Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, mam skromny dotazek.. ![]()
Kamaradka mi rikala, ze bych nemela pit dzusy v tehu, co je na tom pravdy? Popripade v cem je skodlivy dzus?
Predem diky za odpovedi ![]()
není škodlivý. jen jako se vším by se to nemělo přehánět, protože je to občas hodně kyselé a mohla by ses osypat. a že ti ta chytrá kamarádka taky rovnou nevysvětlila proč
zase jedna babská pověra.
mě takhle dostala moje sestra, že jí její kamarádka říkala, že se v těhotenství NESMÍ řídit auto. to jsem se pobavila
![]()
ke konci těhu jsem pila jenom džusy ale ředěné vodou,nic jiného mi nechutnalo ![]()
Na dzusech jsem byla první těhu doslova závislá. Ale ředila jsem je (minimálně) 1:1 vodou, protože bych se fakt hooodně překyselila ![]()
taky jsem pila džusy , ale byl problém vadilo mi to na žáhu ![]()
Kdyby se neměl pít džus nebo byl hodně špatný tak by to na něj bylo napsané , že není vhodné pro těhotné )třeba energy drinky
) ![]()
přesně tak..zase jedna chytrá kamarádka…ne teď vážně..džusy nevadí..jen bývají hodně kysel= třeba pomeranč,jablko,ale jahoda,hruška bývá sladká tak to nemusíš ředit a pít normálně…přiznám se,že i ten kyselý pomerančový džus jsem hoodně pila..vypila jsem celou krabici za den a stalo se max. to,že mě pálila žáha,ale jinak nic.. ![]()
Me zaha nepali, nic mi neni, a bez dzusu se neobejdu ![]()
Nevim kde to ona slysela, ale ze pry deti potom maji vyrazky ci co, taky mi to prislo jako blbost, tak se radsi zeptam zkusenejsich
I kdyz ona ma dite, ale je celkem nezkusena ve vetsine vecech..
Ja nepiju nic extra kyseleho, treba multivitamin, hruska (tu mam nej) a ted jsem zkusila cerveny grep, ten je teda fakt kyselej
ale tu hrusku piju prevazne porad..
No, dekuju za odpovedi, jen jsem se chtela zeptat.. ono je takovych babskych pover, ze pak clovek ani nevi co je fakt a co fikce.. ![]()
Ja jsem v tehu nasla zalibu v multivitaminovym, ale nechavala sjem si do nej davat led a pul na pul vodu. Led protoze ke konci tehu jsem se pekla vedrem ![]()
tak to me ceka taky asi to vedro, kdyz mam termin v kvetnu
Takze led to jisti ![]()
me i dr. rekl at piju dzusy ale jen redene 1:1 i 2:1 kvuli kyselosti.. kazdej dzus ji ma i kdyz se zda ze ne.
me nikdo nic nerekl, dr. mi nic nezakazala ani neprikazala.. ![]()
Monny89 píše:
me nikdo nic nerekl, dr. mi nic nezakazala ani neprikazala..
malokterej ti neco rekne jen tak .. musis se ptat, ja se zeptala co vyslovene nesmim - tonik.
jasne ze jsem se taky ptala, ale nerekla mi nic vazneho a duleziteho, co treba konzumuji casto…
kazdej at si ji jak chce - vse v rozumne mire - je nesmysl nejist to a tamto … a to je nazor spoutu lekaru.
jen my - nektere maminy to moc hroti … ![]()