Přiznat chybu při pohovoru?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.1.23 22:53

Přiznat chybu při pohovoru ?

V posledním zaměstnaní jsem pracovala 3 měsíce, odešla jsem ve zkušebce.
Firma řekla, že finanční důvody, byla to sice pravda, v poslední době jsme moc objednávek neměli a spíše uklízeli, ale až teď mi došlo, že z větší časti to byla i moje chyba, která mě stála nejlepší zaměstnaní.
Firma řekla, že když se finanční situace zlepší, že se ozvou, rozloučili jsme se v dobrém i finančně mě velmi překvapili, ale.
K začátku
Z určitých a pochopitelných důvodu jsem neprošla pohovorem, ve zkratce už neměli místo. Po nějaké době jsem jim napsala a oni mi řekli, že mi dají šanci.
Perfekt šanci dali. Jenže pro mě trochu šok a nezvyk. Fyzický náročná práce a protože jsem dojížděla MHD, tak jsem byla většinou z práce doma až večer. Poprosila jsem po krátké době o zkrácení úvazku, opět mi vyhověli.
Občas jsem tam sice zůstala o něco dýl (můj úvazek 6 hod), tedy +- 7 hod.
Pak jsem tedy odešla, s tím, že když se finanční situace zlepší ozvou se. Je to už nějaká doba, vracet se nechci, chci jít dál, ale prac. nabídka visí na netu.
A mě došlo, že za tím asi nebyly jen finanční důvody, ale i o to, že oni mi šanci dali i když nemuseli, měli v tu dobu plný stav (to vím jistě od lidí, kteří tam začali předemnou). A já po nich chtěla další úlevu, místo toho než bych jim ukázala, že jsem perfektní zaměstnanec. Proto se mi asi ani neozvali o návrat zpět..
Od té doby jsem na brigádách a zaměstnaní hledám.
A přemýšlím, když člověk přizná na pohovoru, že udělal u minulého zaměstnavatele chybu, která ho stála místo.. Zda to bude pro něj spíš signál, takového člověka nebrat anebo tento člověk umí přiznat chybu, dáme mu šanci?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7228
15.1.23 23:01

V tomto případě ani nevíš, jestli jsi chybu udělala :zed: nevidím důvod, proč něco přiznávát…
Ale brala bych to jako šanci se ze svých chyb poučit a znovu je neopakovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
15.1.23 23:15

Nějak nevidím tu chybu. Jo, možná jsi chtěla moc a teď nemáš nic, ale to je prostě život. Nevím, co bys měla přiznávat - maximálně se z toho můžeš poučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
15.1.23 23:21

Zachovala ses ferove, od toho zkusebka je aby si to obě strany vyzkousely. Snažila ses najít cestu jak ve firmě zůstat a na rovinu řekla ze chces kratší úvazek, kdyby to byl pro ne problém tak ti nevyhovi a rozloučí se s tebou rovnou. Pokud se u tebe situace nezměnila - nemůžeš pracovat na plný úvazek, tak bych se tam znovu nehnala a hledala něco co ti bude víc vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
15.1.23 23:30
@Anonymní píše:
V posledním zaměstnaní jsem pracovala 3 měsíce, odešla jsem ve zkušebce.
Firma řekla, že finanční důvody, byla to sice pravda, v poslední době jsme moc objednávek neměli a spíše uklízeli, ale až teď mi došlo, že z větší časti to byla i moje chyba, která mě stála nejlepší zaměstnaní.
Firma řekla, že když se finanční situace zlepší, že se ozvou, rozloučili jsme se v dobrém i finančně mě velmi překvapili, ale.
K začátku
Z určitých a pochopitelných důvodu jsem neprošla pohovorem, ve zkratce už neměli místo. Po nějaké době jsem jim napsala a oni mi řekli, že mi dají šanci.
Perfekt šanci dali. Jenže pro mě trochu šok a nezvyk. Fyzický náročná práce a protože jsem dojížděla MHD, tak jsem byla většinou z práce doma až večer. Poprosila jsem po krátké době o zkrácení úvazku, opět mi vyhověli.
Občas jsem tam sice zůstala o něco dýl (můj úvazek 6 hod), tedy +- 7 hod.
Pak jsem tedy odešla, s tím, že když se finanční situace zlepší ozvou se. Je to už nějaká doba, vracet se nechci, chci jít dál, ale prac. nabídka visí na netu.
A mě došlo, že za tím asi nebyly jen finanční důvody, ale i o to, že oni mi šanci dali i když nemuseli, měli v tu dobu plný stav (to vím jistě od lidí, kteří tam začali předemnou). A já po nich chtěla další úlevu, místo toho než bych jim ukázala, že jsem perfektní zaměstnanec. Proto se mi asi ani neozvali o návrat zpět..
Od té doby jsem na brigádách a zaměstnaní hledám.
A přemýšlím, když člověk přizná na pohovoru, že udělal u minulého zaměstnavatele chybu, která ho stála místo.. Zda to bude pro něj spíš signál, takového člověka nebrat anebo tento člověk umí přiznat chybu, dáme mu šanci?

Tohle ani novému zaměstnavateli říkat nemusíš ;) tohle je prostě řezání si větve pod sebou. :D prostě ti ta práce nevyhovovala z jiných důvodu jim do toho nic není ;)
Spíš to vypadá tak že tě budou vnímat jako slabý článek a přijde ti pak zpráva že vzali někoho jiného :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.23 23:41

Nevidím jediný racionální důvod, proč se k něčemu „přiznávat“. :think: Pochopitelně předpokládám, že tě tato zkušenost obohatila a celkem dobře jsi pojmenovala, k čemu došlo. Ano - dostala jsi zřejmě zvláštní šanci i laskavost, nicméně neoplatila jsi ji nijak. Jdi tedy dál, poučená, a zařaď do slovníku pojmy jako loajalita, vděčnost a asertivita.

Ještě zdůrazním, že nejsem rozhodně zastánce přehnané loajality a vděčnosti vůči zaměstnavateli. Pracuji 10 let v IT korporátu a nikdo se se mnou nikdy nemazal (jsem tudíž asi trochu „pokroucená“ tímto odchovem). Oni nám platí, my odvádíme práci, za niž jsme placeni. Ale když už se mi dostávalo pochval, odměn, úlev, dobrého ohodnocení za dobře odvedenou práci, vděk i loajalitu jsem vždy cítila a dokládala tyto pocity i činy. To je jen něco k zamyšlení. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
15.1.23 23:51

@Kočka nedomácí tohle je fajn že pro ně nejsi jen kus či cvičená opice a dají ti to najevo :wink:
U nás defakto každý měsíc si z tebou vedoucí promluví řekne něco k výplatě ty se ktomu můžeš vyjádřit. Probrat co se ti líbí co né a samozřejmě další věci ohledně třeba tvých potřeb docházky či pracovního náčiní.
Odmění tě za věci nad rámec tvých povinnosti nebo pomůžou když například potřebuješ půjčit větší auto ať už dodávku či náklaďák kolikrát i zdarma.
V některých zaměstnáních tě nadřízený ani nepotkal a člověk ho znal jen z nástěnky a pak ta morálka tam taky vypadá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.1.23 00:27

To nebyla zadna chyba, proste vyvoj situace.

To je jako bys novemu partnerovi rekla, ze jsi v minulem vztahu udelala chybu, ze jsi nevarila teple vecere, a proto to skoncilo.

Proste prace ti nevyhovovala, nazdar, jde se dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
16.1.23 05:50

Dojdi si k psychologovi, kdyz mas tendence vymyslet si takove scenare a zaroven mas zjevne potrebu spasit svet a byt „perfekni zamestnanec“ a jeste mas chut to na sebe vyblit pri dalsim pohovoru. Vazne, myslim to dobre, zjevne mas v sobe silny perfekcionizmus a sklon k sebemrskactvi.
Ne, rozhodne bych tohle nevypravela, vzdyt ani nevis, zda to je pravda :nevim: Proste zkusebka, nesedlo to, smitec.
Jo a vubec, sance, ze te ten zamestnavatel prijal jen z nejake „litosti“ nebo aby ti „dal sanci“ je dost miziva, vetsina zamestnavatelu neni charita a nebude vyhazovat cas a penizr na zamestnance, ktereho nepotrebuje. Bud ti ty tvoje „zarucene zdroje“ s plnym stavem kecaly (ono obcas si nekdo z novacku taky strili, pripadne zakerne hleda moznost, jak jim srazit sebevedomi) nebo vedeni vedelo meco, co oni ne, treba ze nekdo bude odchazet. A ty by sis kvuli nejakemu vyfabulovanemu pribehu chtela kazit sanci najit si dalsi zamestnani :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21511
16.1.23 07:40

Prosím tě, co tě vede k myšlence podřezávat si na pohovoru pod sebou větev? Já jsem hlavně čekala nějaký pracovní průšvih, ztracené peníze atd. A ty si zde jen domýšlíš konstrukce kolem speciálního zacházení a zkráceného úvazku. No a pokud ti šlo o uchování práce, byl nesmysl žádat ve zkušební době o zkrácení úvazku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
16.1.23 08:55

Bože, je tohle možný? Na pohovoru samozřejmě nic neříkej, to ať tě ani nenapadne. Navíc jsou to tvoje fabulace, všechno může být jinak. I kdyby jsi udělala skutečně chybu, tohle se na pohovoru neříká.

• Citovat
  • Upravit
21230
16.1.23 10:02

A kdy je teda správné si říkat o zkrácený úvazek? :think: Počkat, až mi skončí zkušebka a pak to vybalit?
Píšeš. že úvazek 6h a sem tam jsi tam zůstala +-7? A ty jsi jako ten špatný zaměstnanec, že jsi placená za 6h, ale děláš 7? :think:
A na netu visí posuta prac. nabídek i někde, kde vůbec nehledají. Je to ukázka toho, že se firma rozvíjí a chce rozvíjet - uklidňuje to dodavatele. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10243
16.1.23 10:24

Ahoj,
držel bych se toho, čím zdůvodnil Váš rozchod zaměstnavatel - tedy pokles zakázek, nevyhovující finanční situace firmy. Kdybys udělala nějakou zásadní chybu, tak ti nedají na konci odměnu (pokud jsem pochopil dobře).
Pokud by ses chtěla do původní firmy vrátit, tak tam prostě napiš nebo zavolej, ale spíš bych šel někam dál s cennou zkušeností, o to vyzrálejší, lepší zaměstnanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat