Očkování v těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
60
22.1.11 06:53

ockovani tehotenstvi

Ahoj holky mam prosbicku nevite nektera jestli je to nebezpecne se nechat ockovat proti zloutence a brisnimu tyfu v tehotenstvi?Nechala jsem se naockovat a ani jsem nevedela,ze jsem tehu a ted mam vazne strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1587
22.1.11 08:13

Ahoj, mě očkovali proti tetanu (2×), dr říkala, že těhu nevadí. Ale radši si zavolej, páč ten tyfus nevím nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
22.1.11 08:14

To ti tu nikdo asi neporadí. To někam cestuješ?
Já bych to řešila někde u doktora.
Osobně jsem nechtěla v těhu ani paralen, natož očkování. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
22.1.11 09:38

Já bych nestresovala, na začátku těhu jsem se nechala očkovat proti chřipce (taky jsem ještě nevěděla, že jsem v tom), a doktorka mi říkala, že každé očkování a nemoc, kterou maminka v těhotenství prodělá, miminku zvyšuje obranyschopnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
22.1.11 10:06

ta chripka bude asi ok, ja se ted dozvedela, ze v tehu mam ockovani proti chripce zdarma, tak to prece memuze mit zadny negativni vliv :nevim:
Ale ten tyfus? Radeji nekam zavolej a informuj se. blby je, ze uz s tim stejne nic neudelas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
22.1.11 10:31

Zavolej si do centra cestovní a tropické medicíny, tam ti odborně poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
22.1.11 11:56

Chřipku bych si teda nenechala ani zdarma. Loni, jak se vyhrožovalo s tou prasečí, tak mi volala sestra z Německa, jestli o tom uvažujem(já byla těhu), tak ať na to honem zapomenem, že jí před tím doktorka varovala. Já to nechtěla, jsem proti lékům v těhu, natož dělat někomu pokusnýho králíka, jakej to bude mít účinek na dítě.
:think: Kde bereš tu jistotu, že když ti to dají zadarmo, že je to bezpečné? Jako, že ti to dává lékař a ti jsou neomylní? Letošní vakcíny automaticky obsahují proti kmenům prasečí chřipky. Proč se mám proti tomu nechat očkovat, když loni tvrdili, že kdo chytil chřipku, že byla prasečí :nevim: My jí měli všichni a žijem, tak snad tam je už nějaká imunita. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
22.1.11 13:08

…chtěla jsem se nechat očkovat na žloutenku ( celkem 3 dávky )…jednu jsem absolovala a další už ně, neboť jsem byla těhotná a nechtěli mi to píchnout… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
22.1.11 17:10
PeBa píše:
Chřipku bych si teda nenechala ani zdarma. Loni, jak se vyhrožovalo s tou prasečí, tak mi volala sestra z Německa, jestli o tom uvažujem(já byla těhu), tak ať na to honem zapomenem, že jí před tím doktorka varovala. Já to nechtěla, jsem proti lékům v těhu, natož dělat někomu pokusnýho králíka, jakej to bude mít účinek na dítě. :think: Kde bereš tu jistotu, že když ti to dají zadarmo, že je to bezpečné? Jako, že ti to dává lékař a ti jsou neomylní? Letošní vakcíny automaticky obsahují proti kmenům prasečí chřipky. Proč se mám proti tomu nechat očkovat, když loni tvrdili, že kdo chytil chřipku, že byla prasečí :nevim: My jí měli všichni a žijem, tak snad tam je už nějaká imunita. :wink:

ale me nejde o to, ze je to zadarmo. ja jen predpokladam, ze pokud je to nastaveno tak, ze tehotne maji ockovani zdrama, tak se nekdo prece musel zabyvat tim, jestli je ockovani pro tehotne vhodne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
23.1.11 10:58

Andruskaa: Jakékoli očkování v těhu, krom prověřeného tetanu, je v těhotenství neprozkoumané a nikdo neví, co se stane, těhotné se zásadně neočkují. Pokud jsi byla na začátku těhu, bude to buď a nebo, buď těhu přežije a mělo by být ok, nebo očkovací látka plod poškodila a potratíš.
(konzultovala jsem očkování s člověkem, co vyvíjí očkování a léky, včetně teratologických testů - embryolog a genetik, když loni harašili s tím nesmyslným povinný očkováním proti prasečí chřipce u těhulí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.16 13:50

@Andruskaa jak jsi dopadla? Vim ze uz je to staré tema ale prosim mam ten samy problem a potřebuji uklidnit. Dnes rano jsem byla naockovana proti brisnimu tyfu a hned potom zjistila ze jsem těhotná. To znamená jsem cca 3.-4tt. U tebe to očkováni melo nejaky negativní dopad na miminko? Omlouvám se za anonymitu ale nechci aby nekdo věděl ze jsem těhotná. Mam hrozny strach :( :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky