Jak se učit ruštinu, když už něco umím? Nevím, kde začít.

3
19.1.26 00:45

Pro učitelky ruštiny

Dobrý den, chtěl bych se naučit rusky, azbuku už umím, i ji číst, ale nejsem si úplně jistý, kde začít. Informace mám vyhledané, ale je toho na mě trochu moc a bylo by super mít nějaký jasný plán, nejlépe potvrzený lidmi, co rusky už umí :D Rád bych se zeptal jak byste se vy začly učit ruštinu od nuly, když už ji teď umíte? Děkuji :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65273
19.1.26 05:46

Najít si kurz, jestli ještě probíhají, nebo soukromého učitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
19.1.26 07:31

Jako jakýkoliv jiný jazyk snad, ne? Ruština není v ničem unikátní, aby vyžadovala extra přístup. Kurz nebo soukromý lektor.

Ale o nováčcích zakládajících prvním příspěvkem téma mimo zaměření webu si myslím svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5027
19.1.26 08:11

Sleduj filmy, seriály, zprávy… Tím, že je to slovanský jazyk, tak časem si hodně slov a frází odposloucháš. Pokud máš možnost, komunikuj s rodilými mluvčími nebo někým kdo rusky mluví na velmi dobré úrovni. Potom je fajn i číst jednoduchou četbu. A samozřejmě slovíčka. Gramatika taky, ale ta není nijak složitá. Jde hlavně o ten základ, potom už se jen nabalují nová a nová slova. Jde to poměrně rychle. :kytka: Studovala jsem ruštinu dlouho, i na VŠ (tlumočník), v podstatě mluvím rusky každý den a za sebe můžu říct, že to není složitý jazyk. Na rozdíl od angličtiny, kterou do dnes moc neovládám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
19.1.26 08:47
@Mujalani píše: Více

Mluvit, mluvit, mluvit :-)

Já takto využívám všechny možné situace, když jsem častěji jezdila Boltem, tak jsem slušně zjistila odkud daný je a už to jelo :-) S uklízečkou v domě mluvím taky rusky, ona česky s přízvukem, chvíli taky rusky heh, žije tu víc jak 20 let a je z UA, ale nevadí jí to.
Na návštěvě u pani z Kazachstánu…

Doporučuji např. doucim.cz, skupinové kurzy se u Rj už roky neotvírají a ty v Aj byly vlastně na nic. Všude se jelo podle jedné učebnice, tři týdny jedno téma třeba o duchách a pak člověk zapomínal základní slova a tak celkově ztracený čas.

Držím palec v učení krásného, ale bohužel díky situaci, dost často neoblíbeného jazyka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
19.1.26 13:27

Děkuji za odpovědi c: Myslel jsem právě bez pomoci kurzů nebo soukromých učitelů, z brigády bych to teď asi nezaplatil. Hlavně třeba angličtinu umím a tu jsem se doma naučil sám, ale už si nevzpomínám jak :poblion: Tak spíš asi na jaká témata se mám prosím zprvu zaměřit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5027
19.1.26 13:51
@Mujalani píše: Více

Myslím, že to zvládneš i jako samouk. :palec: Začala bych takovými základy jako ve všech jazycích (umět hovořit o sobě a své rodině, počítat, barvy, zvířata, život ve městě, na vesnici, zaměstnání, doprava, nemocnice, škola, počasí, potraviny…). A pouštět si filmy, kdyż bude možnost tak třeba na internetu najít někoho na dopisování, telefonování… :kytka: Ono to půjde. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
19.1.26 13:56

Děkuji! Tak teď mám témat na týdny dopředu :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie