru k tomu domluvit se…Rozhodně jsem nevyrůstala jako dříví v lese a vyrostla jsem i bez zákazů a příkazů…
Podle názoru psycholožky, u které to mnou zmiňovaný pár byl zkonzultovat, protože otec s tím měl také problém, nechtěl pochopit, až to matka musela vzít touhle cestou, je dítě nenutit, zkoušet, vysvětlovat, zkoušet, ale nenutit, ono k tomu dospěje samo a bez zbytečného pláče a nervů všech zúčastněných…Dvouleté dítě bohužel nemá mozek dospělých ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
27.1.16 14:22

@lettynka No tak v tom bude asi problém, že ve dvou letech ještě není zvyklé spát jinde než maminka. A proto tady živíme armádu dětských psychologů :zed:
No moje děti jsou zvyklé cestovat ode dne narození a přespávat kdekoli je to potřeba. Je to prostě uměle vypěstovaná závislost na matce, což se jí docela hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
27.1.16 14:59

Anebo je to u některých dětí přirozená potřeba. Víra, že je to uměle vypěstované se hodí tatinkum. Většinou jsou mimo. Bohužel pro děti, pokud to nepochopi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna