Nechat si mimi navzdory nesouhlasu rodiny?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
21.1.11 16:33

Miminko..sama proti všem..

Ahojda všem milým osůbkám,
jelikož jsem už vážně zoufalá, nevěděla jsem, kam jinam se uchýlit..Proto se předem omlouvám, že tady vůbec obtěžuji..Je mi 20let a včera jsem zjistila, že jsem těhotná..byl to pořádný šok, vzhledem k tomu,že už rok beru antikoncepci..jednalo se o zběžný krevní test i na hcg, jelikož jsem začala mít mdloby a nikdo nemohl zjisti příčinu..těhotenství jsem razantně vylučovala..nicméně..je tu..S přítelem jsme prodebatovali snad celou noc, je toho názoru, že ví, že by to bylo hodně těžké, ale chtěl by si miminko nechat, už proto, že to zřejmě bude velký bojovník, který porazil i antiko.:)..Vůbec bych se nebála toho mít s ním dítě, finančně jsem si jistá, že by nás zabezpečil a lepšího tatínka si ani nenakreslím:)..nicméně..k jádru věci..hned po tom, co mi včera tuto novinu oznámili jsem to pověděla mámě, hned mě začala posílat na jakési injekce, které jsou jako potrat či čo..večer se trochu opila a mě i přítele přesvědčovala, že si to máme nechat..i díky ní nás to tak nakoplo..ovšem dnes, vím, že je to ošklivý, ale nemohla jsem z ní dostat ani slovo a tak moc jsem si potřebovala promluvit..tak jsem jí koukla do sms, jelikož celý den jen smskovala..vím, neměla jsem to dělat a po tom,co jsem se dočetla, jsem si ještě víc jistá..Psala otčínovi o tom, že strašně nechce, abych si to nechala, že nechce být babička a že my jsme jí řekli, že to chceme(nikdo se zatím nijak nevyjádřil) a že ji neposloucháme..otčím do toho dodal, že jsem nezodpovědný parchant či podobně..a já jsem teď hodně na vážkách..pokud by to bylo jen na příteli a na mě..tak ano..ale nějaký rok, rok a půl max. bychom ještě museli žít i nadále u mých rodičů..a nevím, jestli bych i dovedla žít s tím, že jsem všechny zklamala, že všichni věřili, že budu cestovat, jak jsem si plánovala(což si plánuji i nadále,možná to zní naivně, ale věřím, že až by miminko trochu odrostlo, už by všechno nějak šlo)..prostě..nevím, jestli zvládnu to rozhodnutí si dítě nechat navzdory tomu, že vím, že s tím zřejmě nikdo nesouhlasí a já budu zavalená výčitkami a přetvářkou..omlouvám se, že je to tak dlouhý..jsem toho plná..ani nevím, co vlastně potřebuji za radu..snad jen alespoň něco, co by mi trochu zvedlo náladu:) že i ve dvaceti se to zvládnout dá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17565
21.1.11 16:41

neboj, ve dvaceti se to zvladnout da a neboj, mamka se s tim behem par dnu nebo tydnu vyrovna a jak se bude tesit…;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
21.1.11 16:44

Neblázni a nech si ho :-) když ho oba s přítelem chcete, tak není co řešit, na rodiče se vybodni, než se narodí, tak změní názor (tak na 95%)…
A co přítelovo rodiče? Jak se na to dívají oni? Nemohli byste být u nich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
21.1.11 16:45

cczzz prosim te me je 20 a uz mám půlroční mimčo, když zjistila mati ze bude ve 38 babičkou tak malem zkolabovala a byla nastvana ze jsme spolu az do porodu nemluvili, co uvidela poprve malyho tak je cela poprdena a kdyz ma moznost tak je u nas a muchla se s nim az mu lezou oci z dulku, neboj to prijde!!! a jestli to ve 20 zvladne?? nemysli si ze 30 lety maminky to zvladaj lip.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
21.1.11 16:47

Myslim, ze ve 20ti neni nijak brzy a zvladnout se to da.
Pokud jste s pritelem presvedceni, ze miminko chcete, tak do toho! Nenechte se nikym odradit. Vy budete rodice a nikdo jiny nema pravo o tom drobeckovi rozhodovat!!
Tezko rict, jestli se s tim Tvoje mama srovna :nevim: Ale ten drobecek, co je v Tobe vsechno vynahradi :-D
A jeste jedna vec - je dost mozne, ze az byste jednou dostali od rodicu „povoleni“ na miminko, tak by to nemuselo jit.

Preji krasne tehulkovani :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114

Nikolkas:Pokud ste s přítelem naznali že mimi ano tak proč néé.A neboj u mamky se to obrátí a za par dní možná i týdnů se sama bude ptát na mimi-těšit se :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109

taky bych nevahala ani minutu a miminko si nechala, zvlast kdyz mas tak fajn pritele, ktery je pripraven se postarat. nasi tenkrat taky vysilovali a dneska jsou pos…y z vnucky. taky jsem ji mela ve 20.
:-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
21.1.11 16:48

je to tezky,chapu te,sama jsem timto prosla,rodina byla proti,ale uvedom si ze zalezi jen na tobe a tatinkovi tveho mimiska:)ja mam dvacwetri let,mam dva prtave kluky,a rozhodNE BYCH NEMENILA..tak straSNE MOC JE MILUJUUUU…NENECHEJ SI TO ROZMLUVIT pokud mimiska chcete tak do toho bezte,treba si casem najdete podnajem,vzdyt na to mate devet mesicu…takze udelej tak jak veli srdicko,a mamka se stim jiste brzycko vyrovna,hned jak bude mimksek venku,a kdyz ne tak at si trhne nohou:)budes mit tatinka amimiska:)drzim paleckyyyyyyyyyyyyy tobe i tatinkovi pevne nervy:) :hug:

• Citovat
  • Upravit
2639
21.1.11 16:52

Dítě je ten největší dar. Ikdyž máš teď asi velké problémy a jsi zvýšeně citlivá (jak to v těhotenství bývá), pokud ty i přítel miminko chcete, tak to určitě zvládnete. A babička??? :-D Má ted z toho taky strach, ale uvidíš, že pak bude jen ráda…jako všechny babičky. Už ti přece není 15, aby to byla taková pohroma,ne? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
21.1.11 16:55

ahojky, když se už takhle zadařilo, tak bych si miminko určitě nechala. maminka to zvládne a za chvilku se bude moc těšit. víš, když vidím, jaká spousta holek má problémy otěhotnět, řeší opakované potraty atd. fakt by se mohlo stát, že později, až by byla ta správná doba, by to nakonec nešlo… dej mamince čas, ať to vstřebá. určitě je teď plná emocí a neumí si s nimi poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
21.1.11 16:56

Ahoj. Já jsem něco v podobným. S manželem jsem chodila asi rok a půl a potom jsem otěhotněla. Moje mamka z toho byla opravdu hodně špatná a tvrdě si stála za tím, že prostě půjdu na přerušení. No, hádek bylo opravdu hodně ale já jsem to ustála.Manža byl spolehlivej já, sice chodila ještě do školy(taky mi bylo 20) a nevydělávala si,ale on jo a byt jsem měla zase já(v tu dobu byl pronajatý),
No, hodně dlouho trvalo, než se mamka dala dokupy s faktem, že bude babička.Ještě před porodem mi řekla, že bude babička na prd, protože má fakanů plný zuby z práce(byla učitelka) a na toho mého nebude mít náladu. No, nic jsem ji nenutila a nechala vše osudu. Když se dcera narodila, tak se vše úplně otočilo. Začala lítat, nakupovat a prostě se hrozně zajímala a starala(NĚKDY FAKT AŽ MOC).Takže podle mého nekoukej moc na ostatní. Pokud s přítelem cítíte, že by se mimčo narodit mělo, tak mu tu možnost dejte a k tomu pokud víš, že přítel je opravdu ten pravý-tak neřeš. Myslím, že se reakce mamky změní tak jako u ty mé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
21.1.11 16:56

já taky otěhotněla ve 20. :kytka: a dnes mám krásnýho 3 letýho kluka :kytka: moji rodiče to vzali dobře,problémy dělali jeho rodiče a dneska jsou z malýho pos.raný ..uvidíš bude to dobrý a mimčo si nechte když ho chcete oba :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
21.1.11 17:01

Ahoj Nikolas.

Mi bylo 18, ex manelovi 20 když jsme otěhotněla přes antikoncepci. do 4 m svatba, do půl roku porod… do 7 let rozvod :(

celé okolí mě zrazovalo..neměj to dítě… nenech si ho, jsi mladá, zkazíš si život.. ale hlavně nikdo široko daleko neměl ex rád… Paradoxně můj muž zažil totéž.. jeho ex čekala dítě, a všichni mu rozmlouvali, a´t si ji nebere :D.. ale to je trochu mimo téma…

dnes je Kity 13, puberťačka, Kačka miminko. při porovnání obou těhotenství a „mateřství“ si to teď nesrovnatelně užívám..tehdy mladá, nezkušená, sama ještě dítě.....

Moji rodiče reagovali podobně. Mamka nechtěla být ta brzo babičkou ve 43 letech, otec… no nebudu citovat.....
PO 3 letech, když jsme s mamkou drhly v tomto bytě parkety po malování se mi přiznala, že je ráda, že jsem ji udělala tak brzo babičkou, porotože má ještě dost energie na to jezdit s malou na lyže, na hory… jako starší na to nebudou mít síly...... a táta by pro Kity dýchal.
Proti plánované Kačce (s novým mužem) nikdo nepípnul ani půl slova…

Prober opreavdu pri i proti s přítelem. a uvědom si,ž e teď to můžou být zlá a ostrá slova, ale realita časem může být úplně jiná. A pokud ne… když na to přijde a vztah funguje, rodiče „nepotřebuješ“ s nimi žít nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.1.11 17:01

Moc Vám všem děkuju za podporu, já sama bych ho fakt chtěla..ale zrovna před minutkou jsem se s mámou bavila a ta mi už zjišťuje info o potratu..a ať si uvědomím, že VŠ dálkově s dítětem nezvládnu a zůstanu jen s gymplem..apod..nějak už nemám sílu s ní diskutovat..já prostě nějak pevně věřím, že to tak teda asi být mělo a že by se s tím i ten zbytek dal skloubit..jen to zklamání v jejich očích mě drásá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
21.1.11 17:05
Nikolkas píše:
Moc Vám všem děkuju za podporu, já sama bych ho fakt chtěla..ale zrovna před minutkou jsem se s mámou bavila a ta mi už zjišťuje info o potratu..a ať si uvědomím, že VŠ dálkově s dítětem nezvládnu a zůstanu jen s gymplem..apod..nějak už nemám sílu s ní diskutovat..já prostě nějak pevně věřím, že to tak teda asi být mělo a že by se s tím i ten zbytek dal skloubit..jen to zklamání v jejich očích mě drásá..

Nikolko, fakt mám tyto řeči za sebou, zažila jsme je a za mě musela jsem dát za pravdu. Dítkem jem si zavřela dveře a zkrátila mládí.

Na druhou stranu je hooodně holek, co tohle zvládnou. Hodně záleží na partnerovi, zda je na něj spolehnutí, jelsit vás opravdu uživí…když budeš mít doma podporu a pomoc manžela… půjde to snáz.

Je super, jak ti holky fandí, já taky, ale opravdu se zamysli i nad těmi negativy.....
neřeš slova vzteku… ale to, co ej za nima…

aď už se rozhodneš jakkoli, ono to zklámání z očí mámy zmizí… dřív nebo pozdfěji, ale jo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí