Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Za me co jsem pochopila…vim ze deti za ten vztah nemohou ale ja bych mu dite nedala vubec! vidim to tak, jestli sikanoval vas v tehu a poporodu…nevim
neverila bych mu uz vubec…ja osobne bych mela strach aby malej pak nebyl na tem vsem jeste vice
bitej nebo bytej
uvidite co napisi jine maminy
a kor kdyz ste byla nucena se stehovat jinam
ne ne ne ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, ahoj mám takový problém a ráda bych aby jste mi poradili. Vemu to od začátku, když jsem otěhotněla tak cca po 4-5 měsících jsme se rozešli a po zbytek těhotenství mě šikanoval. Po porodu ještě chvíli šikanoval (diky tomu jsem ztratila i mléko) a teď se to ustálilo, všechny zprávy mám schované. Soudně zatím nemáme nic, vše je na dohodě (hlavně jeho, já se mu vždy podřídila aby nebyli další problémy). Teď mám 9 měsíčního syna a díky jistým problémům jsme se museli přestěhovat. Nyní malého vída pouze o víkendu na celé odpoledne, protože jindy nemá čas. Přišel teď s tím, že by si ho chtěl brát na celý den, ale na to aby měl malého celý den se mi zdá že je ještě malý. Co myslíte mám mu ho dát na celý den nebo nechat upravit soudně styk? Prosím o zachování anonymity, děkuji
určitě nech styk upravit soudně ať se nemusíte dohadovat
a ty máš soudně prcka ve své péči?
@Kobea píše:
Já bych to zkusila, dát malého na celý den. Však je to jen o pár hodin déle…
Když to nezkusíš, tak to nebudeš vědět, jestli to zvládne.
s tím souhlasím, já už v roce dávala i přes noc ![]()
Pokud je o něj schopný se postarat tak bych mu ho klidně dala
Odpoledne a celý den nevidím jako velký rozdíl. Je dobré že se zajímá, i když to zpočátku bylo blby. Dítě za to nemůže.
To já mu právě taky nevěřím a hlavně vím že se i rád napije. Soudně nemáme nic, ani to, že je mě svěřený do péče, zatím je vše na dohodě, kterou si diktuje a já se musím jen podřizovat aby on byl spokojen, jen si říct něco co se mu nelíbí tak už je hrozný zle. Jsem z toho všeho už na hlavu, to už jsem přemýšlela že bych zašla na psychologii nebo psychiatrii jestli by mi tam nějak nepomohli, protože jsem z něj už po psychický stránce na dně ale zase se bojim aby mi pak soud díky tomu malyho nevzal a nedal jemu.
Můžete vyzkoušet rodinnou poradnu a tam si domluvit nějaká pravidla, nebo třeba dojít za pomoci 3.osoby v poradně k dohodě, kterou si necháte posvětit soudem, ale před tím můžete třeba vyzkoušet, jestli to takto funguje. Doporučuji, hodně štěstí.
@Anonymní píše:
To já mu právě taky nevěřím a hlavně vím že se i rád napije. Soudně nemáme nic, ani to, že je mě svěřený do péče, zatím je vše na dohodě, kterou si diktuje a já se musím jen podřizovat aby on byl spokojen, jen si říct něco co se mu nelíbí tak už je hrozný zle. Jsem z toho všeho už na hlavu, to už jsem přemýšlela že bych zašla na psychologii nebo psychiatrii jestli by mi tam nějak nepomohli, protože jsem z něj už po psychický stránce na dně ale zase se bojim aby mi pak soud díky tomu malyho nevzal a nedal jemu.
Abys nebyla překvapená, teď jsem měl v ruce rozhodnutí soudu o předběžném opatření, otci 4 dny a 2 noci s dítětem za týden. Dítě mladší než tvé. Důvod - oba rodiče jsou schopni se postarat a chtěj.
@canaglia a to by dali i dá se říci že člověku který pořád chlastá, co věčně přes týden nemá čas? Jediný důkaz, že pije mám v těch zprávách co psal (skoro denně) ![]()
@Anonymní píše:
@canaglia a to by dali i dá se říci že člověku který pořád chlastá, co věčně přes týden nemá čas? Jediný důkaz, že pije mám v těch zprávách co psal (skoro denně)
Musíš prokázat.
@canaglia píše:
Musíš prokázat.
Takže ty zprávy nestačí? To je pro mě bohužel jediný důkaz
@Anonymní píše:
Takže ty zprávy nestačí? To je pro mě bohužel jediný důkaz
Záleží, co je v nich napsáno a ze kdy jsou. A záleží na tom, kdo to bude posuzovat.
@canaglia píše:
Záleží, co je v nich napsáno a ze kdy jsou. A záleží na tom, kdo to bude posuzovat.
Co v nich je napsa radši říkat ani nebudu, a psáno to bylo v mým těhotenství a po porodu, teď je zase chvilku klid.
Já bych to zkusila, dát malého na celý den. Však je to jen o pár hodin déle…
Když to nezkusíš, tak to nebudeš vědět, jestli to zvládne.