Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pomohly mi jen docasne, pokud mas zazivaci problemy ze stresu tak si myslim, ze probiotika nepomohou
@Petulinaxx Právě já mám stres z toho že mě chytne průjem
takže doufám že ty probiotika zaberou
Jestki je to psychickeho razu, tak ti probiotika nepomuzou zadna.ja beru probiotika asi 10 let, pomahaji mi na traveni a zenske zanety a nejlepsi znacka je prave ta, co pises, u te jsem zakotvila… I kdyz jsou drahe.
@blumen je to psychikou, ale občas to příjde i když nejsem ve stresu, prostě když mi nesedne jídlo jako občas každému…s psychikou se snažím pracovat aby k tomu nedocházelo, i když je to občas těžké…
Biopron jsou asi nejlepší probiotika u nás. Mladší dcera má Crohna a její gastrodr. je velmi doporučuje. Sice stojí kolem 200 Kč, ale kupujeme jí je a prospívají jí. Při poslední kontrole nám doporučila na prohození jiné probiotika - Mutaflor. Ty jsou asi jen na předpis, ale když jsem zjistila, že doplatek dělá asi 830 Kč, tak jsem je zamítla
. Zůstaneme u Biopronu.
Zakladatelko, šlo by to řešit s obvoďákem? Myslím, že by ti mohl předepsat Reasec tabletky. Ty jsou na takové případy, ale nevím, jestli se to dá brát dlouhodobě - já je užívala necelé 3 měsíce.
@Peggi ty bláho, tak ten doplatek je teda šílený, já mám problémy s dráždivým tračníkem, takže prujmy docela často a díky tomu jsem ve stresu a jak se dostanu do stresu, průjem dostanu
no prostě začarovaný kruh, takže zkusím ten Biopron a doufám že mi to zažívaní trochu srovná ![]()
@Rampepurna u obvoďáka jsem byla, ale ten mi napsal antidepresiva na zklidnění, která stejně nezabrala…pak jsem díky tomu stresu skončila se záchvatem v nemocnici a byla mi zjištěna panická porucha, docházela jsem k psycholožce, která mi pomohla, ale zas se ty stavy začly ozývat a opět s tím bojuju…co jsem tak včera hledala na netu o probiotikách, pomáhají taky při stresu aby tělo na to tolik nereagovalo průjmem tak snad na tom bude trochu pravdy ![]()
Ja mela stejne stavy jako Ty a drazdivy teacnik mam taky. Mne se to zklidnilo, kdyz jsem zmenila praci
ale kdyz vim, ze neni pobliz WC, tak si to stejne privolam… Az ted v tehu se to zlepsilo, protoze v ni kazdy trpi na zacpu ![]()
@blumen já jsem právě ještě na rodičáku, mě se to rozjelo všechno po porodu, do té doby byl klid a vůbec jsem takové problémy neznala…jak s tím bojuješ, nebo respektivě bojovala jsi? zabralo na to něco?
Ja se s tim naucila zit
zadne leky jsem krome probiotik nikdy nebrala, nechtela jsem. Myslim, ze po tolika letech se s tim hlava srovnala a postupne to zacalo ustupovat. U me to vyvolala smrt v rodine
vedela jsem presne, kde jsou vsechny zachody ve meste, na dovolene, i ted, kdyz jedeme na vylet, tak si planuju dopredu, kde si eventuelne odskocim. Ale u me se to casem proste zlepsilo. V jakemkoli stresu se mi to vraci.
@blumen To je děs ale, sotva je člověk trochu víc ve stresu tak se hned může jít pos…
pomohly ti na to trochu ty probiotika?
Mne pomohly, i psychicky
beru je uz 10 let
kdyby nepomahaly, tak jsem se na ne uz davno vyprdla
ja nemuzu jist mlecne vyrobky, tak jsou ty bakterie prirozene… Tak at Ti to taky pomuze!
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, máte nějaké zkušenosti s probiotiky Biopron 9 premium? Trpím často na průjmy díky stresu a potřebuju to zažívání dát dokupy, tak hledám nějaká vhodná probiotika…Anonymně z důvodu že je to pro mě citlivé téma