S dítětem doma do 7 let
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Zdravím,
jak se prosím díváte na toho, kdo po RD zůstane doma a přihlásí se na péči o dítě do 7 let věku? Končí mi v březnu RD, ale zatím se mi nepodařilo najít adekvátní zaměstnání, abych u toho zvládla péči o děti. Manžel přes týden pracuje v zahraničí, jezdí na víkendy, takže jsem na děti v týdnu sama. Zkoušela jsem jednu pozici v administrativě, ale děti jsou furt nemocné, tak jsem bohužel nepřečkala pracovní dobu. Hledala jsem někoho na hlídaní, ale nikdo nechce nemocné děti pohlídat. Babičky jsou přes 200km daleko. Zvažuji, že si zažádám o péči o dítě do 7 let věku, protože jinak nevím. Ale mám strach, abych pak vůbec někde našla práci, když budu tak dlouho doma a jak se na mě bude dívat okolí. Sociální pojištění bych si platila dobrovolně.
Okolí by mě bylo u zadku.
Ale za sebe bych se snažila si aspoň nějaký menší přivýdělek najít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne by bylo uplne fuk, co si mysli okoli. Od cervenece tohle taky vyuziju, ale doufam, ze teda jen docasne, na pul roku max.. a co si kdo o mne bude myslet me ani trochu nezajima ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedine, s cim pocitej, tak ze budes muset dite z MS vyzvedavat po obede. Pokud chodi. Okoli by mi bylo vis kde
, stvalo by me to vic z hlediska moji vlastni osoby
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nekoukej na okolí, oni se ti o děti starat nebudou. Poohlídni se po nějakým navýšení kvalifikace, aby bylo vidět, že jsi jen neseděla doma.
- Citovat
- Upravit
Tak samozřejmě, že se zaměstnavatele nepřetrhnou o ženu, která byla třeba 10 let doma bez ohledu na důvody. Ale myslím že už je fuk, jestli jsi byla doma třeba 6 let se dvěma dětmi nebo o pár let víc. Něco najdeš tak jako tak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky to tak plánuji. Vím, že okolí bude mít řeči, ale jak psali ostatní, doufám, že se mi to povede ignorovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Okolí by mi bylo u zadku. Udělej totak, aby to vyhovovalo tobě a rodině.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zdravím,
jak se prosím díváte na toho, kdo po RD zůstane doma a přihlásí se na péči o dítě do 7 let věku? Končí mi v březnu RD, ale zatím se mi nepodařilo najít adekvátní zaměstnání, abych u toho zvládla péči o děti. Manžel přes týden pracuje v zahraničí, jezdí na víkendy, takže jsem na děti v týdnu sama. Zkoušela jsem jednu pozici v administrativě, ale děti jsou furt nemocné, tak jsem bohužel nepřečkala pracovní dobu. Hledala jsem někoho na hlídaní, ale nikdo nechce nemocné děti pohlídat. Babičky jsou přes 200km daleko. Zvažuji, že si zažádám o péči o dítě do 7 let věku, protože jinak nevím. Ale mám strach, abych pak vůbec někde našla práci, když budu tak dlouho doma a jak se na mě bude dívat okolí. Sociální pojištění bych si platila dobrovolně.
Co si kdo myslí, ti může být jedno.
Mě je třeba úplně jedno, kdo jak dlouho sedí doma. Pokud u toho teda nepobírá sociální dávky. Takový člověk je u mě vyžírka a nemakačenko …
Jak se na to budou dívat v případném zaměstnání po tolika letech, to už je otázka …
Co si třeba u toho zvyšovat kvalifikaci? Nějaké kurzy? Aspoň bude vidět, že ses nějak připravovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hobitka píše:
Jedine, s cim pocitej, tak ze budes muset dite z MS vyzvedavat po obede. Pokud chodi. Okoli by mi bylo vis kde![]()
, stvalo by me to vic z hlediska moji vlastni osoby
.
Děti právě po obědě vyzvedávám a i nadále chci
- Citovat
- Upravit
@Šmoulice píše:
Co si kdo myslí, ti může být jedno.
Mě je třeba úplně jedno, kdo jak dlouho sedí doma. Pokud u toho teda nepobírá sociální dávky. Takový člověk je u mě vyžírka a nemakačenko …
Jak se na to budou dívat v případném zaměstnání po tolika letech, to už je otázka …
Co si třeba u toho zvyšovat kvalifikaci? Nějaké kurzy? Aspoň bude vidět, že ses nějak připravovala
To bych ráda, ale úplně moc nevím, jakou kvalifikaci a kurzy bych vlastně mohla dělat. Jsem farmaceutická asistentka, mám vošku, titul DiS., žádné kurzy v této oblasti ani žádné Bc. studium není (kromě Farmaceutické fakulty - ale to pro mě nehrozí), takže vlastně ani nevím ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Děti právě po obědě vyzvedávám a i nadále chci
Vždyť je to ideal, pokud vás manžel uživí, není důvod spěchat do práce. Já kdybych neměla dobrou práci, na 30h úvazek, tak bych taky byla po mateřské klidně nějaký ten rok doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lizzie001 píše:
Taky to tak plánuji. Vím, že okolí bude mít řeči, ale jak psali ostatní, doufám, že se mi to povede ignorovat.
A plánuješ si platíš to dobrovolné důchodové pojištění?
- Citovat
- Upravit
Okolí mě nezajímá, starám se o sebe a to samé očekávám i od okolí. Osobně bych ale nebyla ochotná podřídit svoji “kariéru” manželovi, tj. manžel vydělává, živí rodinu, tak já budu doma s dětmi - to by pro mě nebylo. Hledala bych kompromis - práce na částečný úvazek a někoho na hlídání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím,