Styk otce s dítětem - dohoda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobea
27.1.16 15:21

@andelka83 No, přiznejme si, že některé závisláčky si vyrobí samy matky. Třeba mého synovce musí můj brácha (jeho táta) odvážet, aniž by u toho byla jeho máma, protože kluk pak vyvádí jako pominutý (je mu 9 let, takže žádné batole). Když ho předává babička, synovec nastoupí do auta a jede se. A není to přirozená potřeba. Je to vypěstovaná závislost. Chyba matky, ne dítěte.

• Citovat
  • Upravit
32924
27.1.16 15:35

@Kobea některé asi jo, ale ne všechny. Holt bohužel některým lidem se takové děti nehodí :nevim: je rozdíl jestli je ditku 3 nebo 9.
Znám hodně žen, které ze závislosti ditka nejsou nadšené, ale přijmou to s tím, že později se to změní. Taky záleží kdy se po dítěti chce, aby bylo někde bez mámy, jinde než doma. Pokud nebyl důvod ani možnost zvykat dítě odmalička a pak po dvou třech letech musí ( otec chce) být změna, tak to může být problém. A matka za to fakt nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
28.1.16 20:49
@andelka83 píše:
Anebo je to u některých dětí přirozená potřeba. Víra, že je to uměle vypěstované se hodí tatinkum. Většinou jsou mimo. Bohužel pro děti, pokud to nepochopi.

Naprosto souhlasím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
28.1.16 20:54
@zoidberg píše:
@lettynka No tak v tom bude asi problém, že ve dvou letech ještě není zvyklé spát jinde než maminka. A proto tady živíme armádu dětských psychologů :zed:
No moje děti jsou zvyklé cestovat ode dne narození a přespávat kdekoli je to potřeba. Je to prostě uměle vypěstovaná závislost na matce, což se jí docela hodí.

Docela by mě zajímalo, jak se podle Vás dá taková uměle vypěstovaná závislost vlastně vypěstovat???
Já myslím, že kdyby dítě bylo závislé na matce tak moc, jak tvrdíte, nechtělo by s otcem trávit vůbec žádný čas, nemyslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
29.1.16 07:18
@lettynka píše: Docela by mě zajímalo, jak se podle Vás dá taková uměle vypěstovaná závislost vlastně vypěstovat???
Já myslím, že kdyby dítě bylo závislé na matce tak moc, jak tvrdíte, nechtělo by s otcem trávit vůbec žádný čas, nemyslíte?

No to je docela jednoduché. Pokud je i třeba ve dvou letech zvyklé uléhat jen do stejné postýlky a jen v blízkosti maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
29.1.16 07:45

@zoidberg a co když to není uměle vyvolaná situace? Co když to tak prostě je, nebyl důvod aby spalo dítě jinde? Přemýšlím kolikrát muselo moje dítě do 2 let spát jinde a ještě beze mě. Asi 0×? Tatínek občas uspaval, ale já jsem byla doma, tudíž stačilo aby po hodině řekl, běž tam ty. Když jsem nebyla doma, tak uspal nakonec, to jo. Občas spalo jinde, ale se mnou. Ne každé dítě je od narození kočovník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
29.1.16 08:31
@andelka83 píše:
@zoidberg a co když to není uměle vyvolaná situace? Co když to tak prostě je, nebyl důvod aby spalo dítě jinde? Přemýšlím kolikrát muselo moje dítě do 2 let spát jinde a ještě beze mě. Asi 0×? Tatínek občas uspaval, ale já jsem byla doma, tudíž stačilo aby po hodině řekl, běž tam ty. Když jsem nebyla doma, tak uspal nakonec, to jo. Občas spalo jinde, ale se mnou. Ne každé dítě je od narození kočovník.

To chceš napsat, že jsi dva roky nikde večer nebyla? Že jste nebyli na dovolené? Že dítko nebylo ani u prarodičů přes noc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
29.1.16 08:50

@zoidberg ne,byla jsem večer asi 3×, ale dítko spalo ve své posteli. Na dovolené jsme byli 2×, ale to zas spalo se mnou. A u babičky na noc až od 3-3,5 roku, dřív babička nechtěla. Ne každá rodina a dítě to má jako vaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
29.1.16 08:56
@andelka83 píše:
@zoidberg ne,byla jsem večer asi 3×, ale dítko spalo ve své posteli. Na dovolené jsme byli 2×, ale to zas spalo se mnou. A u babičky na noc až od 3-3,5 roku, dřív babička nechtěla. Ne každá rodina a dítě to má jako vaše.

Já vím, u nás je to spíše nestandart, ale jinak to nešlo. Nicméně nemám problém se závislostí a děcka usnou kdekoli a s kýmkoli. Nějak mi prostě nejde pochopit, že dvouleté dítě nechce spát ani u vlastního otce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
29.1.16 08:57

@zoidberg nevím co ti na tom připadá divné. Hodně mých známých fakt od batolete nikam moc nechodí, není důvod, finance, možnosti.. Poprvé večer jsem šla když měl malý 13 měsíců, to jsem měla narozeniny a šly jsme s holkama posedet. Predtim jsem večer kojila a ani nebyl důvod.
Samo že když jsme se s ex rozešli, trval na střídavé péči. Přitom ani na tu oslavu mě tehdy nechtěl pustit. Někteří chlapi jsou fakt :zed:
Každopádně není divné že batole spí doma ve své posteli a s hlavní pečující osobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
29.1.16 09:04

@zoidberg nechce u něj spát ani ve čtyřech letech. Jde jen když musí. Minule dělal scény když si ho ex přebíral u babičky. Možná se to teď zlepší, když začaly děti spát s tatou v pokoji. Mají svůj, ale mladší odmital. Tatínek zjistil že to je možná tím, že já i babička spime v pokoji s dětmi, kdezto u něj mají svůj pokoj. My máme menší byty, u nás to zatím jinak nejde. Tak uvidíme zda bude změna. Hlavně v týdnu k němu nechce, víkendy jakž takž.
Teď je nemocný a i když je otcův víkend, bude malý se mnou. Při nemoci, hlavně teplotě preferuje maminku. Nenecham ho brecet, ještě by se mu to zhoršilo. Tatínek si vezme jen staršího.
Jinak když děti spí jinde, zvyknou si tak po dvou dnech. Ale jezdime někam málokdy, nejsou peníze ani není kam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
29.1.16 09:34

@andelka83 Tak to já jsem teda větší drsňák, moje spí od miminka ve vlastním pokoji. I dneska to občas zkoušejí a chtějí spát u mě, třeba teď mám úplně novou postel, tak mě přemlouvají jak by ji strašně chtěli vyzkoušet, ale mají smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
29.1.16 11:16

@zoidberg u nás se to střídá ty období. Starší spal do 8m se mnou, potom do 3 let v postylce, pak s tatou na gauči a od 5 let se mnou. Mladší do 2 let spíše se mnou než v postylce, ve 2 letech jsem ji prodala. Pak spal v dětské posteli a teď usíná u mě a prenasim ho pak do jeho. Starší spí se mnou, takže oba usínaji u mě. Nemám zatím prostor abysme spali odděleně. I proto, že sousedi jsou hlusi, hraje jim v noci televize, řeší to špunty, ale to pak neslyším děti. Takže zatím spime spolu. A babička má 1+1, postel a gauč. Takže jeden spí v posteli a druhý s ní na gauči. Tatínek jim chtěl dopřát a mají tam každý postel velkou ve svém pokoji. A jak to dopadlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56159
30.1.16 06:09
@zoidberg píše:
To chceš napsat, že jsi dva roky nikde večer nebyla? Že jste nebyli na dovolené? Že dítko nebylo ani u prarodičů přes noc?

ve dvou letech dite bezne spi mimo domov? hm, tak to jo.
na dovcu jezdim s detma.Moje 7 lete je zavislak a spi se mnou dodnes. Od malicka je proste mamak. a koukam, moje vina, umele to pestuju).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.16 21:17

Styk otce se synem

Dobrý den, ahoj mám takový problém a ráda bych aby jste mi poradili. Vemu to od začátku, když jsem otěhotněla tak cca po 4-5 měsících jsme se rozešli a po zbytek těhotenství mě šikanoval. Po porodu ještě chvíli šikanoval (diky tomu jsem ztratila i mléko) a teď se to ustálilo, všechny zprávy mám schované. Soudně zatím nemáme nic, vše je na dohodě (hlavně jeho, já se mu vždy podřídila aby nebyli další problémy). Teď mám 9 měsíčního syna a díky jistým problémům jsme se museli přestěhovat. Nyní malého vída pouze o víkendu na celé odpoledne, protože jindy nemá čas. Přišel teď s tím, že by si ho chtěl brát na celý den, ale na to aby měl malého celý den se mi zdá že je ještě malý. Co myslíte mám mu ho dát na celý den nebo nechat upravit soudně styk? Prosím o zachování anonymity, děkuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna