Styk otce s dítětem - dohoda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
14.1.16 07:23
@Hadumi píše:
@martina.se jasně, že jde o mámu i o tátu, nebudu tátovi rvát dítě, když o to nestojí a ne každé roční dítě nezvládne noc bez mámy. Dotaz @canaglia mi teda mimo nepřijde.

jenže on jde na sílu, tak jak vždycky. Ale to by byla dlouhá historie :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
15.1.16 10:31
@martina.se píše:
jenže on jde na sílu, tak jak vždycky. Ale to by byla dlouhá historie :nevim:

No ono to na sílu je většinou ze strany matek. Nedám dítě na přespání, nedám a nedám a nějaké psychologické doporučení, aby dítě u otce přespávalo, mě nezajímá a nedám a nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.1.16 12:21
@canaglia píše:
No ono to na sílu je většinou ze strany matek. Nedám dítě na přespání, nedám a nedám a nějaké psychologické doporučení, aby dítě u otce přespávalo, mě nezajímá a nedám a nedám.

jestli ono to není taky tím, že to dítě je zvyklé s tou matkou být :nevim: svému ex jsem nemohla dítě svěřit dřív, jak ve 3 letech, protože se postarat prostě neuměl. Současnému ho svěřím bez problémů, ale je na něj zvyklý, chlap ho pravidelně hlídá atd.. tam, kde otec funguje jako šmouha, co se doma mihne, prostě nemůžeš dítě dát otci, na kterého není zvyklé. Ale to je strašně indivindy.. mi se hrozně líbí, jak se pak takoví, co se doma sotva vyskytnou, ohánějí svými právy. A co to dítě, to je jim šumák, že je zná max z fotky? Takovému bych roční na noc prostě nedala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
15.1.16 20:57
@martina.se píše:
jestli ono to není taky tím, že to dítě je zvyklé s tou matkou být :nevim: svému ex jsem nemohla dítě svěřit dřív, jak ve 3 letech, protože se postarat prostě neuměl. Současnému ho svěřím bez problémů, ale je na něj zvyklý, chlap ho pravidelně hlídá atd.. tam, kde otec funguje jako šmouha, co se doma mihne, prostě nemůžeš dítě dát otci, na kterého není zvyklé. Ale to je strašně indivindy.. mi se hrozně líbí, jak se pak takoví, co se doma sotva vyskytnou, ohánějí svými právy. A co to dítě, to je jim šumák, že je zná max z fotky? Takovému bych roční na noc prostě nedala..

Teda já bych zase nedával dítě na noc prvorodičkám, ty se o dítě vůbec neumějí postarat, všechno se musí učit, takové koniny s dětmi dělají. Já bych děti prvorodiček nejprve dal nějakým zkušeným pěstounům a matka by docházela se tak půl roku jednou týdně na hodinu jen na dítě koukat za asistence pěstounů, pak by se teprve mohla starat jednou týdně hodinu sama, ale pořád ještě pod dohledem nějaké asistenční služby, tak po dalších třech měsících by se připustilo, že by mohla pečovat sama tak 2× týdně dvě hodiny, ale musela by reportovat sociálce. Na první přespání u prvorodičky do třech let může zapomenout.
Přijde ti to absurdní? Tak přesně takhle se zachází s vysokoškolsky vzdělaným otcem, který se starat chce, doložil to absolutoriem řady kurzů. Nic nepomáhá, tak teď nastoupil do jeslí, třeba mu to pomůže přesvědčit matku a sociálku, že se může starat o vlastní dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32894
15.1.16 21:16

@canaglia trochu to doháníš ad absurdum. Ve většině případů se chlapi postarat neumí, protože sami nechtějí, postará se matka, logicky. Teprve po rozchodu se to musí naučit, nebo vypilovat, nastává jiná situace. Když se narodí dítě, první dny buď spí, nebo se kojí, přebaluje. Obvykle to dělá matka..denně, každý den..xkrát za den..miminko přilne k matce, má v ni 100% důvěru, jsou na sebe fixovaní..Pokud se rodiče rozjednou později, je potřeba z této situace vycházet a nesrovnávat to s krátkou dobou, kdy jsou všichni na startu a neznají se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
16.1.16 08:34

@martina.se nejsou zvyklé, protože to matky často neumožní, ve své praxi to vídám několikrát denně :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
16.1.16 10:06
@andelka83 píše:
@canaglia trochu to doháníš ad absurdum. Ve většině případů se chlapi postarat neumí, protože sami nechtějí, postará se matka, logicky. Teprve po rozchodu se to musí naučit, nebo vypilovat, nastává jiná situace. Když se narodí dítě, první dny buď spí, nebo se kojí, přebaluje. Obvykle to dělá matka..denně, každý den..xkrát za den..miminko přilne k matce, má v ni 100% důvěru, jsou na sebe fixovaní..Pokud se rodiče rozjednou později, je potřeba z této situace vycházet a nesrovnávat to s krátkou dobou, kdy jsou všichni na startu a neznají se.

Ani zavedený způsob rozdělení rolí ve fungující domácnosti nemůže být důvodem pro vyloučení otce, pokud se vztah rozpadne a hledá se nová úprava. Pak matky prosazují trvání rozdělení kompetencí, ale to prostě rozpadem vztahu padlo rovněž a rodiče mají oba stejnou povinnost a právo péče a výživy dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32894
16.1.16 10:21

@canaglia ano,ale pak k té změně by mělo docházet postupně, ne že dáte dítě, které vidělo rok a půl otce z rychliku hned na noc nebo na víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
16.1.16 12:41
@andelka83 píše:
@canaglia ano,ale pak k té změně by mělo docházet postupně, ne že dáte dítě, které vidělo rok a půl otce z rychliku hned na noc nebo na víkend.

Jasně, to taky tvrdím, ale není možné postupovat jako okresní soud v jednom nejmenovaném provinčním městečku, který již rok přemýšlí, jestli dvou a půl leté dítě smí u otce přespat přes noc, když u něj normálně spí několikrát týdně odpoledne a je to jeho původní domov.
Podle opatrovnické justice a některých matek si dítě musí na otce navykat asi tak padesátkrát pomaleji než na odložení do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.1.16 15:08
@canaglia píše:
Teda já bych zase nedával dítě na noc prvorodičkám, ty se o dítě vůbec neumějí postarat, všechno se musí učit, takové koniny s dětmi dělají. Já bych děti prvorodiček nejprve dal nějakým zkušeným pěstounům a matka by docházela se tak půl roku jednou týdně na hodinu jen na dítě koukat za asistence pěstounů, pak by se teprve mohla starat jednou týdně hodinu sama, ale pořád ještě pod dohledem nějaké asistenční služby, tak po dalších třech měsících by se připustilo, že by mohla pečovat sama tak 2× týdně dvě hodiny, ale musela by reportovat sociálce. Na první přespání u prvorodičky do třech let může zapomenout.
Přijde ti to absurdní? Tak přesně takhle se zachází s vysokoškolsky vzdělaným otcem, který se starat chce, doložil to absolutoriem řady kurzů. Nic nepomáhá, tak teď nastoupil do jeslí, třeba mu to pomůže přesvědčit matku a sociálku, že se může starat o vlastní dítě.

jsi cvok, vim to už dávno, dál to komentovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.1.16 15:10
@Hadumi píše:
@martina.se nejsou zvyklé, protože to matky často neumožní, ve své praxi to vídám několikrát denně :(.

jo, někde to tak fakt je. Já to beru dle svého, můj ex nebyl ani ochotný ani schopný se postarat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
16.1.16 16:25
@martina.se píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
32894
16.1.16 16:40
@canaglia píše:
Jasně, to taky tvrdím, ale není možné postupovat jako okresní soud v jednom nejmenovaném provinčním městečku, který již rok přemýšlí, jestli dvou a půl leté dítě smí u otce přespat přes noc, když u něj normálně spí několikrát týdně odpoledne a je to jeho původní domov.
Podle opatrovnické justice a některých matek si dítě musí na otce navykat asi tak padesátkrát pomaleji než na odložení do školky.

No jo, tohle je špička ledovce, kde by se to dalo vyřešit snadno a logicky. Ale většina případů je úplně jiná, kde se otec starat nechtěl, neuměl, teď si brání co je jeho a matky mají oprávněné obavy. Plus pocit křivdy a zklamání, že dříve se starat nechtěl a najednou chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
16.1.16 17:27
@andelka83 píše:
No jo, tohle je špička ledovce, kde by se to dalo vyřešit snadno a logicky. Ale většina případů je úplně jiná, kde se otec starat nechtěl, neuměl, teď si brání co je jeho a matky mají oprávněné obavy. Plus pocit křivdy a zklamání, že dříve se starat nechtěl a najednou chce.

No a právě ty křivdy jsou dost mimo. Ne vždy, ale někdy si za to nestarání otců mohou samy matky, protože otce sekýrujou, co a jak má dělat a totálně mu to znechutí. No a když je rozchod, tak konečně mají šanci si to dělat po svém a ne podle matky.

@martina.se píše:

Dík, to je od tebe ještě milé… :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32894
16.1.16 19:16

@canaglia no, a právě ty křivdy jsou dost důležité a mnohokrát to vůbec není tak jak píšeš. Jenže když si jde chlap za svým, tak ho nezajímá, jak ublížil matce.
Nepopírám, že existují výjimky, o kterých mluvíš, ale jsou to výjimky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna