Pro kočičí znalce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.12.22 16:05

Pro kočičí znalce

Ahoj všem, kdo mají rádi kočky :) Už nějakou dobu uvažuju, že svému kocourkovi pořídím nějakého dalšího kočičího kamaráda a parťáka, aby mu nebylo doma smutno, když jsem v práci. Přemýšlím o kočičce/kočičákovi z útulku, v tom mám celkem jasno. Ale čeho se bojím, je to, aby můj současný kocourek neměl pocit, že se k nám vplížil vetřelec. Aby se nebál, že ho chci vyměnit, že jsem si přivedla nového, nebo tak něco. Kocourovi budou dva roky, mám ho od kotěte. Je velmi kontaktní a mazlící, zvyklý spát se mnou v posteli, náš vztah je hodně blízký. Proto ty obavy. Máte někdo zkušenost s podobnou kočičí situací? Děkuji předem za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21895
28.12.22 16:31

Uprimne bych se bala, aby kocka z utulku domu nedotahla nemoci, FIP, FIV, FeLV…
Kote jsem porizovala k dvouletemu kocourovi, za dva dny byli kamosi, vetsinou to trva dele, ale zvyknou si. Az na vyjimky, samozrejme. Oba kocouri ale z PP a testovaneho chovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
28.12.22 16:34
@Eemii píše:
Kote jsem porizovala k dvouletemu kocourovi, za dva dny byli kamosi, vetsinou to trva dele, ale zvyknou si. Az na vyjimky, samozrejme. Oba kocouri ale z PP a testovaneho chovu.

U nás útulek i depozitum testuje kočičky na tyto choroby. Těchto nemocí bych se nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.12.22 16:34
@Eemii píše:
Kote jsem porizovala k dvouletemu kocourovi, za dva dny byli kamosi, vetsinou to trva dele, ale zvyknou si. Az na vyjimky, samozrejme. Oba kocouri ale z PP a testovaneho chovu.

Kočky v útulku jsou testovaný a pod veterinární kontrolou. Mimochodem, letos jsem musela dát pryč kotě, protože se ho náš kocour pokoušel zabít. Bez legrace.

• Citovat
  • Upravit
14376
28.12.22 16:35
@Anonymní píše:
Ahoj všem, kdo mají rádi kočky :) Už nějakou dobu uvažuju, že svému kocourkovi pořídím nějakého dalšího kočičího kamaráda a parťáka, aby mu nebylo doma smutno, když jsem v práci. Přemýšlím o kočičce/kočičákovi z útulku, v tom mám celkem jasno. Ale čeho se bojím, je to, aby můj současný kocourek neměl pocit, že se k nám vplížil vetřelec. Aby se nebál, že ho chci vyměnit, že jsem si přivedla nového, nebo tak něco. Kocourovi budou dva roky, mám ho od kotěte. Je velmi kontaktní a mazlící, zvyklý spát se mnou v posteli, náš vztah je hodně blízký. Proto ty obavy. Máte někdo zkušenost s podobnou kočičí situací? Děkuji předem za odpovědi.

Jasně, že bude ze začátku na nervy, kočka je teritoriální zvíře a vstoupí mu tam vetřelec. O tebe půjde, ať věříš či ne, až v druhé řadě. Kotě bych mu pořídila. Ale už jsem i zažila, že se s novou kočkou ostatní prostě nesnesly. Po čase se ale ignorovaly. Jen to nebyl ten parťák. Jenže těch původních tam bylo víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.12.22 16:36
@Anonymní píše:

Existuje sprej, kterým nastříkáš obě kočky a ony si pak voní stejně, dřív se vezmou za vlastní. Pořiď spíš kočku než kocoura.

• Citovat
  • Upravit
56505
28.12.22 16:37

Také jsme ke kocourkovi pořídili kočičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1560
28.12.22 16:41
@Janli píše:
Existuje sprej, kterým nastříkáš obě kočky a ony si pak voní stejně, dřív se vezmou za vlastní. Pořiď spíš kočku než kocoura.

Jak se prosim ten sprej jmenuje???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76102
28.12.22 16:41
@Eemii píše:

kočky z útulku jsou samozřejmě testované a očkované na všechny nemoci, které uvádíš - jak jinak by útulek mohl fungovat?
každý nově příchozí je testovaný a v karanténě, všechny kočky průběžně se očkují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76102
28.12.22 16:43
@Anonymní píše:

to jestli budou nebo nebudou kamarádi, to dopředu nepoznáš - někdy se to podaří, někdy ne,
a tady ti radí kočičku - já mám spíš zkušenost, že velký kocour byl kámoš s malým kocourkem - a beztak je to trochu jedno, to nové zvíře samozřejmě přece dáš snad vykastrovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
28.12.22 16:58

Pokud chci kočku „jenom“ jako mazlíčka, je podle mě útulek mnohem lepší, než koupě za drahý peníz zvířete mnohokrát pochybného původu. Já mám doma celkem 3 kočky, různě staré, jednu z ulice, jednu darovanou a jednu z útulku. Záruka, že spolu vícero koček bude vycházet je jenom tehdy, pokud spolu vyrůstají od narození a i tak to není 100%. Velká část koček spolu „jen“ sdílí domácnost a majitele, ale nějaký blízký vztah mezi sebou nemají…Je důležité každé poskytnout její vlastní prostor, koutek, kam si může zalézt a být o samotě, když si navzájem narušují teritorium, může z toho být problém (rvačky, značkování, agrese atd.). Každá by měla mít svůj pelech/místo na spaní a misku s jídlem a vodou, např. u nás má nejstarší (kočičí senior 12 let) pelech v ložnici, kam ostatní kočky skoro nechodí, prostřední v obýváku vedle kamen a nejmladší spí pod jídelním stolem na židli nebo na koberci. Kočky jinak netrpí samotou tolik, jako psi, velkou část dne prospí, nicméně určitě není od věci mazlíčkovi pořídit kamaráda. Je však třeba kočkám zajistit vlastní prostor a soukromí, kam si mohou zalézt a v klidu odpočívat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
28.12.22 18:42

U nás si nesedli, starší kocour / malá kočička. Vypadalo to ze začátku fajn, hráli si, byli parťáci. Ale jak trošku povyrostla, začala být hodně majetnická a žarlivá, agresivní. Na kocoura byla velmi zlá, ubližovala mu a byl od ní aj pokousaný. Veterinář doporučil dát pryč, protože kocour tím hodně trpěl, kočičku si brala kamarádka. Kocour okamžitý obrat zase k dobrému. Ne vždy se to bohužel podaří, aby se zvířata bez potíží sehrála.

• Citovat
  • Upravit
75452
28.12.22 18:50
@Janli píše:
Kočky v útulku jsou testovaný a pod veterinární kontrolou. Mimochodem, letos jsem musela dát pryč kotě, protože se ho náš kocour pokoušel zabít. Bez legrace.

Ty jo, a přitom Vaše kočky musí být na kolektiv zvyklé, ne? :think:
Pamatuju si, že máš doma v podstatě útulek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.12.22 11:17
@sirikit píše:
Ty jo, a přitom Vaše kočky musí být na kolektiv zvyklé, ne? :think:
Pamatuju si, že máš doma v podstatě útulek.

S ostatníma kočkama je v pohodě, ale tohle kotě ho něčím iritovalo, možná ho považoval spíš za myš. Museli jsme je od sebe separovat a kotěti najít jiný domov. To by to dobře nedopadlo. Stalo se mi to poprvé.

• Citovat
  • Upravit
2512
29.12.22 14:44

To ti nikdo dopredu nerekne, jak se kocour k novemu clenovi zachova. Kocky jsou osobnsti a nemusi si navzajem sednout.
My mame 4 a nejstarsi kocour i po dvou letech dva mladsi nemusi a jen je toleruje… a nepomohlo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!