Existuje příspěvek na dojíždění?

15.1.23 07:31

Existuje příspěvek na dojíždění?

Zdravím vás :mavam:!

Chtěla bych se zeptat, zda li někdo neměl zkušenosti s příspěvkem na dojíždění kvůli zaměstnání.
Před Novým rokem se mi podařilo nalézt doboru práci, kterou jsem scháněla několik měsíců. Je 100km daleko od mého bydliště, ale v okolí nebyla bohužel žádna jiná možnost.
Spočítala jsem si náklady na dojíždění a vychází to kolem 5500 Kč. Nevíte jestli to vůbec existuje? Zaměstnavatel tuto možnost nenabízí.

Carpe diem :kytka:

Příspěvek upraven 15.01.23 v 07:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
15.1.23 07:36

U nás nevím. Asi bude záležet na firmě, jak cenná pro ni jsi. Můžou nabídnout i takový benefit. Moc bych na to nespoléhala. Ale v Rakousku existuje. Kamarádka kadeřnice i její muž oba dělají v Rakousku. Oba mají příspěvek na dojíždění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21643
15.1.23 07:42

Státní příspěvky určitě ne. Pouze jako benefit zaměstnavatele. A nebylo by řešením se přestěhovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
15.1.23 07:45
@RuzickovaJana píše:
Zdravím vás  :mavam:!

Chtěla bych se zeptat, zda li někdo neměl zkušenosti s příspěvkem na dojíždění kvůli zaměstnání.
Před Novým rokem se mi podařilo nalézt doboru práci, kterou jsem scháněla několik měsíců. Je 100km daleko od mého bydliště, ale v okolí nebyla bohužel žádna jiná možnost.
Spočítala jsem si náklady na dojíždění a vychází to kolem 5500 Kč. Nevíte jestli to vůbec existuje? Zaměstnavatel tuto možnost nenabízí.

Carpe diem :kytka:

Příspěvek upraven 15.01.23 v 07:39

Jedině toto https://www.hyperfinance.cz/…j-mit-narok/ . A nebo benefit do zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.23 07:45

@Kelsey Máte pravděpodobně pravdu. Firma takové benefity bohužel nenabízí. Je škoda opustit takovou příležitost. Je pěkné, že v Rakousku takovou možnost nabízí a díky tomu motivují lidi, i když může být dojíždění zdlouhavé a finančně někdy i nepříjemné. Nicméně člověk, který se vydal touto cestou s tím musel počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.23 07:48

@nozu Tato možnost je, samozřejmě, ale bude finančně náročnější. Musím být, ačkoliv už dlouho čekat nechci, trpělivá a pravidelně obnovovat stránky s pracemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3925
15.1.23 08:02
@RuzickovaJana píše:
@Kelsey Máte pravděpodobně pravdu. Firma takové benefity bohužel nenabízí. Je škoda opustit takovou příležitost. Je pěkné, že v Rakousku takovou možnost nabízí a díky tomu motivují lidi, i když může být dojíždění zdlouhavé a finančně někdy i nepříjemné. Nicméně člověk, který se vydal touto cestou s tím musel počítat.

V Rakousku Německu je naprosto běžné za prací dojíždet denně i stovky km.
Tady, když není práce, je téměř celý region na dávkách
Nebo ti někdo odpoví- přestěhuj se tam.

Příspěvek upraven 15.01.23 v 08:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3925
15.1.23 08:05
@nozu píše:
Státní příspěvky určitě ne. Pouze jako benefit zaměstnavatele. A nebylo by řešením se přestěhovat?

Paní řeši nákladné cestování a ty ji poradíš stěhování. Umíš počítat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.1.23 08:19

@RuzickovaJana pokud to není benefit od zaměstnavatele, tak asi smůla. 100 km je dost, ale když nejezdite autem, tak nějakou měsíční jízdenku a vyjde to levněji. Autem by to bylo horší :mrgreen: jezdila jsem 150 km 3× týdne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
15.1.23 08:28
@RuzickovaJana píše:

Nevím, proč by to měl platit stát? 8o prostě si řekni o vyšší plat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
15.1.23 08:37

@RuzickovaJana nevím, než denně jezdit 100 km ta a zpět, tak se přestěhuju…
Kolik hodin denně bys byla na cestě?

• Citovat
  • Upravit
15332
15.1.23 08:40

Ja dojizdim do Německa a šla jsem za sefem, vychazi mi to na 4 plne nádrže. Ale nejdrive jsem mu musela ukazat, ze umim a že bych jim chyběla :mrgreen: Přinesu mu dva doklady a dva mi proplatí. Dojizdim hodinu tam a hodinu zpět. Ale po rozvodu tady v ČR pronajmu byt a pujdu bydlet s dětmi do Německa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8568
15.1.23 08:52
@Divná Bára píše:
Paní řeši nákladné cestování a ty ji poradíš stěhování. Umíš počítat?

Pokud je to práce, kterou chce dělat a nechce se ji vzdát, tak mi stěhování přijde taky jako lepší možnost než řešit náklady na dopravu + cesta tam a zpět (čas navíc). Nevidím na této radě nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
15.1.23 08:58
@izabe píše:
Pokud je to práce, kterou chce dělat a nechce se ji vzdát, tak mi stěhování přijde taky jako lepší možnost než řešit náklady na dopravu + cesta tam a zpět (čas navíc). Nevidím na této radě nic špatného.

A co když ji ve zkušební době vylejou? Bude se stěhovat zpět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8568
15.1.23 09:02
@NiKina píše:
A co když ji ve zkušební době vylejou? Bude se stěhovat zpět…

Tak samozřejmě se může přestěhovat až po zkušebce :mrgreen: (pokud to jsou klasické 3 měsíce, to dojíždění se dá ještě zvladnout, ale ne pořád). Taky záleží kde by to bylo a jaké jsou možnosti, může si najít jinou práci v daném městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat