Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, mám jen skromný dotaz a snad mi poradíte. Po zakoupení primalexu a kolorky v odstínů broskvový ton jsem barvu a kolorku pořádně rozmíchal dle požadovaného odstínu. Vymaloval jsem dané místnosti a zbývajicí barvu jsem odlil do menší nádoby, nádobu vzduchtěsně uzavřel. Samozřejmě po dětech se sem tam barva odře, takže jsem zhruba po půl roce zbylou barvu opět pořádně rozmíchal a nanesl na potřebné odřeninky Po zaschnutí jsem se nestačil divit. Barva neměla s meruňkovou nic společného ale barva se mi jevyla o moc světlejšího charakteru až bych řekl do bíla. Vůbec nemám poňetí čím to může být zapřičiňeno. Prosil bych o radu nebo alespoň vysvětlení, proč tomu tak je. Děkuji za jakoukoliv radu.
Nemám radu, ale máme to stejně… Primalex tónovaný primalex tónovačkama.
Myslím, že tady nebudeš na správném serveru s tímhle dotazem. ale hodně štěstí.
to my měli koupenou už namíchanou (malíři si ji donesli, ale prý je to přesně to samé - primalex s tónovačkou). vymalovali, zbytek máme v kyblíku a už tři roky vesele zamalovávám fleky a je to špica. takže opravdu těžko říct
jestli prostě ta průmyslová „mícháž“. samozřejmě že malíř si to nepatlá v kyblíku sám, ale namíchá mu to stroj…tak třeba to rozmíchá nějak jinak (i když ěm moc nenapadá jak ![]()
PjckjsANEBjája píše:
to my měli koupenou už namíchanou (malíři si ji donesli, ale prý je to přesně to samé - primalex s tónovačkou). vymalovali, zbytek máme v kyblíku a už tři roky vesele zamalovávám fleky a je to špica. takže opravdu těžko říctjestli prostě ta průmyslová „mícháž“. samozřejmě že malíř si to nepatlá v kyblíku sám, ale namíchá mu to stroj…tak třeba to rozmíchá nějak jinak (i když ěm moc nenapadá jak
Hehe náš malíř si to sám, jak říkáš, „patlal“
Možná se schválně kouknu, jestli tu někde ten zbytek máme, že bych zkusila, jak je to u nás ![]()
Všeobecně tonery (ty co si doma dáváte do barvy sami) nevydrží mít stejnou barvu po měsíci natož po půl roce, prostě většinou vyblednou ač se to na oko nezdá…nejlepší jsou už barvy namíchané a nebo si je nechat namíchat v prodejně…V obchodě jsme míchali barvu a lidi nám chodili, že spravujou i po více letech a je pořád stejná, ale ty barvy jsou samozřejmě dražší ![]()
PjckjsANEBjája píše:
to my měli koupenou už namíchanou (malíři si ji donesli, ale prý je to přesně to samé - primalex s tónovačkou). vymalovali, zbytek máme v kyblíku a už tři roky vesele zamalovávám fleky a je to špica. takže opravdu těžko říctjestli prostě ta průmyslová „mícháž“. samozřejmě že malíř si to nepatlá v kyblíku sám, ale namíchá mu to stroj…tak třeba to rozmíchá nějak jinak (i když ěm moc nenapadá jak
ony ty průmyslové tonery jsou něco jiného, už jen když jsem mohla porovnat klasický toner co si koupí každý a ten co jsme dávali do míchačky, dokonce každá barva měla jinou váhu a hustotu ač měli všechny 1Litr ![]()
Ty co se normálně kupujou, tak jsou už jakoby namíchané s bílou barvou, třeba červenou znich nenamícháte ani náhodou pořád to bude růžová…
aha, takže záhada asi nakonec vyřešena - my vyhráli barvu (protože nejsme schopní vymalovat byt bez kocourů
) a vás to narozdíl od nás zas stálo odhaduju tak pětinu… záleží na situaci, v srpnu se nám narodí prcek a už teď je mi jasné, že malování nastane znova tak za 10 let (dřív nenašetříme). tak to tak berte. že zeď sice není dokonalá, ale zas vás nezruinovala. horší by byla neopravitelně odrbaná ta, co stála majlant ![]()