Jak se učit ruštinu, když už něco umím? Nevím, kde začít.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pro učitelky ruštiny
Dobrý den, chtěl bych se naučit rusky, azbuku už umím, i ji číst, ale nejsem si úplně jistý, kde začít. Informace mám vyhledané, ale je toho na mě trochu moc a bylo by super mít nějaký jasný plán, nejlépe potvrzený lidmi, co rusky už umí
Rád bych se zeptal jak byste se vy začly učit ruštinu od nuly, když už ji teď umíte? Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Najít si kurz, jestli ještě probíhají, nebo soukromého učitele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako jakýkoliv jiný jazyk snad, ne? Ruština není v ničem unikátní, aby vyžadovala extra přístup. Kurz nebo soukromý lektor.
Ale o nováčcích zakládajících prvním příspěvkem téma mimo zaměření webu si myslím svoje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sleduj filmy, seriály, zprávy… Tím, že je to slovanský jazyk, tak časem si hodně slov a frází odposloucháš. Pokud máš možnost, komunikuj s rodilými mluvčími nebo někým kdo rusky mluví na velmi dobré úrovni. Potom je fajn i číst jednoduchou četbu. A samozřejmě slovíčka. Gramatika taky, ale ta není nijak složitá. Jde hlavně o ten základ, potom už se jen nabalují nová a nová slova. Jde to poměrně rychle.
Studovala jsem ruštinu dlouho, i na VŠ (tlumočník), v podstatě mluvím rusky každý den a za sebe můžu říct, že to není složitý jazyk. Na rozdíl od angličtiny, kterou do dnes moc neovládám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mujalani píše: Více
Mluvit, mluvit, mluvit ![]()
Já takto využívám všechny možné situace, když jsem častěji jezdila Boltem, tak jsem slušně zjistila odkud daný je a už to jelo
S uklízečkou v domě mluvím taky rusky, ona česky s přízvukem, chvíli taky rusky heh, žije tu víc jak 20 let a je z UA, ale nevadí jí to.
Na návštěvě u pani z Kazachstánu…
Doporučuji např. doucim.cz, skupinové kurzy se u Rj už roky neotvírají a ty v Aj byly vlastně na nic. Všude se jelo podle jedné učebnice, tři týdny jedno téma třeba o duchách a pak člověk zapomínal základní slova a tak celkově ztracený čas.
Držím palec v učení krásného, ale bohužel díky situaci, dost často neoblíbeného jazyka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za odpovědi c: Myslel jsem právě bez pomoci kurzů nebo soukromých učitelů, z brigády bych to teď asi nezaplatil. Hlavně třeba angličtinu umím a tu jsem se doma naučil sám, ale už si nevzpomínám jak
Tak spíš asi na jaká témata se mám prosím zprvu zaměřit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mujalani píše: Více
Myslím, že to zvládneš i jako samouk.
Začala bych takovými základy jako ve všech jazycích (umět hovořit o sobě a své rodině, počítat, barvy, zvířata, život ve městě, na vesnici, zaměstnání, doprava, nemocnice, škola, počasí, potraviny…). A pouštět si filmy, kdyż bude možnost tak třeba na internetu najít někoho na dopisování, telefonování…
Ono to půjde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit