Příznaky těhotenství u kojící matky

436
20.1.11 21:26

Priznaky tehotenstvi u kojici matky

Zdravim!
Mam dotaz…
Jake jsou priznaky tehotenstvi u kojici zeny???
Mam 10 mesicni miminko, ktere stale kojim. Menstruaci mam jiz 4 mesice, ale ne prave pravidelnou. V prumeru tak 30 dnu az 32 dnu - cyklus. Naposledy jsem mela mes. 16. prosince a pred tim 13. listopadu a dneska je 20.ledna a jeste nic. Test jsem si jeste nedelala a ani nevim jestli neco citim nebo bych citit mela. Snad jen takova ta pred MS bolest.
Mate nekdo zkusenost s otehotnenim v dobe kojeni???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
697
20.1.11 21:34

ahoj,

nekojila jsem, ale rozhodně otěhotnět můžeš, je to pověra, že když kojíš nemůžeš být těhotná, takže bych šla do testu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
20.1.11 21:39

Otěhotněla jsem v době kojení. Zístila jsem to podle testu, ktery jsem udělala ze zvědavosti. Nic zvlaštniho jsem jinak necitila. Teda na fizické urovní ne. Jen takové tušení.

• Citovat
  • Upravit
81500
20.1.11 21:42

Otěhotněla jsem při kojení bez předchozí MS. Příznaky jsem měla úplně stejné, jako při předchozím těhotenství. Ale nebyly tedy dřív, než v nějakém 6tt. Zjistila jsem to testem, dřív, než se příznaky objevily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
20.1.11 21:43

Ja vim, ze otehotnet muzu. Ani se tomu nijak nebranim… Testik si pravdepodobne udelam zitra. Jen jsem chtela vedet jake jsou priznaky tehu u kojici maminky. Priznaky tehu jsem mela kdyz jsem otehotnela poprve, ale nevim jestli jsou stejne nebo srovnatelne, kdyz kojim. Napeti v prsou citim kazdou chvili kdyz se mi plni mlikem. Bolelo me podbrisko jako pred MS, ale MS nedorazila a bolest zmizela. Tak nevim…???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
20.1.11 23:03

Ahoj Beatito, zkušenost budu mít za chvíli. Tak ti jen napíšu, že pokud jsi těhotná, nemusíš přestat kojit. Mám taky 10měs mrně a plánujem další mimčo za 2 měsíce. Probírala jsem to s několika doktory a souběh kojení+těhu nebo kojení 2dětí zároveň není žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
20.1.11 23:04

Beatito, ja taky kojila pri otehotneni, mela jsem klasicky pres MS priznaky, jen MS nikde :-) Urco si zitra udelej test, kazda mame priznaky jine a test je spolehlivejsi nez nejaky rady. Drzim palce, aby byly dve carky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
20.1.11 23:24

Taky jsem otěhotněla přes kojení (a to jsem byla po několikaletém snažení o první dítko na několika předtím neúspěšncýh IVF, dále bez jednoho vejcovodu a se špatným spg manžela - ale to je celkem mimo téma)

• příznaky - u mě celkem žádné, ale prcek mi najednou začal odmítat kojení, sice jen na pár dní a potom se opět rozkojil, ale přece jen červík zahlodal

a dále - příznak u mě :mrgreen: - rozněžnila mě až téměř rozplakala reklama na Milku - to mi už vážně přišlo divný a udělala si test

(těhu bohužel skončilo zamlklým těhu - ale to už je jiná)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
20.1.11 23:29

Beatito, otěhotněla jsem, když bylo synovi 8 měsíců, kojila jsem, neměla jsem menses vůbec. To že jsem těhotná jsem zjistila „náhodou“. Jednou mi bylo moc špatně, bolelo mě břicho- průjem, zvracela jsem. Manžel mě odvezl do nemocnice a bylo podezření na slepé střevo- teplota zvýšená, leukocity v krvi taky…jenom se doktorovi „něco“ pořád nezdálo. Pustili mě domů a ráno nová kontrola- to už si mě zavolal primař chirurgie na ultrazvuk a s nálezem- útvar na vaječníku a vděloze mě poslal na gynekologii. Já jsem brečela, že mám „nádor“ a proto jsem ani nedostala MS. Gynekolog mi udělal ultrazvuk a říká- jsi těhotná (byl to známý) a já, že nee 8-o . Další den byly výsledky krve- HCG pozitivní… takže z toho „nádorku“ byla naše Kristýnka :palec: . Už je to 15 let, ale pořád je to jako včera. Proto vím, že kojení není antikoncepce…Vlastně jsem tehdy neměla 3 roky MS-buď jsem byla těhotná, pak kojila, pak zase těhotná a zase kojila :mrgreen: Teď v červnu čekáme miminko a i po tolika letech- plánovaně :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
20.1.11 23:32
Háta_x píše:
Ahoj Beatito, zkušenost budu mít za chvíli. Tak ti jen napíšu, že pokud jsi těhotná, nemusíš přestat kojit. Mám taky 10měs mrně a plánujem další mimčo za 2 měsíce. Probírala jsem to s několika doktory a souběh kojení+těhu nebo kojení 2dětí zároveň není žádný problém.

Háto, viz můj předchozí příspěvek- syn 8 měsíců a otěhotněla jsem při kojení… Taky jsem plánovala, že budu kojit do porodu a pak „tandem“ obě děti. Ale ve 3.měsíci těhu mi dr. doporučil přestat, aby tvořící se mlíčko nebralo živiny plodu… Takže asi jak kdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
20.1.11 23:46

já teda nejsem žádnej kojící expert ale není to tak že to složení mlíka se přizpůsobuje pootřebám miminka, a mění se? takže kojit roční dítě a novorozeně když každý z nich má jiné potřeby? nevím, třeba se mílím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
21.1.11 08:00
zuzka.mamka píše:
já teda nejsem žádnej kojící expert ale není to tak že to složení mlíka se přizpůsobuje pootřebám miminka, a mění se? takže kojit roční dítě a novorozeně když každý z nich má jiné potřeby? nevím, třeba se mílím

Přizpůsobí se menšímu miminu. Pokud kojíš každé z jiného prsu, tak v každém se přizpůsobí svému dítěti. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
21.1.11 09:32
birma píše:
Vlastně jsem tehdy neměla 3 roky MS-buď jsem byla těhotná, pak kojila, pak zase těhotná a zase kojila :mrgreen: Teď v červnu čekáme miminko a i po tolika letech- plánovaně :dance:

Mám to podobně. Já jsem otěhotněla, když malé bylo 15 měsíců. Vůbec jsem o tom nevěděla. MS jsem vůbec neměla. Na těhotenství jsem přišla úplnou náhodou, když už jsem byla ve 14tt 8-o Absolutně ŽÁDNÉ příznaky. Jen šííííílená bolest zad, kterou jsem řešila všude možně. Nikoho tehdy nenapadlo, že by to mohlo mít spojitost s případným těhotenstvím. Takže jsem si první trimestr vůbec neužila :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
21.1.11 09:40

Birmo, bylo mi doporučeno kojit vždy jako první miminko a až pak to starší. Jednak jsou prsa nalitá a miminko snáz saje a jednak tím dostane ten správný poměr tekutin (přední mléko) a výživy (zadní mléko). No a starší tím bude jen na zadním mléce, takže sytějším pro jeho potřeby, příkrmy a pitný režim zajistí zbytek. Tak snad to klapne.

Mám mléka spoustu i teď, 10měs po porodu a spouští se mi krásně, a to i když kojím v noci á hodinu (malé rostly zuby a dva dny to byl mazec, ale na prsu se uklidnila a chrněla.)

Alpako, to mi taky říkali, jen si neumim v praxi představit kojit každé dítě výhradně z jednoho prsu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
21.1.11 12:24

háto, mě stačí, že se to přispůsobí malému mimču, starší to bude mít stejně jen na přilepšenou, spíš jako antižárlivé opatření. A když to bude dost dobré pro miminko, bude to dobré i pro něj. Kravské méko je taky přizpůsobené teleti, takže mě nijak netrápí, že mléko nebude přizpůsobené batoleti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí