Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky mam prosbicku nevite nektera jestli je to nebezpecne se nechat ockovat proti zloutence a brisnimu tyfu v tehotenstvi?Nechala jsem se naockovat a ani jsem nevedela,ze jsem tehu a ted mam vazne strach
Ahoj, mě očkovali proti tetanu (2×), dr říkala, že těhu nevadí. Ale radši si zavolej, páč ten tyfus nevím nevím…
To ti tu nikdo asi neporadí. To někam cestuješ?
Já bych to řešila někde u doktora.
Osobně jsem nechtěla v těhu ani paralen, natož očkování. ![]()
Já bych nestresovala, na začátku těhu jsem se nechala očkovat proti chřipce (taky jsem ještě nevěděla, že jsem v tom), a doktorka mi říkala, že každé očkování a nemoc, kterou maminka v těhotenství prodělá, miminku zvyšuje obranyschopnost…
ta chripka bude asi ok, ja se ted dozvedela, ze v tehu mam ockovani proti chripce zdarma, tak to prece memuze mit zadny negativni vliv ![]()
Ale ten tyfus? Radeji nekam zavolej a informuj se. blby je, ze uz s tim stejne nic neudelas.
Zavolej si do centra cestovní a tropické medicíny, tam ti odborně poradí.
Chřipku bych si teda nenechala ani zdarma. Loni, jak se vyhrožovalo s tou prasečí, tak mi volala sestra z Německa, jestli o tom uvažujem(já byla těhu), tak ať na to honem zapomenem, že jí před tím doktorka varovala. Já to nechtěla, jsem proti lékům v těhu, natož dělat někomu pokusnýho králíka, jakej to bude mít účinek na dítě.
Kde bereš tu jistotu, že když ti to dají zadarmo, že je to bezpečné? Jako, že ti to dává lékař a ti jsou neomylní? Letošní vakcíny automaticky obsahují proti kmenům prasečí chřipky. Proč se mám proti tomu nechat očkovat, když loni tvrdili, že kdo chytil chřipku, že byla prasečí
My jí měli všichni a žijem, tak snad tam je už nějaká imunita. ![]()
…chtěla jsem se nechat očkovat na žloutenku ( celkem 3 dávky )…jednu jsem absolovala a další už ně, neboť jsem byla těhotná a nechtěli mi to píchnout… ![]()
PeBa píše:
Chřipku bych si teda nenechala ani zdarma. Loni, jak se vyhrožovalo s tou prasečí, tak mi volala sestra z Německa, jestli o tom uvažujem(já byla těhu), tak ať na to honem zapomenem, že jí před tím doktorka varovala. Já to nechtěla, jsem proti lékům v těhu, natož dělat někomu pokusnýho králíka, jakej to bude mít účinek na dítě.Kde bereš tu jistotu, že když ti to dají zadarmo, že je to bezpečné? Jako, že ti to dává lékař a ti jsou neomylní? Letošní vakcíny automaticky obsahují proti kmenům prasečí chřipky. Proč se mám proti tomu nechat očkovat, když loni tvrdili, že kdo chytil chřipku, že byla prasečí
My jí měli všichni a žijem, tak snad tam je už nějaká imunita.
ale me nejde o to, ze je to zadarmo. ja jen predpokladam, ze pokud je to nastaveno tak, ze tehotne maji ockovani zdrama, tak se nekdo prece musel zabyvat tim, jestli je ockovani pro tehotne vhodne. ![]()
Andruskaa: Jakékoli očkování v těhu, krom prověřeného tetanu, je v těhotenství neprozkoumané a nikdo neví, co se stane, těhotné se zásadně neočkují. Pokud jsi byla na začátku těhu, bude to buď a nebo, buď těhu přežije a mělo by být ok, nebo očkovací látka plod poškodila a potratíš.
(konzultovala jsem očkování s člověkem, co vyvíjí očkování a léky, včetně teratologických testů - embryolog a genetik, když loni harašili s tím nesmyslným povinný očkováním proti prasečí chřipce u těhulí)
@Andruskaa jak jsi dopadla? Vim ze uz je to staré tema ale prosim mam ten samy problem a potřebuji uklidnit. Dnes rano jsem byla naockovana proti brisnimu tyfu a hned potom zjistila ze jsem těhotná. To znamená jsem cca 3.-4tt. U tebe to očkováni melo nejaky negativní dopad na miminko? Omlouvám se za anonymitu ale nechci aby nekdo věděl ze jsem těhotná. Mam hrozny strach
![]()