Styk otce s dítětem - dohoda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5508
9.5.16 22:58
@Anonymní píše:
Co v nich je napsa radši říkat ani nebudu, a psáno to bylo v mým těhotenství a po porodu, teď je zase chvilku klid.

Tak zkusit to můžeš, ale pokud to nebude úplně čerstvé, může se na to soud dívat jako na historii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.16 14:42
@canaglia píše:
Tak zkusit to můžeš, ale pokud to nebude úplně čerstvé, může se na to soud dívat jako na historii.

To bohužel čerstvé není, je to z loňska

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.18 19:44

Styk otce s dcerou

Dobrý den,
Omlouvám se za anonym, ale je tu dost známých. Prosím… mám roční dceru. Její otec odešel cca před devíti měsíci. Alimenty platí. Dcera je v mé péči a styk po dohodě. Jenže.. on mi prvních x měsíců psal jen když byl opilý, že si dojede. Na to jak se dcera má atd se nikdy nezeptá. Jeden den jsem pi.., druhý den mě miluje. U soudu jsem jasně řekla, že mu ji nedám dokud ji nebude pravidelně navštěvovat aby si zvykla. Bylo mi to schvaleno a němu povoleno max do kočárku. Ani jednou si ji do ted nevzal a je to cca pul roku. Podotýkám, že za celou dobu ji viděl cca 5×, za posledních 5 měsíců 2×. Na 99% domluvených návštěv bez omluvy nedorazil. Vše si zapisuji i na ospod mám spis. Teď k otázce… má to někdo podobně? Přece když chci dítě vidět, tak ho navštěvuji a projevuji zájem Ne???

• Citovat
  • Upravit
3236
31.5.18 21:15
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Omlouvám se za anonym, ale je tu dost známých. Prosím… mám roční dceru. Její otec odešel cca před devíti měsíci. Alimenty platí. Dcera je v mé péči a styk po dohodě. Jenže.. on mi prvních x měsíců psal jen když byl opilý, že si dojede. Na to jak se dcera má atd se nikdy nezeptá. Jeden den jsem pi.., druhý den mě miluje. U soudu jsem jasně řekla, že mu ji nedám dokud ji nebude pravidelně navštěvovat aby si zvykla. Bylo mi to schvaleno a němu povoleno max do kočárku. Ani jednou si ji do ted nevzal a je to cca pul roku. Podotýkám, že za celou dobu ji viděl cca 5×, za posledních 5 měsíců 2×. Na 99% domluvených návštěv bez omluvy nedorazil. Vše si zapisuji i na ospod mám spis. Teď k otázce… má to někdo podobně? Přece když chci dítě vidět, tak ho navštěvuji a projevuji zájem Ne???

Já to takhle podobne nemám. Ale znám spoustu lidí, kteří to mají podobné, že jeden z rodičů se sice domáhá styku s dítětem, ale pak za ním buď nejezdi nebo téměř nejezdi nebo si ho odmítá převzít. Zda se mi to docela jako častý problém. Myslím si, že ten rodič chce mít asi vliv, ale zároveň nechce mít zodpovědnost. Nekdy mu jde hlavně o vliv na toho druhého rodiče, než o to se vidat s dítětem. Jestli vam jednou nadava a podruhé vyznává lasku, tak se zřejmě ještě nesmířil s rozchodem a jedna právě pod vlivem toho nevyrovnani se se situaci. Je to určitě nepřijemne, ale třeba se casem umoudri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.19 10:41
@canaglia píše:
Abys nebyla překvapená, teď jsem měl v ruce rozhodnutí soudu o předběžném opatření, otci 4 dny a 2 noci s dítětem za týden. Dítě mladší než tvé. Důvod - oba rodiče jsou schopni se postarat a chtěj.

Opravdu to jde? Aktuálně řešíme už rok soud- chlap smí vídat dítě (14m) 1× týdně na 2h, matka nedodržovala ani mediační dohodu (zaslal termíny, ona určila jiné, kdy nemohl), odmítla další mediace, společné schůzky na ospod, rodinné centra… Dítě smí navštívit pouze doma - žádná procházka, není s ním sám, nenechá ho pečovat atd. Aktuálně řeší právník jaký chtít kontakt - již je dost staré na den a třeba i noc, ale není na otce téměř zvyklé… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5932
19.6.19 10:52
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Omlouvám se za anonym, ale je tu dost známých. Prosím… mám roční dceru. Její otec odešel cca před devíti měsíci. Alimenty platí. Dcera je v mé péči a styk po dohodě. Jenže.. on mi prvních x měsíců psal jen když byl opilý, že si dojede. Na to jak se dcera má atd se nikdy nezeptá. Jeden den jsem pi.., druhý den mě miluje. U soudu jsem jasně řekla, že mu ji nedám dokud ji nebude pravidelně navštěvovat aby si zvykla. Bylo mi to schvaleno a němu povoleno max do kočárku. Ani jednou si ji do ted nevzal a je to cca pul roku. Podotýkám, že za celou dobu ji viděl cca 5×, za posledních 5 měsíců 2×. Na 99% domluvených návštěv bez omluvy nedorazil. Vše si zapisuji i na ospod mám spis. Teď k otázce… má to někdo podobně? Přece když chci dítě vidět, tak ho navštěvuji a projevuji zájem Ne???

Ten zájem o malou je pouze hraný, zájem doopravdy nemá. Jde hlavně o to co vlastně chceš. Jestli moc stojíš o to aby za ní chodil nebo ne a podle to se zařiď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna