Existuje příspěvek na dojíždění?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Existuje příspěvek na dojíždění?
Zdravím vás
!
Chtěla bych se zeptat, zda li někdo neměl zkušenosti s příspěvkem na dojíždění kvůli zaměstnání.
Před Novým rokem se mi podařilo nalézt doboru práci, kterou jsem scháněla několik měsíců. Je 100km daleko od mého bydliště, ale v okolí nebyla bohužel žádna jiná možnost.
Spočítala jsem si náklady na dojíždění a vychází to kolem 5500 Kč. Nevíte jestli to vůbec existuje? Zaměstnavatel tuto možnost nenabízí.
Carpe diem ![]()
Příspěvek upraven 15.01.23 v 07:39
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
U nás nevím. Asi bude záležet na firmě, jak cenná pro ni jsi. Můžou nabídnout i takový benefit. Moc bych na to nespoléhala. Ale v Rakousku existuje. Kamarádka kadeřnice i její muž oba dělají v Rakousku. Oba mají příspěvek na dojíždění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Státní příspěvky určitě ne. Pouze jako benefit zaměstnavatele. A nebylo by řešením se přestěhovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RuzickovaJana píše:
Zdravím vás!
Chtěla bych se zeptat, zda li někdo neměl zkušenosti s příspěvkem na dojíždění kvůli zaměstnání.
Před Novým rokem se mi podařilo nalézt doboru práci, kterou jsem scháněla několik měsíců. Je 100km daleko od mého bydliště, ale v okolí nebyla bohužel žádna jiná možnost.
Spočítala jsem si náklady na dojíždění a vychází to kolem 5500 Kč. Nevíte jestli to vůbec existuje? Zaměstnavatel tuto možnost nenabízí.Carpe diem
Příspěvek upraven 15.01.23 v 07:39
Jedině toto https://www.hyperfinance.cz/…j-mit-narok/ . A nebo benefit do zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey Máte pravděpodobně pravdu. Firma takové benefity bohužel nenabízí. Je škoda opustit takovou příležitost. Je pěkné, že v Rakousku takovou možnost nabízí a díky tomu motivují lidi, i když může být dojíždění zdlouhavé a finančně někdy i nepříjemné. Nicméně člověk, který se vydal touto cestou s tím musel počítat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu Tato možnost je, samozřejmě, ale bude finančně náročnější. Musím být, ačkoliv už dlouho čekat nechci, trpělivá a pravidelně obnovovat stránky s pracemi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RuzickovaJana píše:
@Kelsey Máte pravděpodobně pravdu. Firma takové benefity bohužel nenabízí. Je škoda opustit takovou příležitost. Je pěkné, že v Rakousku takovou možnost nabízí a díky tomu motivují lidi, i když může být dojíždění zdlouhavé a finančně někdy i nepříjemné. Nicméně člověk, který se vydal touto cestou s tím musel počítat.
V Rakousku Německu je naprosto běžné za prací dojíždet denně i stovky km.
Tady, když není práce, je téměř celý region na dávkách
Nebo ti někdo odpoví- přestěhuj se tam.
Příspěvek upraven 15.01.23 v 08:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu píše:
Státní příspěvky určitě ne. Pouze jako benefit zaměstnavatele. A nebylo by řešením se přestěhovat?
Paní řeši nákladné cestování a ty ji poradíš stěhování. Umíš počítat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RuzickovaJana pokud to není benefit od zaměstnavatele, tak asi smůla. 100 km je dost, ale když nejezdite autem, tak nějakou měsíční jízdenku a vyjde to levněji. Autem by to bylo horší
jezdila jsem 150 km 3× týdne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RuzickovaJana píše:
Nevím, proč by to měl platit stát?
prostě si řekni o vyšší plat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RuzickovaJana nevím, než denně jezdit 100 km ta a zpět, tak se přestěhuju…
Kolik hodin denně bys byla na cestě?
- Citovat
- Upravit
Ja dojizdim do Německa a šla jsem za sefem, vychazi mi to na 4 plne nádrže. Ale nejdrive jsem mu musela ukazat, ze umim a že bych jim chyběla
Přinesu mu dva doklady a dva mi proplatí. Dojizdim hodinu tam a hodinu zpět. Ale po rozvodu tady v ČR pronajmu byt a pujdu bydlet s dětmi do Německa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Divná Bára píše:
Paní řeši nákladné cestování a ty ji poradíš stěhování. Umíš počítat?
Pokud je to práce, kterou chce dělat a nechce se ji vzdát, tak mi stěhování přijde taky jako lepší možnost než řešit náklady na dopravu + cesta tam a zpět (čas navíc). Nevidím na této radě nic špatného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@izabe píše:
Pokud je to práce, kterou chce dělat a nechce se ji vzdát, tak mi stěhování přijde taky jako lepší možnost než řešit náklady na dopravu + cesta tam a zpět (čas navíc). Nevidím na této radě nic špatného.
A co když ji ve zkušební době vylejou? Bude se stěhovat zpět…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NiKina píše:
A co když ji ve zkušební době vylejou? Bude se stěhovat zpět…
Tak samozřejmě se může přestěhovat až po zkušebce
(pokud to jsou klasické 3 měsíce, to dojíždění se dá ještě zvladnout, ale ne pořád). Taky záleží kde by to bylo a jaké jsou možnosti, může si najít jinou práci v daném městě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit