Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
můžu se zeptat? Proč piješ maliník už v 33 tt? Není na něj trochu brzo?
V tomto tt ještě nemá dítě ani plně dovyvinuté plíce, dost riskuješ předčasný porod. Hraničně vyvinuté dítě je kolem 37-38 tt takže máš na to ještě čas
Lowel píše:
můžu se zeptat? Proč piješ maliník už v 33 tt? Není na něj trochu brzo?V tomto tt ještě nemá dítě ani plně dovyvinuté plíce, dost riskuješ předčasný porod. Hraničně vyvinuté dítě je kolem 37-38 tt takže máš na to ještě čas
Maliník předčasný porod nevyvolá, tím bych nestrašila… Navíc děti narozené od 32. tt dál mají při odpovídající péči dlouhodobě stejné výsledky, jako děti donošené.
Niky – nebyla jsi předtím na vyšetření nebo neměla styk? Může tam (i úplně samovolně) prasknout nějaká malá cévka v čípku nebo pochvě, je to tam už hodně překrvené.
Na maliník jsem se ptala doktora a ten rekl, ze to nevadi, ale mela jsem jen jeden salek pred 2 dnama, vic ne, jen jeden.
A jinak styk jsem nemela.
ok
jen homeopatka a není jediná v okolí doporučovala pití až tak kolem 36 týdne, dřív ne, asi ví proč. Jinak jestli mají děti od 32 tt stejné výsledky je sice možné,já mám z okolí a i rodiny jiné zkušenosti, děti to doháněly ještě půl roku po narození, ale na druhou stranu není kam spěchat ne? 8 týdnů je ještě fůra času na to, aby bylo dítě „dopečeno“
. Nebýt maliníku, tak bych taky přičítala třeba styku, nebo třeba po prohlídce u doktora.
On je totiž problém v tom, že maliník na každého působí jinak, s někým ani nehne a u druhého trochu uspěchá, bylinky jsou ošemetná věc. Zkus pití vynechat a uvidíš, jestli se i budeš cítit líp. On je totiž problém, že někdo ho může pít na litry a nic aněkomu stačí jeden šálek, proto se většinou doporučuje pít až tak ke konci těhotenství. Třezalku jsi náhodou nepila, nebo třeba něco se skořicí? taky to většinou dělá problémy
Ne jen jeden salek toho maliniku, tak ja ho zatim pit nebudu. Ale jinak se citim fajn, tak kdyz to neni zatka to je dobre jen jsem se chtela ujistit.
Já ti nevím, jak ti tu zátku popsat, u každého to vypadá jinak
nech si ten maliník radši na později, přece jen nevíš jak tvoje tělo na bylinky reaguje.
Ten 36 tt už je pak v pohodě ![]()
male jsem jen jeden salek predevcirem, nemyslim, ze by to bylo z toho, zacalo to teprve vcera.
myslím, že ivuska myslela především zdravotní stav, a ostatní doženou časem (vlastní zkušenost)
ale to jen na okraj
Oskárek píše:
myslím, že ivuska myslela především zdravotní stav, a ostatní doženou časem (vlastní zkušenost)
ale to jen na okraj
Ano, proto jsem psala „dlouhodobě“, půl roku, jak psala Lowel, není dlouhodobě ![]()
A kdyz je to malinko naruzovely tak to teda zatka ani plodovka neni ze? jenom hystercim ze ano? ![]()
Niky7 píše:
A kdyz je to malinko naruzovely tak to teda zatka ani plodovka neni ze? jenom hystercim ze ano?
To ti po netu nikdo s jistotou neřekne
Nicméně já bych byla na tvém místě zcela klidná.
K zátce – mě odcházela průběžně od cca 28. týdne, ale průběžně se zase doplňovala, měla jsem prostě hodně volný čípek. Vzhledově je zátka hodně hustý hlen, rozhodně hustší než třeba běžný sopel (omlouvám se za naturalismus
). Spíš to má blíž k želatině či nějakému rosolu.
Ahojky,
zátky bych se nebála. Jsi v pokročilém stádiu a jsi vevnitř už hodně překrvená, porodní cesty se pomalu, ale jistě připravují a občas se stane, že nějaká cévka praskne, ani nevíš jak. Můj dr. mi říkal někdy okolo 34.tt, že pokud budu lehce špinit, nic se neděje, protože je to normální. Pokud nekrvácím a není toho víc jak jedna extrémně nacucaná vložka, je to ok. Navíc zátku určitě poznáš, nejde to s ničím zaměnit, věř mi
Jinak ze mě odcházela asi 4 týdny před porodem. Nejdřív občas něco, posledí týde před hodně a byl to mazec
Tak se neboj, vše bude ok. Pokud se ale chceš ujistit, dr. ti to řekne vždycky nejlíp.
luciashek píše:
Ahojky,zátky bych se nebála. Jsi v pokročilém stádiu a jsi vevnitř už hodně překrvená, porodní cesty se pomalu, ale jistě připravují a občas se stane, že nějaká cévka praskne, ani nevíš jak. Můj dr. mi říkal někdy okolo 34.tt, že pokud budu lehce špinit, nic se neděje, protože je to normální. Pokud nekrvácím a není toho víc jak jedna extrémně nacucaná vložka, je to ok. Navíc zátku určitě poznáš, nejde to s ničím zaměnit, věř miJinak ze mě odcházela asi 4 týdny před porodem. Nejdřív občas něco, posledí týde před hodně a byl to mazec
Tak se neboj, vše bude ok. Pokud se ale chceš ujistit, dr. ti to řekne vždycky nejlíp.
moc dekuji ted uz chapu ![]()
Ahoj, jen se hci zeptat, příští týden budu 33tt a už druhý den mám na kalhotkách nepatrné hrozně jemné narůžovělé šmouhy. Skoro to není vidět, řekla bych, že to nestojí ani za řeč, ale trochu mě to znervoznuje, muže se jednat o zátku? Poslíčky mám, ale dá se to přežít. Nebo to mohl způsobit maliník? Piju teprve jeden den.
Děkuji za odpovědi.