Nechat si mimi navzdory nesouhlasu rodiny?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
357
21.1.11 21:08
Nikolkas píše:
Moc Vám všem děkuju za podporu, já sama bych ho fakt chtěla..ale zrovna před minutkou jsem se s mámou bavila a ta mi už zjišťuje info o potratu..a ať si uvědomím, že VŠ dálkově s dítětem nezvládnu a zůstanu jen s gymplem..apod..nějak už nemám sílu s ní diskutovat..já prostě nějak pevně věřím, že to tak teda asi být mělo a že by se s tím i ten zbytek dal skloubit..jen to zklamání v jejich očích mě drásá..

Niky, studovala jsem dálkově a bylo tam spousta holek, které byly buď těhotné nebo s malými dětmi a zvládaly to na jedničku s hvězdičkou!! :palec: Dokonce i ty starší, které měly děti, to zvládaly a to říkaly, že už jim to mozek moc nebere. Určitě se rozhodni hlavně podle sebe. Je to vaše miminko a nikdo nemá právo o něm rozhodovat než vy dva. Tvoje mamka se s tím prostě musí srovnat. Co když zjistíš, že jsi starší, miminko chceš, ale pak už to nepůjde ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
21.1.11 21:08

Tak my, kdyz jsme cekali malou a oznamili to rodicum, tak manzelovi z toho byli hotovi - nestastni.
My meli tak hroznou radost, ze jsme nevydrzeli pockat na osobni setkani a hned to vsem volali, jako uzasnou novinku, hrozne nadseni, emoce uplne neuveritelne, byli jsme z toho strasne dojati… A oni? Ledova sprcha, ze pekne dekuji, ze jsme jim zkazili dovolenou a triskli nam s telefonem :cry:
Probrecela jsem den, byla jsem nastvana, ze mrnouska teda nikdy neuvidej… Plna hroznyho zklamani, vzteku…
Za nekolik tydnu se s tim smirili, na Vanoce uz ji koupili darecky (jeste jsem byla tehulka) a milujou ji nade vsechno na svete!!! :lol:
Manzel totiz taky nemel dodelanou skolu :roll: S prckem je to sice slozitejsi, ale da se to :lol:
Vis, kdyz vahas, pro co se rozhodnout, tak to rozhodnuti spravne neni. Musis byt 100% presvedcena o tom, co chces udelat, jinak toho budes litovat.
Drzim palce, abyste se rozhodli tak, abyste byli spokojeni a niceho v budoucnu nelitovali :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
21.1.11 21:14
Anonymní píše:
Nechci se tě nějak dotknout, ale na jednu stranu píšeš, že vás partner bez problémů finanční zajistí, na druhou, že ještě rok a půl budete muset bydlet u rodičů, tak to asi nebude s tím zajištěním tak horké. A myslím, že rodiče mají právo na nesouhlas, zvlášť s vidinou, že vás i s dítětem budou muset bůhví jak dlouho nechat u vás bydlet a nejspíš i částečně živit. Na potrat tě neposílám, ale je to od tebe a partnera dost nefér, že si sice prosadíte mít dítě, ale na úkor ostatních. Ukaž, že na to máte a postarejte se sami, ne?

je to nefér??? Ale když se to stalo i přes antikoncepci, tak jak to mohla Nikča ovlivnit??? Neřeknu, kdybys tohle napsala ve chvíli, kdyby Niky teprve malé plánovala a hádala se s mámou, že ho prostě chce…to bych pak brala jako nefér, že jí nezajímá mámy názor, když by jí měla částěčně živit a poskytovat jí zázemí…ale tenhle případ je o něčem jiným…tohle je sobeckost ze strany její mamky, která nechce malý, protože nechce být ještě babička, ale potrat mi přijde mnohem větší zlo než si stát za svým a miminko mít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
21.1.11 21:17
radúna píše:
Nech si to projít hlavou. Sama (!) s přítelem si to musíš rozhodnout. Ne tvoje matka. Tu akorát postav před hotovou věc. Ona ti může maximálně poradit, ale nemyslím, že je dobré jít na potrat kvůli jejím očím a tvému strachu se do nich podívat.
Jo, možná jsem drsná, ale to dítě, které čekáš, je tvoje a ne tvé matky.....

krásně řečeno…!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
21.1.11 21:48
Nikolkas píše:
Ahojda všem milým osůbkám,
jelikož jsem už vážně zoufalá, nevěděla jsem, kam jinam se uchýlit..Proto se předem omlouvám, že tady vůbec obtěžuji..Je mi 20let a včera jsem zjistila, že jsem těhotná..byl to pořádný šok, vzhledem k tomu,že už rok beru antikoncepci..jednalo se o zběžný krevní test i na hcg, jelikož jsem začala mít mdloby a nikdo nemohl zjisti příčinu..těhotenství jsem razantně vylučovala..nicméně..je tu..S přítelem jsme prodebatovali snad celou noc, je toho názoru, že ví, že by to bylo hodně těžké, ale chtěl by si miminko nechat, už proto, že to zřejmě bude velký bojovník, který porazil i antiko.:)..Vůbec bych se nebála toho mít s ním dítě, finančně jsem si jistá, že by nás zabezpečil a lepšího tatínka si ani nenakreslím:)..nicméně..k jádru věci..hned po tom, co mi včera tuto novinu oznámili jsem to pověděla mámě, hned mě začala posílat na jakési injekce, které jsou jako potrat či čo..večer se trochu opila a mě i přítele přesvědčovala, že si to máme nechat..i díky ní nás to tak nakoplo..ovšem dnes, vím, že je to ošklivý, ale nemohla jsem z ní dostat ani slovo a tak moc jsem si potřebovala promluvit..tak jsem jí koukla do sms, jelikož celý den jen smskovala..vím, neměla jsem to dělat a po tom,co jsem se dočetla, jsem si ještě víc jistá..Psala otčínovi o tom, že strašně nechce, abych si to nechala, že nechce být babička a že my jsme jí řekli, že to chceme(nikdo se zatím nijak nevyjádřil) a že ji neposloucháme..otčím do toho dodal, že jsem nezodpovědný parchant či podobně..a já jsem teď hodně na vážkách..pokud by to bylo jen na příteli a na mě..tak ano..ale nějaký rok, rok a půl max. bychom ještě museli žít i nadále u mých rodičů..a nevím, jestli bych i dovedla žít s tím, že jsem všechny zklamala, že všichni věřili, že budu cestovat, jak jsem si plánovala(což si plánuji i nadále,možná to zní naivně, ale věřím, že až by miminko trochu odrostlo, už by všechno nějak šlo)..prostě..nevím, jestli zvládnu to rozhodnutí si dítě nechat navzdory tomu, že vím, že s tím zřejmě nikdo nesouhlasí a já budu zavalená výčitkami a přetvářkou..omlouvám se, že je to tak dlouhý..jsem toho plná..ani nevím, co vlastně potřebuji za radu..snad jen alespoň něco, co by mi trochu zvedlo náladu:) že i ve dvaceti se to zvládnout dá..

jasně že dá, co dělá přítel a co ty???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.11 21:50
Alyss píše:
Což o to, na netu se najde spoustu ,ale v okolí jich moc nemám :mrgreen: 8-)

mno asi tak,jsem tady sama : holky chodí do školy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
21.1.11 21:54

Nech si to miminko :huban: Neber mu šanci žít. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
21.1.11 22:00
Nikolkas píše:
Moc Vám všem děkuju za podporu, já sama bych ho fakt chtěla..ale zrovna před minutkou jsem se s mámou bavila a ta mi už zjišťuje info o potratu..a ať si uvědomím, že VŠ dálkově s dítětem nezvládnu a zůstanu jen s gymplem..apod..nějak už nemám sílu s ní diskutovat..já prostě nějak pevně věřím, že to tak teda asi být mělo a že by se s tím i ten zbytek dal skloubit..jen to zklamání v jejich očích mě drásá..

budou si muset uvědomit, že už nejsi malá holka, ale dospělá ženská. stůj si za svým dítětem, protže už ted začínáš za své dídě bojovat, tak jako všechny dobré mámi. a ty určitě budeš!!nenech se rodiči odradit. A i tohle je daň za dospělost!!děti nedělají rodičúm jen radosti, ale hlavně starosti!!!! Miminko si nech, nikde není napsané, že když uděláš VŠ vudeš šťastnější než když jí mít nebudeš! Děti umějí zázraky a jsou nenahraditelné, já měla 1. v 21 a máma myslela že skolabuje, furt jen brečela a nakonec se vyrovnala. táta mi doporučil potrat, ale já si za svým synem stála, taky se narodil a máma byla z něho posraná. A paradoxně musím říci, že můj syn mě vytáhl už z mnoha těžkých sytuací, ikdyž byl úplně malej, Prostě mi dal sílu vše překonat. Nech si ho a ukaž roodičům, že jsi dospělá a umíš bojovat…papa a držim palečky :hug: :hug: :mavam: :mavam: :dance: :dance: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
21.1.11 22:01
janina.sun píše:
radúna píše:
Nech si to projít hlavou. Sama (!) s přítelem si to musíš rozhodnout. Ne tvoje matka. Tu akorát postav před hotovou věc. Ona ti může maximálně poradit, ale nemyslím, že je dobré jít na potrat kvůli jejím očím a tvému strachu se do nich podívat.
Jo, možná jsem drsná, ale to dítě, které čekáš, je tvoje a ne tvé matky.....
krásně řečeno…!!! :palec:

souhlasím se vším! :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
21.1.11 22:13
lumáťa píše:
Já ti napíšu, proč s tím tvá maminka nesouhlasí. Proč je z toho nešťastná… Protože ví, jak to chodí, ví jaké to je mít miminko. Že to není jen růžový krásný uzlíček, ale že to je také spousta práce a starostí, které si nedovedeš představit. Miminka bývají nemocná, manželé přijdou o práci… Je to obrovská zodpovědnost, nechce, aby to malé trpělo, když si za pár let uvědomíš, že jsi přišla o něco, co už se nevrátí - mládí, svoboda, bezstarostnost…atd. A co když si to tvůj partner rozmyslí ? Určitě vůbec netuší, jaké to je živit doma ženu na mateřské s malým mimi. Nepsala jsi, kolik mu je let…to je také důležité, jestli je mu 20 nebo 30let. Dítě stojí spoustu peněz, spoustu odříkání. My co děti máme, to víme moc dobře, ta dětská láska nám vynahrazuje ty probdělé noci a nedostatek peněz, a samozřejmě bychom už teď neměnily. A určitě tvou maminku mrzí ta VŠ. Vysokoškolsky vzdělaní lidé to mají na trhu práce lepší, víc peněz…zvedne ti to sebevědomí. Někdo dokáže na mateřské studovat, ale je to tak obtížné a vždy na úkor něčeho - tvého spánku, času stráveného s děťátkem. Já osobně bych to nedokázala. Zkus si představit nespat 3noci a celý den být v zápřahu, a poté půlroku spát 4hodiny denně a ještě ne v celku… Mozek absolutně vypne a jsi ráda, že mimi nakrmíš a přebalíš. Jsou i spavá miminka, ale těch je menšina. A takhle bych mohla psát donekonečna. Tvá maminka to s tebou myslí dobře. Měla by si s tebou sednout a tohle vše ti říct. Určitě ví, že ty nevíš, co tě čeká. A určitě ví, že lepší by tohle všechno bylo o 5-8let později. Co teď ? To si musíš rozhodnout sama…

no asi se tento článek nelíbí, ale musím s pisatelkou souhlasit. i tohle je daň za miminko a realita. ale pokud by se partner o vás dokázal postarat hned, tak by to bylo nejlepší. Pravdou je, že teď je zodpovědnost na tvých rodičích. přeberte jí na sebe…odstěhujte se, pronajměte byt…budtě rodina..at vidíte, co to je a hlavně rodičům ukážete, že se postarat umíte. jinak s tím studiem to taky nevidím jako reálné. možná potom až bude větší. Ale miminko je dar!!mysli na to :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
21.1.11 22:19
lasička1 píše:
Nikolkas-tak nějak věřím,že občas se věci stávají pro nějaký důvod,který zatím neznáme…
Kdyby si neužívala antikoncepci a nyní si řešila co s tím,bylo by to trošilinku jiné…ale ty jsi byla zodpovědná a dostala si se do této situace.Ale myslím,že ten malý človíček,který je nyní bříšku si ten svůj život začal vybojovávat a myslím,že byste si ho měli ponechat.
Sestřenice otěhotněla v 18-ti letech,předčasný porod,dosti komplikací…a devět měsíců po císaři byla těhotná znova.Lékařka jí po sdělení že je těhotná rázně sdělila-kolik těch dětí chcete,že tolika pospícháte???Trochu zvažovali s manželem,zda si dítko nechají či nikoli.Ale to jen jako reakce na sdělení lékařky,že to bude veliké riziko-ale za chviličku si byli jistý,že ten človíček se má narodit.Nyní mají skoro dospělé děti-ale hlavně-když byly děti hodně malé,tak manžel onemocněl,mnoho operací,ozařování,chemoterapie…a dnes oba říkají,že kdyby měli jen jedno dítko,tak by po těch peripetiích už na druhé dítko odvahu nenašli.Takže vlastně to těhotenství mělo opodstatnění,jinak by měli jen jedno dítě,přitom vždy chtěli dvě.

tak na tohle řeknu tohle: Když byla tchýně těhotná s manželem, měla už 15 měsíční dceru. během těhotenství se přišlo na to, že tchán má rakovinu varlat. a potom kolotoč. přezil to a žile dodnes, jedno mu vzali…ale kdyby tenkrát nebyla těhotná, už n :potlesk: :potlesk: ikdy žádné jiné dítě mít nebude!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
21.1.11 22:32
radeklucka píše:
no asi se tento článek nelíbí, ale musím s pisatelkou souhlasit. i tohle je daň za miminko a realita. ale pokud by se partner o vás dokázal postarat hned, tak by to bylo nejlepší. Pravdou je, že teď je zodpovědnost na tvých rodičích. přeberte jí na sebe…odstěhujte se, pronajměte byt…budtě rodina..at vidíte, co to je a hlavně rodičům ukážete, že se postarat umíte. jinak s tím studiem to taky nevidím jako reálné. možná potom až bude větší. Ale miminko je dar!!mysli na to :hug: :hug:

Souhlasím! Postavte se na vlastní nohy, ale miminko si nechejte. Miminkem život nekončí :) Pokud jste závislí na rodičích, jasně, že vám do toho mají co mluvit…
Mmch. přijde mi, že maminka si do tebe promítá své vlastní neuskutečněné sny (cestování, studia) 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4834
21.1.11 22:34

S věkem to vůbec nesouvisí,spíš s maminčiným zklamáním,že nedostuduješ.Ale to taky nemusí být.Ví o čem už život je a tak si třeba přála,aby jsi se měla líp než ona,jako každý rodič.Jen by mě mrzela ta forma sms,ale tohle nemůžeš použít.Jen si s ní sednout a probrat,v čem vám je ochotna pomoci,ať víte na čem budete do budoucna.
Sestřenka vystudovala techniku v Praze při dvou dětech,měla je brzo a teď před padesátkou dodělává práva. :wink:
Známá má zase nastěhovaného syna se snachou,která je těhotná ve dva plus jedna.Syn schání pro ně alespoň pronájem,ale nedaří se.Malý se má narodit začátkem března.Syn byl asi dva a půl roku bez práce a ona taky.Je jim přes 30 a na mimi čekali 7let.Takže jsou v podobné situaci jako ty.Musí spoléhat na „cizí“ pomoc.
Přeju ti ať vše dopadne dobře a usmíříš se svou rodinou.
Ozvi se nám pak,Ju? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
21.1.11 22:34

Většina se přimlouvá za nový život. Já taky. Ale postarejte se sami o sebe. Je nefér prostě oznámit mámě, že u ní bude navíc bydlet i mimino. Vy máte právo na miminko. Na rozhodnutí o tom, kdo bude v jejím bytě bydlet, má zas nárok ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
21.1.11 22:37

me tvoje mama prijde strasne neuprimna … nejdrive te nekam posila, pak se opije at si to nechas, a druhy den jako by nic a pise si sms ze s tim zase nesouhlasi- mam pocit ze o tomhle ma mluvit s tebou … a ne mlcet.
sice ja bych si neumela predstavit mit dite ve 20 a byt u rodicu … ted mi bude 26 cekam dite, jsem vdana a zajistena …
miminko si nech, ale zacnete s pritelem hledat sve bydleni aby tvoje mama nemela pocit ze vas musi zivit …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí