Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
JJ, to jsem měla taky a vpo nocích uklízela, vyklízela a šůrovala. Malá pak byla nespavá a vlastně je dodnes! Ale spát jsem prostě nemohla, nšlo to! Fakt asi příprava
![]()
přidávám se k vám,už finišuji,příští týdenzačínám 37tt,ale můžu vám řícxt,že nespím od začátku těhu,myslela jsem si,že mě to přejde,a pak se vyspím ve 2.trimestru,ale chyba lávky,a teď už to nekomentuji,neusnu dřív,jak po p§lnoci,a to si dáchnu na 20 min,a pak se budím po 20 min,či nespím vůbec až do 5 do rána,a pak někdy usnu a spím tak do 9 h,
no hrůza
je to moje 3.těhu,ale nejstrašnější
a to jsem vyzkoušela úplně všechyn rady,a nic,ať se celý den flákám,nebo dělám gebnerální úklid,nebo jsem po návštěvách,či procházkách,prostě odpočatá či unavená,stále stejně nespím ![]()
a kdyžsi pomyslím,že po porodu se taky nevyspím,no potěš koště ![]()
Mám se spaním taky ohromné problémy, dřív než ve 4 ráno prostě nezaberu a to si jdu lehnout třeba ve 23 hodin a v 8 vstávám do práce, takže se divím, že jsem ještě nezkolabovala, tento stav trvá už mnoho týdnů… nepomáhá meduňka, teplé mléko s medem, zvlhčovač vzduchu, větrat, málo pod hlavou, moc pod hlavou, nic, nic, nic ![]()
Já jsem byla, ale zapla jsem noťas až v pět. Ráno jsem zadělala na kynutý buchty pro miláčka. Já to mám tak, že večer jsem od 11 tuhá a pak se pravidelně (až na výjimky) budím mezi 3-4 hodinou a pak už neusnu. Přepadne mě spánek většinou dopolko, ale to už si lehnout nejdu. No aspoň si všechno udělám a pak můžu netit ![]()
Koukám, že ta 3-4 je nějaká prokletá
já jsem, ale vždycky líná zapínat noťase ![]()
modelis píše:
Je tu někdo vzhůru???
jee, ja taky byla. hruza
. v 5 jsem sla delat manzelovi a dceri svacu.
Ahoj, já to mám podobně. Na začátku těhu jsem nemohla spávat, protože co hoďku jsem musela na záchod čůrat. A když mě namžel vzbudil ráno v 5, když šel do práce. Tak jsem pak už neusnula. Většinou jsem se přesunula do obyváku, kde jsem u kazeťáku nebo televize zase usnula. Ale spala jsem pak až do 10. Ještě že jsem nemusela do práce. Pak přišel druhý trimest. Paráda, spala bych pořád, v noci i ve dne. Připadala jsem si jak medvěd při zimním spánku. Jak pak rostli bříško, tak jsem se musela naučit spát na boku a tádech, což bylo náročné a často jsem se budila. Teď ke konci těhu (jsem 31.tt) už spát zase nemohu. Sice zatím nemusím běhat pořád na záchod, ale malá se co dvě hoďky probouzí a vrtí. Tak musím mněnit polohy při spaní. Když mě namžel v 5 vzbudí, když jde do práce, tak ještě usnu. Ale chrupkám pak až do 10. Přes den pak dobrý. Jen mezi 5 a 6 odpoledne mám většinou spánkovou krizi. Ale když neusnu, tak pak noc dobrý. Když usnu, tak blbý, nespím pak půl noci. Když mě manžel probudí později, až kolem 7, tak pak už většinou neusnu a jsem pak protivná a ospalá celý den. Když je víkend a nejde do práce, tak spím většinou vcelku dobře, ale spím jen od 1 do 8. Mám většinou problém večer usnout. Ale mám v záloze sedačku v obyváku, kde mohu dospat.
Sem zvědavá na úplný konec těhu. Ještě se mi spí blbě proto, že mě bolí záda a kyčle. N evždy se manžel uvolní a namasýruje mi krční páteř. Pak je to lepší.
Zase vzhůru, ale včera jsem se trochu vyspala, vzbudila jsem se 20.30 a o půlnoci zas zalehla, ale od tří jsem vzhůru a nic mě nenapadá co dělat, protože je mi strašně zle, jsem zjistila, že za 4 dny šly 3kg důle …
Ale včera jsem si koupila lízátka tak uvidím…
Ale můj musí chodit na jídlo ke svým rodičům, já nevařím, mě ty pachy dělají strašně zle, ale přitom bych si něco dala, ach jo ![]()
ahoj nespavky,
tak jádnes usnula až v 5 ráno,a spala do 10h,je zajímavé,co všechno těhule vydrží,že
ale já už finišuji,tak se snad aspoň po porodu vyspím
holky,přeji vám lepší noci,aspoň z polovic spací,prtotože já fakt bdím celé těhu ![]()
Ahoj, já na začátku těhu taky nevařila až do 15.tt Bylo mi z chystaného jídloa blbě. A abych nehubla (no zhodila jsem 5 kilo), tak mi mamka dávala do mističky obědy. A manžel mi vždycky ráno, než šel do práce nachystal na talíř snídani a udělal čaj (většinou jsem jedla buchtu). Od 15.tt už vpohodě. Tenkrát stačilo pootevřít ledničku a bylo mi šoufl. Ani jsem nemohla uklízet a vynášet odpadky. I s čištěním zubů jsem byla na štíru. Pasta byla horor. Teď už dobrý. Jen když předržím hlad, tak mi je trochu šoufl. Proto nosím pořád při sobě tatranku nebo brumíka i teď.
Jinak s tím spaním se to u mě teď trošičku zlepšilo. Spím už lépe i v noci. Ale nějak na mě padá deprese. Pořád se cítím osaměle. Ani tulení k manželovi nezabírá. Asi hormony. Snad to přejde. Takto jít spát nemohu jinak budu mít blbé sny.
JJ to znam, nemuzu usnout povede se to az k pulnoci, pak me vzbudi kazdy zvuk, kdyz usnu vzbudim se s tim ze letim na zachod. jo a nejlepsi je si sednou a dostat kopanec ze to vyrazi dech
![]()
Ahojky. Jsem ráda, že nejsem sama kdo má problémy se spaním. Co jsem chodila do práce bylo vše ok, ale od konce roku jsem doma a je to marný. Jak píšete od 2 vzhůru a když v 5 zaberu je to úspěch. Záchod navštěvuju jen 2× za noc.
Celé těhotenství bylo v pohodě až teď poslední trimestr si to užívám se vším všudy. ![]()
Tak mě malej kope vždy když se rozhodnu jít spát, takže hodinka až dvě převalování z boku na bok
Pak konečně zaberu a okolo půlnoci musím zoufale na malou, ale to už pak většinou neusnu, páč manža chrápe a pak zas čůrání a tak furt dokola
No okolo čtvrté ráno nevydržím a jdu spát na gauč a v sedm budíček do práce - takhle to mám cca od 21.tt a teď jsem 28.tt, takže mě ještě dost probdělých nocí čeká ![]()