S dítětem doma do 7 let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uslava
13.1.23 12:27
@Hobitka píše:
Jedine, s cim pocitej, tak ze budes muset dite z MS vyzvedavat po obede. Pokud chodi. Okoli by mi bylo vis kde :hug: :hug:, stvalo by me to vic z hlediska moji vlastni osoby :think:.

Proč?

• Citovat
  • Upravit
684
13.1.23 13:08

Tvoje věc, max. si myslim, že to neni vůbec jednoduchý, když máš normální 8h práci, do který musíš dojet a školky jsou do 16:30, ale stejně bys měla přijít max. do 16. Tak jsou zaměstnání, kde jsou zkrácený úvazky, ale pak je to třeba za peníze, že lepší tam nechodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
13.1.23 13:15
@ametyst píše:
Pokud žena nepracuje musí děti vyzvedávat po obědě? to jsem vůbec nevěděla…

Ne když nepracuje, ale kdyz se nahlásí na pojišťovně jako pečující

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
13.1.23 15:47
@ametyst píše:

Tak pokud se nahlásí na pojišťovně jako osoba pečující o dítě, tak samozřejmě o to dítě musí reálně pečovat. Vždyť tvrdit, že pečuji o dítě a přitom mít dítě do pěti odpoledne v instituci, by nedávalo smysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
13.1.23 16:10

@Serpentini to jo já si to jen pletu s tím když ještě žena pobírá rodičák..třeba do 4 let a dítě ve 3 dá do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.23 17:53

Manžel pracuješ v cizině a jezdí na víkend? Kdyby byl trochu empaticky, tak by ti aspoň zaplatil chuvu. Jinak je to od něj strašně sobecké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.23 20:14
@Mamhlucnehosouseda píše:
Manžel pracuješ v cizině a jezdí na víkend? Kdyby byl trochu empaticky, tak by ti aspoň zaplatil chuvu. Jinak je to od něj strašně sobecké.

Tak jsme si to vybrali, tak to hold je. Máme společné finance, nepotřebuji ho prosit o peníze na chůvu. Chůvy jsem nějaké hledala, ale nikdo nebyl ochotný hlídat neustále nemocné děti, což na jednu stranu chápu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14.1.23 05:58
@Anonymní píše:
Tak jsme si to vybrali, tak to hold je. Máme společné finance, nepotřebuji ho prosit o peníze na chůvu. Chůvy jsem nějaké hledala, ale nikdo nebyl ochotný hlídat neustále nemocné děti, což na jednu stranu chápu :nevim:

A proč se neodstehujete za ním do zahraničí? Fungovali byste jako rodina. Takto má on přes týden víceméně klidek a ty na krku celou domácnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2382
14.1.23 10:04
@Mamhlucnehosouseda píše:
A proč se neodstehujete za ním do zahraničí? Fungovali byste jako rodina. Takto má on přes týden víceméně klidek a ty na krku celou domácnost.

To by mi taky přišlo lepší, když stejně manželka nepracuje. :nevim: Ono třeba v Německu člověk líp sežene ty kratší úvazky, jako skoro laborantka určitě bude v lepší pozici než tady. A pokud je problém jazyk, tak u i těch neodborných pozic je nabídka dobrá, než se paní jazyk naučí. :think:

Samozřejmě, pokud pracovat nechce, její věc a její riziko. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
14.1.23 10:13
@ametyst píše:

Ne.. to není vázané na to zda pracuje a nebo nepracuje tak to není popsáno. ALe když se nahlásíš na pojištovně jako osoba pečující o ditě do 7 let, tak zdravotní pojištění odvádí stát a je to pak liminované zkáceným pobytem ve školce.

• Citovat
  • Upravit
35645
14.1.23 11:19

A ví někdo prosím jak je to když mám těch dětí víc? Platí omezení pobytu ve školce jen pro to poslední a nebo pro všechny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.23 11:21
@Tomie píše:
To by mi taky přišlo lepší, když stejně manželka nepracuje. :nevim: Ono třeba v Německu člověk líp sežene ty kratší úvazky, jako skoro laborantka určitě bude v lepší pozici než tady. A pokud je problém jazyk, tak u i těch neodborných pozic je nabídka dobrá, než se paní jazyk naučí. :think:Samozřejmě, pokud pracovat nechce, její věc a její riziko. :)

Myslím si, že to úplně řešení není. Manželovo práce začíná v 9, domů (zahraničí) se dostane okolo 18h, takže tak či tak, budu na děti sama, ještě navíc v cizím prostředí, kde s dětmi neznáme jazyk a nikoho jiného, takže na mě děti budou lpět ještě víc. Tady aspoň máme známé, kamarády, rodina je sice dál, ale pořád blíž, než když bych byla v zahraničí. Školu mi tam taky neuznají, takže bez jejich jazyku a vzdělání moc možností nemám.. to radši tady budu chvíli doma a až to s těmi nemocemi bude lepší, tak se něco najde líp. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.23 11:22
@JancaS84 píše:
A ví někdo prosím jak je to když mám těch dětí víc? Platí omezení pobytu ve školce jen pro to poslední a nebo pro všechny?

Prý by se to mělo vztahovat na to dítě, na které to máš

• Citovat
  • Upravit
35645
14.1.23 11:25
@Anonymní píše:
Prý by se to mělo vztahovat na to dítě, na které to máš

Jo vlastně to je logické, asi mě vypadl dneska mozek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
14.1.23 11:49

Ze svého okolí vím o maminkách, které byly se dvěma dětmi doma skoro do patnácti let toho staršího a při jednom dítěti do sedmi let. Zákon s tím nějak počítá, nevyznám se v tom, ale pochybuji, že si něco platily, když nevydělávala. A taky nevím, zda to platí dneska. To je nejlíp zeptat se tam, kde tomu rozumějí. Dětská doktorka, sociálka, VZP…Já byla… rozuměj kdysi, před potopou světa…s prvním do dvou a s druhým do čtyř. Tehdy to tak nebylo, že člověk věděl, kolik peněz dostane a že se může rozhodnout, jak je rozdělit. Měla jsem v plánu být s druhým do tří let, protože jsem už měla zkušenost, že do dvou je málo. Bohužel kvůli zdravotnímu stavu obou to jinak fakt nešlo. Byla jsem doma zadarmo, sama dětská doktorka řekla, že se nedá nic dělat a vystavila mi papír. Jen jsem s nimi lítala po doktorech. Při odchodu do důchodu mi řekli, že jsem si měla zažádat o příspěvek, že by se mi to počítalo do důchodu a mohla jsem mít prachy navíc, takhle že se mi to nepočítá. No, nerozumím tomu. Roky odpracované mám i tak, čert to vem. Velice mě tehdy zdeptala reakce mé příbuzné, která mi dala najevo, že mě považuje za línou lemru. No tehdy vědět, že jednou budu mít švagrové, kde jedna bude s oběma dětmi doma klidně celou základku a nechá se živit a druhá bude přicmrndávat u bratra v práci, bych ji asi rovnou poslala někam hodně daleko. Zkrátka někdo je pyšný na to, že strčil dítě v roce do jeslí a někdo, že se jim patnáct let věnuje. Ať si každý žije, jak chce, ale ať druhým do jejich života nekecá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat