Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Poraďte mi prosím jaká probiotika koupit pro šestileté dítě v nějaké přijatelné formě (ne polykání prášků). Dcera si občas stěžuje na bolest břicha, někdy nechce jíst, jinak závažnější problém nemá a paní doktorka nám právě řekla ať koupíme probiotika, bohužel nedoporučila jaká. Díky všem
Od swissu jsou nej.. pouzivame kapsle ale vetsinou jejich obsah vsypnu do jídla
Kupuju klukum biopron nebo swiss, oboje ve forme cucacich prasku, maji tresnovou prichut a moc jim chutnaji, tesi se na ne jak na bonbon ![]()
Bio Kult (bilozlute), muzes vysypat do jidla, ale lepsi spolknout cele (polyka je i moje 3 leta dcera). Pak delaji myslim i rozpustne ve vode, ale pro mensi deti.
Cim vice kmenu v nich je, tim lepe. V Bio Kultu 14.
Tu kapsli můžeš vysypat a zamíchat třeba do trošky jogurtu, přesnídávky…
Ahoj,
my momentálně používáme BioGaiu kapky. V nemocnici dceři dávali tabletu, rozdrcenou. Ale na trhu je tak obrovské množství, že určitě lékárně najdeš to pravé.
A trošku mimo tvuj dotaz : Kamarádka třeba velice vychvaluje rybí tuk z Norska - její dcera si také stěžovala na bříško, kolikrát nebyla x dnů na stolici a pak u kakání plakala, druhé dítko zase nespavé a prý se obě srovnaly.
To jen taková vsuvka, kdyby probiotika nezabraly ![]()
@lucik2011 to je kapsle, klasicka, tak 1cm x 3-4 mm? Ale da se otevrit a vysypat do jidla. Kamaradka vysypava a i tak jim to pomohlo. Treba do presnidavky, jogurtu.
Vsechny kapsle muzes vysypat. Nejlepsi bio kult 14 pripadne biopron premium
Obnovuji diskusi.
Poradí někdo dobré probiotika po průjmu pro malé dítě, aby se mu obnovila činnost zažívacího systému? Běžně mu dávám jen vitamíny (Rakytníček) jako doplněk stravy. A s tímto zatím nemám zkušenosti a když se dívám na internet, tak toho je tolik, že jsem úplně bezradná. Jen doplním, že těžce nese celkově „chemické“ přípravky, po sirupu paralen na teplotu se ihned pozvracel a v případě nemocí (naštěstí žádné závažné průběhy nemá) dávám přírodní sirupy a doplňky stravy, antibiotika nikdy neměl. Budu objednávat online, takže porada v lékárně odpadá. Díky
Lékarna Max, má svoje probiotika cucací pro děti, s příchutí maliny.